en directe

El Matí de Tarragona Ràdio
de 07:00 a 13:30
cercar per data: cercar per text lliure

Cerca per Tarragona història viva

Tarragona Història Viva dobla l'assistència de l'any passat amb més de 5.100 espectadors

Publicat el: 13/09/2017 per Joan López Soler

'Tarragona Història Viva' tanca la sisena edició amb el doble d'assistents que l'any passat. Enguany hi han pres part més de 5.100 espectadors que del 15 d'agost al 2 de setembre han descobert la Tarraco Romana a partir dels espectacles que s'oferien a l'amfiteatre romà.
En molts dels passis, en total se n'han fet set, s'han exhaurit les entrades i l'ocupació global ha superat el 90%. A l'amfiteatre hi ha una capacitat per a 800 persones.
La regidora de turisme, Inma Rodríguez, defensa que s'han complert els objectius de fer un espectacle innovador i d'atraure famílies i turistes. En aquest sentit, el 85% dels assistents eren famílies i un 40% dels turistes que hi han participat pernoctaven a la ciutat, segons un estudi del Patronat de Turisme.
Tot i això, Rodríguez creu que sempre es pot millorar i guanyar en qualitat, per exemple, disposant de més recursos tècnics.

Pel que fa a la procedència dels espectadors 4 de cada 5 eren de fora de la ciutat i un de cada 4 eren de l'estranger, amb un pes important del mercat francès.

La regidora de turisme justifica el creixement de Tarragona Història Viva gràcies a un canvi de format més espectacular. Per això, de cara a l'any vinent es plantegen incrementar el número d'espectacles a la setmana. Fins ara s'han fet els dissabtes.

Tarragona, Història Viva reconstrueix amb Thaleia les curses d'aurigues al Circ

Publicat el: 07/08/2015 per Tarragona Ràdio

Tarragona, Història Viva mostra el cap de setmana com eren les curses de carros al Circ Roma. L’escenificació anirà a càrrec del grup de reconstrucció històrica, Thaleia, amb sessions divendres i dissabte.

Les curses de carros eren tot un esdeveniment a l’antiga Tarraco, quan se celebraven pràcticament es paralitza la ciutat, i tothom s’aplegava a les grades.

La responsable del grup Thaleia, Mercedes Tubilla, diu que nobles, rics i senzills ciutadans ocupava les grades per donar suport al seu equip preferit, liderat pels aurigues més coneguts, als quals lloaven quan guanyaven. 

La recreació, anomenada ‘Gloria Circi’ permet conèixer qui eren aquests aurigues i com vivien. També tot el que envoltava aquestes curses, com ara els acròbates que hi intervenien i les apostes que s’hi feien. Als ciutadans els calien herois a qui admirar i, era precisament a les curses, on els trobaven.

La representació a la volta del Circ es fan aquest divendres i dissabte, en dues sessions, a les 21 h i a les 23h. Són el català i en castellà, amb comentaris també en anglès i francès, i al preu de 12 euros.

L’espectacle es recomana en el cas dels infants, a partir dels 10 anys.

Les representacions de Tarragona, Història Viva, en la seva ja quarta edició, tenen continuïtat fins els proper 5 de setembre, tots els cap de setmana.

 

Gairebé mig miler de persones han passat ja pel Tarragona Història Viva

Publicat el: 11/08/2014 per Laura Casas

Aquesta tercera edició està sent tot un èxit arran l’aposta feta pel consistori.

I és que, enguany, s’ha doblat el nombre d’activitats, passant de 19 a 40, i hi ha, per tant, força novetats.

Aquesta setmana arriben alguns dels plats forts del programa: l’anomenada Setmana d’August. L’emperador romà centrarà bona part de les propostes que tindran lloc entre el 15 i el 24 d’aquest mes. L’escenari serà la Volta del Pallol, on s’instal·larà l’estàtua policromada que es va presentar per Tarraco Viva.

En aquest mateix espai hi haurà visites lliures i guiades, també en anglès i francès, així com recreacions, les que ja es van poder veure durant el festival romà, sobre els personatges més propers a August.

La regidora de Turisme, Patricia Anton, ha explicat a Tarragona Ràdio que el balanç és molt positiu. Entre el 12 de juliol i el 8 d’agost han comptat amb la participació d’unes 420 persones a les activitats programades. Un 40% del públic és de la mateixa ciutat de Tarragona. 

La majoria dels assistents, prop del 60%, han participat a les reconstruccions històriques i un 30% a les activitats i tallers familiars. Des de la primera edició, a l’estiu de 2012, més de 3.000 persones han passat per les propostes programades en el marc del Tarragona Història Viva.

El Tarragona, Història Viva es consolida doblant les activitats i guanyant espais

Publicat el: 26/06/2014 per Laura Casas

El Tarragona, Història Viva es consolida amb una tercera edició que dobla les activitats i amplia els espais de representació.

Els primers actes arrencaran el 12 de juliol i s’allargaran fins el 6 de setembre. Es passa de 19 a 40 i es guanyen nous escenaris com l’Antic Ajuntament i la Volta del Pallol, que se sumen als ja clàssics com l’Amfiteatre, el Circ o les Muralles.

Així doncs, i amb l’objectiu d’arribar a un públic encara més ampli, s’han programat més activitats pensades per gaudir en família a banda de les recreacions històriques en horari nocturn. Es pretén redescrobrir com veien i com vivien en els principals espais de Tàrraco els seus antic habitants, 2.000 anys enrere.

La regidora de Turisme, Patricia Anton, diu que s’ha apostat pels grups de recreació locals per ampliar el programa d’enguany. D’aquesta manera, Tarragona busca posicionar-se com la ciutat que millor sap explicar la seva història. 

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la incorporació de les Milícies Urbanes de Tarragona. Un dels seus representants, Paco Tovar, explica que volen apropar una realitat molt desconeguda encara, com era la ciutat entre finals del segle XVIII i principis del XIX. 

La Volta del Pallol acollirà un seguit d’activitats dedicades a l’emperador August al llarg d’una setmana. Les representacions seran en català i castellà però amb comentaris en anglès i francès. També hi haurà activitats dedicades a la gastronomia romana.

Tarragona posa en valor el seu llegat paleocristià amb una nova ruta turística

Publicat el: 01/10/2013 per Laura Casas

Es tracta de la ruta dels primers cristians de Tàrraco i transcorre per diferents museus i monuments de la ciutat, a més de Centcelles.

L’itinerari parteix de la capella de Sant Pau, al Seminari, on s’ofereix una aproximació global al patrimoni paleocristià de la ciutat. Després segueix per la Catedral, els Museus Diocesà i Bíblic, l’amfiteatre, el Fòrum de la Colònia, la Necròpolis i acaba al conjunt arqueològic de Parc Central, on hi ha una basílica de gran riquesa.

A la ruta, que s’engega la propera setmana, també s’hi integra el conjunt tardoromà de Centcelles, que custodia uns mosaics de gran valor amb escenes de l’Antic i Nou Testament. El Patronat Municipal de Turisme ha editat desplegables amb la informació, per ara en quatre idiomes, així com el carnet de la ruta. Es pot aconseguir pel preu d’un euro i permet accedir als monuments i museus amb una tarifa reduïda. També s’instal·larà la senyalització oportuna i s’ha dissenyat un logotip per diferenciar els espais que formen part de l’itinerari.

La regidora de Turisme i presidenta del Patronat, Patricia Anton, diu que es busca oferir nous productes als turistes que ens visiten i fer de Tarragona la ciutat que millor explica la història. 

El director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz, admet que el llegat paleocristià ha quedat en segon pla per la potència del romà, però afirma que és molt interessant i únic. 

Agències de Polònia s’han mostrat molt interessades per la iniciativa. 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Granada 0- Nàstic 1 Dissabte 10 de març

Publicat el: 10/03/2018 18:49h

Partit sencer Granada 0-N... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Inauguració de la remodelació de la piscina municipal de Campclar

Publicat el: 21/03/2018 12:23h

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de la Diputació, Josep Poblet, han inaugurat aquest matí la remodelació de la piscina municipal de Campclar amb motiu dels Jocs, que se celebraran del 22 de juny al dia 1...

Inauguració 01 

 

Martí Gironell, premi Ramon Llull per la novel·la ''La força d'un destí''

Publicat el: 21/03/2018 12:29h

Aquest mateix mes ha recollit el 38è Premi Ramon Llull per la novel·la 'La força d'un destí'. Una obra dedicada a l'emprenedor català amb orígens càntabres, nascut a Santander, Ceferino Carrión ...

Martí Gironell, premi Ram... 

 

El Pont de Mahoma 

Cadiach i Latorre clouen dijous el Cicle de Muntanya de la Diputació

Publicat el: 20/03/2018 11:50h

Aquest proper dijous (19,30h) es clou el Cicle de Muntanya de la Diputació amb dos convidats de luxe: Òscar Cadiach i Ferran Latorre que en una conversa moderada pel company del Pont de Mahoma, Josep Suñé. Explicaran en primera...

Aquest proper dijous es c... 

 

Ja tardes!!! 

La Distopia de Fahrenheit 451 de Ray Bradbury a La Terra és Plana.

Publicat el: 21/03/2018 20:23h

La Terra és Plana. Dimecr... 

 

La Nova Escena ens acompanya al Tràfic d'Abstraccions amb Núria Calvó

Publicat el: 21/03/2018 20:37h

Al Tràfic d'Abstraccions ens acompanya Ubaldo: molts projectes entre mans i conversa interessant assegurada. També sona bona música de Boira Discos i altres propostes que ens arriben des de La Nova Escena. https://lanovaescena.cat/201...

Tràfic d'Abstraccions. Di... 

 

Paraula de Jazz 

149º PARAULA DE JAZZ: Zona Abierta (20.03.2018)

Publicat el: 20/03/2018 21:33h

Esta noche, Paraula de jazz os propone un programa donde intentaremos completar cinco etapas. A saber, comenzamos por un pequeño homenaje a nuestro querido Juan Claudio Cifuentes CIFU,  en su tercer aniversario. Para ello escuchamos las s...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 19 de Març

Publicat el: 19/03/2018 22:58h

Passió Ovalada. Dilluns 1... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 17 de Març. Programa 1075.

Publicat el: 16/03/2018 21:33h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres 17 de Març 17:00h

Publicat el: 16/03/2018 21:28h

La Playa. Divendres 17 de... 

 

Re-Acciona!! 

Al Re-Acciona parlem amb Itziar i Mar del Cau de Llunes, una Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona

Publicat el: 16/03/2018 21:49h

En el programa d’aquesta setmana hem parlat amb la Itziar i la Mar del Cau de Llunes, una Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona. Amb elles hem parlat del feminisme actual, de la seva lluita contra els canvis estructurals que necessi...

Re-Acciona. Dijous 15 de ... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. María Sánchez

Publicat el: 06/03/2018 22:15h

María Sánchez és veterinària de camp i poeta. El seu primer llibre està fet d'anotacions autobiogràfiques a partir de memòries familiars, històries d'animals i detalls de dies viscuts. Reflexions sob...

Dents i ungles. María Sán... 

 

Tarragona Història 

Tarragona història. Dimarts 16 de gener

Publicat el: 16/01/2018 12:14h

Parlem de ‘Sota les Bombes’ una exposició itinerant basada en el llibre del mateix nom publicat per Angle Editorial, 2017, il·lustra aquesta guerra aèria sense precedents, amb documentació i imatges de l’&egra...

Tarragona història. Dimar... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 156: Zerokoma y Patricio y Su Vicio.

Publicat el: 09/01/2018 17:36h

3 hermanos te lo dicen a gritos, RNR para sentirse vivos: ZEROKOMA. Carlos, Jaime y Jose Revert Valls, desde su Ontinyent natal nos presentan uno de los discos del año "GALONES". Hablando el mismo idioma, el del ROCK, los tarraconenses PATRICIO Y S...

Mi Rollo Es El Rock 156 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat