en directe

Paraula de Jazz
de 22:00 a 23:30
cercar per data: cercar per text lliure

Cerca per Tarragona història viva

Tarragona Història Viva dobla l'assistència de l'any passat amb més de 5.100 espectadors

Publicat el: 13/09/2017 per Joan López Soler

'Tarragona Història Viva' tanca la sisena edició amb el doble d'assistents que l'any passat. Enguany hi han pres part més de 5.100 espectadors que del 15 d'agost al 2 de setembre han descobert la Tarraco Romana a partir dels espectacles que s'oferien a l'amfiteatre romà.
En molts dels passis, en total se n'han fet set, s'han exhaurit les entrades i l'ocupació global ha superat el 90%. A l'amfiteatre hi ha una capacitat per a 800 persones.
La regidora de turisme, Inma Rodríguez, defensa que s'han complert els objectius de fer un espectacle innovador i d'atraure famílies i turistes. En aquest sentit, el 85% dels assistents eren famílies i un 40% dels turistes que hi han participat pernoctaven a la ciutat, segons un estudi del Patronat de Turisme.
Tot i això, Rodríguez creu que sempre es pot millorar i guanyar en qualitat, per exemple, disposant de més recursos tècnics.

Pel que fa a la procedència dels espectadors 4 de cada 5 eren de fora de la ciutat i un de cada 4 eren de l'estranger, amb un pes important del mercat francès.

La regidora de turisme justifica el creixement de Tarragona Història Viva gràcies a un canvi de format més espectacular. Per això, de cara a l'any vinent es plantegen incrementar el número d'espectacles a la setmana. Fins ara s'han fet els dissabtes.

Tarragona, Història Viva reconstrueix amb Thaleia les curses d'aurigues al Circ

Publicat el: 07/08/2015 per Tarragona Ràdio

Tarragona, Història Viva mostra el cap de setmana com eren les curses de carros al Circ Roma. L’escenificació anirà a càrrec del grup de reconstrucció històrica, Thaleia, amb sessions divendres i dissabte.

Les curses de carros eren tot un esdeveniment a l’antiga Tarraco, quan se celebraven pràcticament es paralitza la ciutat, i tothom s’aplegava a les grades.

La responsable del grup Thaleia, Mercedes Tubilla, diu que nobles, rics i senzills ciutadans ocupava les grades per donar suport al seu equip preferit, liderat pels aurigues més coneguts, als quals lloaven quan guanyaven. 

La recreació, anomenada ‘Gloria Circi’ permet conèixer qui eren aquests aurigues i com vivien. També tot el que envoltava aquestes curses, com ara els acròbates que hi intervenien i les apostes que s’hi feien. Als ciutadans els calien herois a qui admirar i, era precisament a les curses, on els trobaven.

La representació a la volta del Circ es fan aquest divendres i dissabte, en dues sessions, a les 21 h i a les 23h. Són el català i en castellà, amb comentaris també en anglès i francès, i al preu de 12 euros.

L’espectacle es recomana en el cas dels infants, a partir dels 10 anys.

Les representacions de Tarragona, Història Viva, en la seva ja quarta edició, tenen continuïtat fins els proper 5 de setembre, tots els cap de setmana.

 

Gairebé mig miler de persones han passat ja pel Tarragona Història Viva

Publicat el: 11/08/2014 per Laura Casas

Aquesta tercera edició està sent tot un èxit arran l’aposta feta pel consistori.

I és que, enguany, s’ha doblat el nombre d’activitats, passant de 19 a 40, i hi ha, per tant, força novetats.

Aquesta setmana arriben alguns dels plats forts del programa: l’anomenada Setmana d’August. L’emperador romà centrarà bona part de les propostes que tindran lloc entre el 15 i el 24 d’aquest mes. L’escenari serà la Volta del Pallol, on s’instal·larà l’estàtua policromada que es va presentar per Tarraco Viva.

En aquest mateix espai hi haurà visites lliures i guiades, també en anglès i francès, així com recreacions, les que ja es van poder veure durant el festival romà, sobre els personatges més propers a August.

La regidora de Turisme, Patricia Anton, ha explicat a Tarragona Ràdio que el balanç és molt positiu. Entre el 12 de juliol i el 8 d’agost han comptat amb la participació d’unes 420 persones a les activitats programades. Un 40% del públic és de la mateixa ciutat de Tarragona. 

La majoria dels assistents, prop del 60%, han participat a les reconstruccions històriques i un 30% a les activitats i tallers familiars. Des de la primera edició, a l’estiu de 2012, més de 3.000 persones han passat per les propostes programades en el marc del Tarragona Història Viva.

El Tarragona, Història Viva es consolida doblant les activitats i guanyant espais

Publicat el: 26/06/2014 per Laura Casas

El Tarragona, Història Viva es consolida amb una tercera edició que dobla les activitats i amplia els espais de representació.

Els primers actes arrencaran el 12 de juliol i s’allargaran fins el 6 de setembre. Es passa de 19 a 40 i es guanyen nous escenaris com l’Antic Ajuntament i la Volta del Pallol, que se sumen als ja clàssics com l’Amfiteatre, el Circ o les Muralles.

Així doncs, i amb l’objectiu d’arribar a un públic encara més ampli, s’han programat més activitats pensades per gaudir en família a banda de les recreacions històriques en horari nocturn. Es pretén redescrobrir com veien i com vivien en els principals espais de Tàrraco els seus antic habitants, 2.000 anys enrere.

La regidora de Turisme, Patricia Anton, diu que s’ha apostat pels grups de recreació locals per ampliar el programa d’enguany. D’aquesta manera, Tarragona busca posicionar-se com la ciutat que millor sap explicar la seva història. 

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la incorporació de les Milícies Urbanes de Tarragona. Un dels seus representants, Paco Tovar, explica que volen apropar una realitat molt desconeguda encara, com era la ciutat entre finals del segle XVIII i principis del XIX. 

La Volta del Pallol acollirà un seguit d’activitats dedicades a l’emperador August al llarg d’una setmana. Les representacions seran en català i castellà però amb comentaris en anglès i francès. També hi haurà activitats dedicades a la gastronomia romana.

Tarragona posa en valor el seu llegat paleocristià amb una nova ruta turística

Publicat el: 01/10/2013 per Laura Casas

Es tracta de la ruta dels primers cristians de Tàrraco i transcorre per diferents museus i monuments de la ciutat, a més de Centcelles.

L’itinerari parteix de la capella de Sant Pau, al Seminari, on s’ofereix una aproximació global al patrimoni paleocristià de la ciutat. Després segueix per la Catedral, els Museus Diocesà i Bíblic, l’amfiteatre, el Fòrum de la Colònia, la Necròpolis i acaba al conjunt arqueològic de Parc Central, on hi ha una basílica de gran riquesa.

A la ruta, que s’engega la propera setmana, també s’hi integra el conjunt tardoromà de Centcelles, que custodia uns mosaics de gran valor amb escenes de l’Antic i Nou Testament. El Patronat Municipal de Turisme ha editat desplegables amb la informació, per ara en quatre idiomes, així com el carnet de la ruta. Es pot aconseguir pel preu d’un euro i permet accedir als monuments i museus amb una tarifa reduïda. També s’instal·larà la senyalització oportuna i s’ha dissenyat un logotip per diferenciar els espais que formen part de l’itinerari.

La regidora de Turisme i presidenta del Patronat, Patricia Anton, diu que es busca oferir nous productes als turistes que ens visiten i fer de Tarragona la ciutat que millor explica la història. 

El director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz, admet que el llegat paleocristià ha quedat en segon pla per la potència del romà, però afirma que és molt interessant i únic. 

Agències de Polònia s’han mostrat molt interessades per la iniciativa. 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Diumenge 19 de Novembre. Numáncia 1 - Nàstic 2

Publicat el: 19/11/2017 14:44h

Partit sencer. Numáncia 1... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Conversem amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

Publicat el: 15/11/2017 10:58h

Conversem amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb qui repassem diversos aspectes de l’actualitat municipal

Conversem amb l’alcalde d... 

 

Joan Antón agafa el relleu de Berta Cabré al capdavant de Càmpings Tarragona

Publicat el: 16/11/2017 10:29h

Joan Antón agafa el relleu de Berta Cabré al capdavant de Càmpings Tarragona. Cabré deixa el càrrec després de 8 anys liderant l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’E...

Joan Antón agafa el relle... 

 

Andreu Muñoz: De Tarragona a Tournai: L'arqueologia de les primeres Catedrals d’Europa

Publicat el: 15/11/2017 12:28h

Aquest dijous (19h) S’inaugura l’exposició: De Tarragona a Tournai: L'arqueologia de les primeres Catedrals d’Europa, al Museu Bíblic. N’hem parlat amb el seu director, l’arqueòleg Andreu Muñoz

Andreu Muñoz 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma. Preestrena del llibre sobre 'els 14 vuitmils' d'Òscar Cadiach

Publicat el: 16/11/2017 11:46h

Arrenquem el programa 96 amb la veu de Sílvia Vidal, que ens relatava fa un parell de programes la seva aventura en solitari de 53 dies a Alaska –17 d'ells vivint en una paret– per obrir una via en solitari al pic Xanadu. Una vivè...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 17 de Novembre . Programa 1061.

Publicat el: 17/11/2017 21:23h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres 17 de Novembre 17:00h

Publicat el: 17/11/2017 21:19h

La Playa. Divendres 17 de... 

 

Ja tardes!!! 

Les notícies del cor al Ja tardes amb Manà Manà i M@r Pérez

Publicat el: 16/11/2017 21:14h

Manà Manà. Dijous 16 de N... 

 

Paraula de Jazz 

133º PARAULA DE JAZZ: Zona Abierta (14.11.2017)

Publicat el: 14/11/2017 21:31h

Esta noche, Paraula de jazz dedica parte de su tiempo a completar el programa de la semana pasada, dedicado a recorrer el jazz que se hace por la península ibérica ( una pequeñísima muestra, por supuesto ). Así...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Toc de Castell 

Darrer Programa de la Temporada. Toc de Castell. Dimecres 08 de Novembre

Publicat el: 08/11/2017 22:22h

Toc de Castell. Dimecres ... 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 06 de Novembre

Publicat el: 06/11/2017 22:23h

Passió Ovalada a Tarragon... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 151: Números Rojos, El Toubab y Gigatrín

Publicat el: 26/10/2017 17:18h

El inicio del Mi Rollo Es El Rock 151 en Tarragona Ràdio estuvo dedicado a la vuelta de OT con Operación Mutante y Sherpa, a la 155 con Piperrak y Malsujeto (cover de Maria del Mar Bonet) y una entrevista entre amigos, con la banda má...

Mi Rollo Es El Rock 151 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. Antònia Vicens

Publicat el: 02/11/2017 10:00h

Tot el misteri i la força de la mar poden estar continguts a una llibreria. Així ho explica Antònia Vicens, l'escriptora imaginativa i enèrgica que ens recorda avui quin és el poder de les paraules.    Textos:&...

Dents i ungles. Antònia V... 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat