en directe

Fórmula Musical
de 05:00 a 06:30

Les entrevistes d'actualitat / El Matí de Tarragona Ràdio

Un programa extens i variat que inclou el repàs a l'actualitat local de primera hora del matí, amb informació del temps, el trànsit, els esports, la revista de premsa i l'agenda cultural. Un espai diari d'opinió a través de tertúlies i debats. Entrevistes en l'àmbit de la política, l'economia, la societat, la cultura i l'esport, i seccions específiques dedicades a temàtiques molt diverses (llibres, salut, ensenyament, llengua, cuina, cinema, rutes...)

Hora d'emissió: De dilluns a divendres de 07,00 a 13,30 h. Dissabtes, de 09,00 a 12,00 h.

cercar per data: cercar per text lliure

Eva Pérez, presidenta de l’entitat Aspercamp

Publicat el: 16/02/2017

El proper dissabte di 18 se celebra a nivell mundial el dia de la síndrome d’Asperger. En parlem amb Eva Pérez, presidenta de l’entitat Aspercamp

Eva Pérez, presidenta de l’entitat Aspercamp 

 

Eduard Farriol, nou president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona

Publicat el: 25/05/2017

L'assemblea de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), celebrada el passat 27 d'abril, va escollir a Eduard Farriol com a nou president de l'entitat, en substitució de David Batalla. Avui ens ha acompanyat als estudis de Tarragona Ràdio i hem fet previsions de la temporada turística al territori, amb una important novetat, la potència de Ferrari Land. Hem analitzat els principals reptes del sector i temes de l'actualitat. 

Eduard Farriol com a nou president de l'entitat 

 

Albert Abelló, portaveu del PDeCAT

Publicat el: 25/05/2017

Seguim el cicle d’entrevistes mensuals amb els portaveus municipals, avui amb el del grup municipal del PDeCAT, Albert Abelló.

Albert Abelló, portaveu del PdECAT 

 

La Banda juvenil de la Unió Musical de Tarragona

Publicat el: 24/05/2017

La Banda juvenil de la Unió Musical de Tarragona celebrarà un concert aquest diumenge 28, en moti del seu 20è aniversari. La Banda comptarà amb un convidat de luxe, el compositor i pianista Albert Guinovart que acompanyarà la formació en la primera part del concert. En parlarem, als estudis, amb el Carles Lorente, director de la Banda Juvenil, i el Josep Maria Tarrats, president de la BUMT. També parlarem amb Albert Guinovart.

La Banda juvenil de la Unió Musical de Tarragona 

 

Associació Mechones Solidarios

Publicat el: 24/05/2017

Un grup d'alumnes de 4t d’ESO de La Salle Tarragona ha organitzat un esdeveniment el proper dijous 25 de maig en què diverses perruqueres de Tarragona tallaran la cabellera a un grup de gent per tal d’elaborar perruques gratuïtes per a dones o nenes malaltes de càncer. Per tal que la iniciativa sigui tot un èxit, es demana la màxima col·laboració d’alumnes i famílies, tot i que també hi poden participar persones alienes al centre. Les persones interessades a donar cabell han de complir un sol requisit: tallar-se com a mínim 20 centímetres, perquè el cabell, que pot ser natural o tenyit, sigui aprofitable. El cabell es farà arribar a l’Associació Mechones Solidarios, una entitat que regala les perruques a les nenes fins a 14 anys i a les dones sense recursos o que les ven a un preu reduït (entre un 20 i un 40% del seu valor de mercat) a les dones que superen un barem d’ingressos establert. I és que, es necessiten entre sis i quinze cues per fer una perruca que, en el mercat, pot tenir un preu de fins a 2.500 euros. La professora responsable és la Marina Torné i les alumnes es diuen Blanca Tous i Vicki Viana. Elles dues ja es van tallar el cabell l’estiu passat i ara han volgut portar el projecte a l’escola.

Associació Mechones Solidarios 

 

L’Hort de la Sínia

Publicat el: 24/05/2017

L’Hort de la Sínia és una finca agroecológica situada a les Hortes de TamaritDes de ja fa 20 anys, es dediquen al cultiu, la divulgació, l’educació i la formació en agricultura ecològica, plantes aromàtiques i medicinals, energies renovables i en donar a conèixer hàbits saludables que ens permeten dur una vida sostenible, respectuosa amb l’entorn i amb els ritmes de la natura. Es troben situats en un entorn privilegiat, a tocar de l’Espai Natural de la desembocadura del riu Gaià i de la platja natural de Tamarit. La seva activitat està adreçada a protegir aquest entorn natural, des de l’educació i la divulgació del respecte del medi ambient, així com des de la practica de l’agricultura ecològica que repercuteix positivament en la preservació de l’espai. Funcionen com a centre d’Educació Ambiental, realitzant activitats educatives amb els centres escolars, amb centres d’educació especial i amb d’altres col•lectius i associacions d’arreu del territori interessats en valors de la sostenibilitat, a partir de descobrir com és un hort ecològic, com es gestiona el compostatge i els residus vegetals que donen de menjar als animals de la granja, quines propietats i usos tenen les plantes aromàtiques i medicinals, com funcionen les energies renovables, per què fem ús d’una depuradora biològica i quins motius ens fan ser conscients que cal un consum responsable de l’aigua, d’aliments ecològics, de temporada, de varietats locals, i de construir una societat més solidària i respectuosa amb la natura i els seus cicles. Farem una visita per les instal·lacions amb el seu responsable, Joan vives, i parlarem amb alguns dels escolars que avui hi están fent visites.

L’Hort de la Sínia 

 

Els 23ens Premis Ones Mediterrània

Publicat el: 24/05/2017

Els 23ens Premis Ones Mediterrània reconeixen la lluita feminista guardonant la cantautora Marina Rossell i l’advocada i expolítica Cristina Almeida. També Ana Bella, fundadora d'una entitat d'ajuda per dones maltractades; i Patricia Campos, pilot de les Forces Armades i activista pels drets de les dones. A banda, també es reconeix la figura de José Antonio Labordeta, al qual se li farà un homenatge pòstum en la gala de lliurament de guardons que se celebrarà el 2 de juny al Teatre Metropol. Enguany també es reconeix Mónica López, símbol de la lluita ciutadana contra el Gran Canal de Nicaragua; el programa de Radio3 'El bosque habitado', que treballa en la sensibilització ambiental; el compositor Mario Alfagüell i el Real Jardín Botánico. El Consell Municipal de la Discapacitat de Tarragona és un dels òrgans que serà reconegut, així com el Nàstic Genuine, un equip de futbol format per joves amb Síndrome de Down. Finalment, durant la gala també s'entregarà un premi a Tarragona per ser el municipi de la Mancomunitat de Sirusa que més ha incrementat la generació de fracció orgànica. En total, els premis reconeixen 11 figures. Durant la cerimònia es podran veure les actuacions de la cantautora María José Hernández, que farà homenatge a Labordeta tocant algunes de les seves cançons. A més, també participarà el DJ Abadia, un disc jockey amb paràlisi cerebral.

Els 23ens Premis Ones Mediterrània 

 

Comunicació Audiovisual de la URV

Publicat el: 23/05/2017

Els alumnes de tercer curs de Comunicació Audiovisual de la URV organitzen la IV edició dels Premis Syllabus, un Festival on es projectaran els curtmetratges que han estat elaborant al llarg del curs per les assignatures de Gèneres i Formats Audiovisuals i de Guió i Narrativa Audiovisual. Es presentaran i es premiaran els 6 curtmetratges remakejats que han creat. El festival tindrà lloc el dijous dia 25 de Maig a l'Aula Magna a les 17:00 h de la tarda. L'entrada és totalment GRATUÏTA i oberta a tothom. Ens ho explica una de les alumnes, la Marta Torrens.

Comunicació Audiovisual de la URV 

 

La Síndrome de Niemann-Pick

Publicat el: 23/05/2017

Tarragona recapta més de 12.000 euros en una jornada solidària en favor de la Síndrome de Niemann-PickEls diners són la xifra neta total aconseguida el passat dissabte 13 de maig al barri de la Floresta. Un dels veïns de la zona, de només onze anys, Javier Galera, és un dels 19 infants a Espanya que pateixen aquesta malaltia neurològica rara, molt greu i incurable a dia d'avui. La síndrome afecta moltes funcions vitals del cos com ara la parla i provoca dificultats al caminar o problemes al respirar. En parlem amb ell, així com amb els seus pares, Javier Galera i Rocío Mora i els veïns que han impulsat la jornada, Almudena Muñoz i Paco Romero.

La Síndrome de Niemann-Pick 

 

Tomàs Alcoverro és el corresponsal a l'Orient Mitjà més veterà

Publicat el: 23/05/2017

Tomàs Alcoverro és el corresponsal a l'Orient Mitjà més veterà. Ha signat més de vuit mil cròniques narrant la dramàtica actualitat d'aquest vesper del món. Membre de la secció de política internacional del diari La Vanguardia, resideix a Beirut.
Des d'aquesta ciutat singular és testimoni d'excepció de l'esdevenir d'una regió que ha patit guerres constants i també esperançadors aixecaments, com la fallida primavera àrab, fins a desembocar en l'actual conflicte de Síria. Ara ho explica en un llibre, que aquesta tarda es presenta a Tarragona, ¿Por qué Damasco?"
editat per Diëresis, que aquest dimarts es presenta l'Ajuntament de Tarragona amb la participació de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Tomàs Alcoverro és el corresponsal a l'Orient Mitjà més veterà 

 

Josep Maria Prats, tinent d’alcalde de Cultura

Publicat el: 23/05/2017

Seguim el cicle d’entrevistes als portaveus municipals. Avui en conversa amb el democristià, Josep Maria Prats, tinent d’alcalde de Cultura.

Josep Maria Prats, tinent d’alcalde de Cultura 

 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Rayo Vallecano 2- Nàstic 0. Dissabte 13 de maig

Publicat el: 19/05/2017 22:55h

PARTIT SENCER. Rayo Valle... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Eduard Farriol, nou president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona

Publicat el: 25/05/2017 11:43h

L'assemblea de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), celebrada el passat 27 d'abril, va escollir a Eduard Farriol com a nou president de l'entitat, en substitució de David Batalla. Avui ens ha acompanyat als e...

Eduard Farriol com a nou ... 

 

Evoluciona. Tanquem temporada a la Boella

Publicat el: 23/05/2017 12:46h

Hem fet el darrer Evoluciona de la temporada des del jaciment del Barranca de la Boella, coincidint amb la represa dels treballs arqueològics per trobar les proves més antigues de presència humana a Catalunya. Els primers di...

Evoluciona. Dimarts 23 de... 

 

Programa Especial Tarraco Viva 2017

Publicat el: 17/05/2017 11:45h

La dinovena edició de Tarraco Viva es centrarà en la relació de les cultures romana i grega del 15 al 28 de maig. Hi prendran part més de 430 actes en espais de patrimoni mundial de la ciutat i museus. Es mantenen els 5 municip...

Especial Tarraco Viva 01 

 

Toc de Castell 

Nova Temporada del Toc de Castell. Dimecres 24 de Maig

Publicat el: 25/05/2017 11:31h

Toc de Castell. Dimecres... 

 

Ja tardes!!! 

Quantum Sound aquest Divendres en concert a la Sala Stone!!!!

Publicat el: 24/05/2017 20:20h

Quantum Sound. Dimecres 2... 

 

Paraula de Jazz 

123º PARAULA DE JAZZ: Zona Abierta (23.05.2017)

Publicat el: 25/05/2017 16:53h

Esta noche, en Paraula de Jazz os proponemos compartir un viaje musical por aquellos Festivales en que, nuestro entrañable amigo y presentador, PEP CARDONA ha pasado jornadas y experiencias inolvidables.    Ha visitado recientemente ...

PARAULA DE JAZZ Dimarts 2... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma. Cadiach torna al Braod Peak aquest juny

Publicat el: 18/05/2017 12:24h

Òscar Cadiach torna aquest juny al Broad Peak. L’alpinista tarragoní volt rubricar en aquest vuitmil del Pakistan una carrera alpinística de mèrit, sense descartar futures expedicions un cop tancat el seu cercle personal ...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Entrevista a Ankor y El Ovni de Pablo en el Mi Rollo Es El Rock 141.

Publicat el: 24/05/2017 17:50h

Once canciones, variedad, virtuosismo, trabajo, constancia, desvergüenza: "esto no es Metal, no es Rock ni rap. Es solo una canción para cualquiera que necesite abrir su corazón". Ankor dan con "Beyond the Silence of These Years" su mej...

Mi Rollo Es El Rock 

 

Passió Ovalada 

Passió Ovalada: Un Puma a Tarragona. Dilluns 22 de Maig

Publicat el: 22/05/2017 22:37h

Passió Ovalada: Dilluns 2... 

 

Palabra de Friki 

Nova Temporada de Palabra de Friki. Dilluns 22 de Maig

Publicat el: 22/05/2017 20:29h

Palabra de Friki. Dilluns... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 20 de Maig. Programa 1041

Publicat el: 22/05/2017 20:31h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

Dents i ungles 

Dents i ungles. Joan Margarit

Publicat el: 12/05/2017 20:17h

Per a Joan Margarit el record ni és aleatori ni és fals, malgrat que ens faci por. En un carrer llunyà, fet de records, ens guarim del dolor amb l'obra d'aquest poeta realista i descarnat i amb la música del mestre del blues Ot...

Dents i ungles. Joan Marg... 

 

ReAcciona 

L’Escola l’Antina de Torredembarra al Re-Acciona amb Inés Solé

Publicat el: 28/04/2017 20:14h

En aquest cas, un de molt especial per què ens traslladem a l’Escola l’Antina de Torredembarra i estem amb els alumnes de cinquè de primària que estan fent un projecte sobre els refugiats preciós al qual han sabut i...

RE-ACCIONA 2017-04-26 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat