en directe

El Matí de Tarragona Ràdio
de 07:00 a 13:30
cercar per data: cercar per text lliure

Cerca per Tarragona història viva

Tarragona Història Viva dobla l'assistència de l'any passat amb més de 5.100 espectadors

Publicat el: 13/09/2017 per Joan López Soler

'Tarragona Història Viva' tanca la sisena edició amb el doble d'assistents que l'any passat. Enguany hi han pres part més de 5.100 espectadors que del 15 d'agost al 2 de setembre han descobert la Tarraco Romana a partir dels espectacles que s'oferien a l'amfiteatre romà.
En molts dels passis, en total se n'han fet set, s'han exhaurit les entrades i l'ocupació global ha superat el 90%. A l'amfiteatre hi ha una capacitat per a 800 persones.
La regidora de turisme, Inma Rodríguez, defensa que s'han complert els objectius de fer un espectacle innovador i d'atraure famílies i turistes. En aquest sentit, el 85% dels assistents eren famílies i un 40% dels turistes que hi han participat pernoctaven a la ciutat, segons un estudi del Patronat de Turisme.
Tot i això, Rodríguez creu que sempre es pot millorar i guanyar en qualitat, per exemple, disposant de més recursos tècnics.

Pel que fa a la procedència dels espectadors 4 de cada 5 eren de fora de la ciutat i un de cada 4 eren de l'estranger, amb un pes important del mercat francès.

La regidora de turisme justifica el creixement de Tarragona Història Viva gràcies a un canvi de format més espectacular. Per això, de cara a l'any vinent es plantegen incrementar el número d'espectacles a la setmana. Fins ara s'han fet els dissabtes.

Tarragona, Història Viva reconstrueix amb Thaleia les curses d'aurigues al Circ

Publicat el: 07/08/2015 per Tarragona Ràdio

Tarragona, Història Viva mostra el cap de setmana com eren les curses de carros al Circ Roma. L’escenificació anirà a càrrec del grup de reconstrucció històrica, Thaleia, amb sessions divendres i dissabte.

Les curses de carros eren tot un esdeveniment a l’antiga Tarraco, quan se celebraven pràcticament es paralitza la ciutat, i tothom s’aplegava a les grades.

La responsable del grup Thaleia, Mercedes Tubilla, diu que nobles, rics i senzills ciutadans ocupava les grades per donar suport al seu equip preferit, liderat pels aurigues més coneguts, als quals lloaven quan guanyaven. 

La recreació, anomenada ‘Gloria Circi’ permet conèixer qui eren aquests aurigues i com vivien. També tot el que envoltava aquestes curses, com ara els acròbates que hi intervenien i les apostes que s’hi feien. Als ciutadans els calien herois a qui admirar i, era precisament a les curses, on els trobaven.

La representació a la volta del Circ es fan aquest divendres i dissabte, en dues sessions, a les 21 h i a les 23h. Són el català i en castellà, amb comentaris també en anglès i francès, i al preu de 12 euros.

L’espectacle es recomana en el cas dels infants, a partir dels 10 anys.

Les representacions de Tarragona, Història Viva, en la seva ja quarta edició, tenen continuïtat fins els proper 5 de setembre, tots els cap de setmana.

 

Gairebé mig miler de persones han passat ja pel Tarragona Història Viva

Publicat el: 11/08/2014 per Laura Casas

Aquesta tercera edició està sent tot un èxit arran l’aposta feta pel consistori.

I és que, enguany, s’ha doblat el nombre d’activitats, passant de 19 a 40, i hi ha, per tant, força novetats.

Aquesta setmana arriben alguns dels plats forts del programa: l’anomenada Setmana d’August. L’emperador romà centrarà bona part de les propostes que tindran lloc entre el 15 i el 24 d’aquest mes. L’escenari serà la Volta del Pallol, on s’instal·larà l’estàtua policromada que es va presentar per Tarraco Viva.

En aquest mateix espai hi haurà visites lliures i guiades, també en anglès i francès, així com recreacions, les que ja es van poder veure durant el festival romà, sobre els personatges més propers a August.

La regidora de Turisme, Patricia Anton, ha explicat a Tarragona Ràdio que el balanç és molt positiu. Entre el 12 de juliol i el 8 d’agost han comptat amb la participació d’unes 420 persones a les activitats programades. Un 40% del públic és de la mateixa ciutat de Tarragona. 

La majoria dels assistents, prop del 60%, han participat a les reconstruccions històriques i un 30% a les activitats i tallers familiars. Des de la primera edició, a l’estiu de 2012, més de 3.000 persones han passat per les propostes programades en el marc del Tarragona Història Viva.

El Tarragona, Història Viva es consolida doblant les activitats i guanyant espais

Publicat el: 26/06/2014 per Laura Casas

El Tarragona, Història Viva es consolida amb una tercera edició que dobla les activitats i amplia els espais de representació.

Els primers actes arrencaran el 12 de juliol i s’allargaran fins el 6 de setembre. Es passa de 19 a 40 i es guanyen nous escenaris com l’Antic Ajuntament i la Volta del Pallol, que se sumen als ja clàssics com l’Amfiteatre, el Circ o les Muralles.

Així doncs, i amb l’objectiu d’arribar a un públic encara més ampli, s’han programat més activitats pensades per gaudir en família a banda de les recreacions històriques en horari nocturn. Es pretén redescrobrir com veien i com vivien en els principals espais de Tàrraco els seus antic habitants, 2.000 anys enrere.

La regidora de Turisme, Patricia Anton, diu que s’ha apostat pels grups de recreació locals per ampliar el programa d’enguany. D’aquesta manera, Tarragona busca posicionar-se com la ciutat que millor sap explicar la seva història. 

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la incorporació de les Milícies Urbanes de Tarragona. Un dels seus representants, Paco Tovar, explica que volen apropar una realitat molt desconeguda encara, com era la ciutat entre finals del segle XVIII i principis del XIX. 

La Volta del Pallol acollirà un seguit d’activitats dedicades a l’emperador August al llarg d’una setmana. Les representacions seran en català i castellà però amb comentaris en anglès i francès. També hi haurà activitats dedicades a la gastronomia romana.

Tarragona posa en valor el seu llegat paleocristià amb una nova ruta turística

Publicat el: 01/10/2013 per Laura Casas

Es tracta de la ruta dels primers cristians de Tàrraco i transcorre per diferents museus i monuments de la ciutat, a més de Centcelles.

L’itinerari parteix de la capella de Sant Pau, al Seminari, on s’ofereix una aproximació global al patrimoni paleocristià de la ciutat. Després segueix per la Catedral, els Museus Diocesà i Bíblic, l’amfiteatre, el Fòrum de la Colònia, la Necròpolis i acaba al conjunt arqueològic de Parc Central, on hi ha una basílica de gran riquesa.

A la ruta, que s’engega la propera setmana, també s’hi integra el conjunt tardoromà de Centcelles, que custodia uns mosaics de gran valor amb escenes de l’Antic i Nou Testament. El Patronat Municipal de Turisme ha editat desplegables amb la informació, per ara en quatre idiomes, així com el carnet de la ruta. Es pot aconseguir pel preu d’un euro i permet accedir als monuments i museus amb una tarifa reduïda. També s’instal·larà la senyalització oportuna i s’ha dissenyat un logotip per diferenciar els espais que formen part de l’itinerari.

La regidora de Turisme i presidenta del Patronat, Patricia Anton, diu que es busca oferir nous productes als turistes que ens visiten i fer de Tarragona la ciutat que millor explica la història. 

El director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz, admet que el llegat paleocristià ha quedat en segon pla per la potència del romà, però afirma que és molt interessant i únic. 

Agències de Polònia s’han mostrat molt interessades per la iniciativa. 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

Santa Tecla 2017 

Diada de Santa Tecla - El Primer Diumenge. 17 de Setembre

Publicat el: 17/09/2017 16:14h

Castells, torres i pilars: Colla Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca

Diada de Santa Tecla - El... 

 

Cercavila de la Santa Tecla Petita 2017

Publicat el: 19/09/2017 20:48h

Al Seguici Petit. hi participen: Ball de Diables Petit, Drac Petit, Bou Petit, Vibrieta, Ball d’en Serrallonga Petit, Aligueta, Mulasseta, Cucafereta, Lleonet, Negritos Petits, Gegants Moros Petits, Nanos Nous Petits,Ball de Bastons Petit de Tarrago...

Cercavila de la Santa Tec... 

 

El Partit del Nàstic 

Divendres 08 de Setembre 2017. Cádiz 2 - Nàstic 0

Publicat el: 08/09/2017 23:01h

Partit sencer. Cádiz 2 - ... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

ARRENCA LA RÀDIO DE LES FESTES

Publicat el: 12/09/2017 13:23h

Cada matí, de 10 a 13:30, des d’avui i fins el proper divendres 22 de setembre, us oferirem el programa EN DIRECTE des del vestíbul del teatre tarragona. Repassarem els actes més destacats de la festa gran tarragonina. Amb Joan ...

LA RÀDIO DE LES FESTES 01 

 

LA RÀDIO DE LES FESTES

Publicat el: 13/09/2017 14:10h

Anna Gispert, Perpetuadora de les festes. Aquesta tarragonina de soca-rel, besnéta del mític casteller del segle XIX Pau Magarolas Lladó, conegut com a Pau del Blau, és catedràtica d’institut d’ensenyame...

LA RÀDIO DE LES FESTES 1 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma. Els '4 elements' dels germans Pou

Publicat el: 07/09/2017 11:09h

Després d’unes quantes edicions centrant el focus del programa en l’alpinisme i, en particular, en l’expedició d’Òscar Cadiach al Broad Peak, on va tancar el 27 de juliol passat el cercle dels 14 vuitmils sense...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Ja tardes!!! 

El gran concert de Santa Tecla amb Roba Estesa i Txarango

Publicat el: 19/09/2017 20:55h

2017-09-19 TXARANGO 

 

The Soul Man Quartet, salvarà la nostre ànima el 23 de setembre en concert-Vermut a la Plaça Verdaguer

Publicat el: 18/09/2017 20:24h

El concert començarà a les 12:00h a La Pepita Tarragona Plaça Verdaguer nº 9

The Soul Man Quartet. Dil... 

 

Toc de Castell 

Toc de castell. Dimecres 13 de setembre

Publicat el: 14/09/2017 21:38h

Toc de castell. Dimecres ... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 15 de Setembre . Programa 1053.

Publicat el: 15/09/2017 21:09h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 146, entrevistamos a Apelo, BON ESTIU!!

Publicat el: 12/07/2017 21:20h

Grupo histórico en el ROCK tarraconense, 17 años contemplan a APELO que nos presentaron su 2º disco "Sin miedo y con rabia". Descubrimos a L.E.D.S. "cruzando el charco" hasta México. Último programa, 32º, de nuestra T...

Mi Rollo Es El Rock 146 

 

Paraula de Jazz 

127º PARAULA DE JAZZ: Especial verano (II) - 20.06.2017

Publicat el: 21/06/2017 09:55h

Esta noche en Paraula de jazz hacemos el último viaje de nuestra CUARTA TEMPORADA. En este tiempo de música hablaremos de los Festivales de Jazz que se celebran en las localidades francesas de Vienne y Marciac.   También tenemos ...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Passió Ovalada 

Darrer Programa de la Temporada de Passió Ovalada. Fins a la propera!!!!

Publicat el: 05/06/2017 23:24h

Passió Ovalada. Dilluns 0... 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat