en directe

Sempre Nàstic
de 14:00 a 15:00

Les entrevistes d'actualitat / El Matí de Tarragona Ràdio

Un programa extens i variat que inclou el repàs a l'actualitat local de primera hora del matí, amb informació del temps, el trànsit, els esports, la revista de premsa i l'agenda cultural. Un espai diari d'opinió a través de tertúlies i debats. Entrevistes en l'àmbit de la política, l'economia, la societat, la cultura i l'esport, i seccions específiques dedicades a temàtiques molt diverses (llibres, salut, ensenyament, llengua, cuina, cinema, rutes...)

Hora d'emissió: De dilluns a divendres de 07,00 a 13,30 h. Dissabtes, de 09,00 a 12,00 h.

cercar per data: cercar per text lliure

Inauguració del ''nou'' Mercat Central

Publicat el: 16/03/2017

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat les obres de remodelació del Mercat Central. L’acte s’ha iniciat amb el tall de la cinta per la porta d’accés del carrer Colom. al costat de la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando; la presidenta de l’Associació de paradistes del Mercat, Maria Virgili i el president dels empresaris dels voltants del Mercat, Josep Maria Juan.

També hi han estat presents el subdelegat del govern, Jordi Sierra, i el delegat del govern de la Generalitat, Òscar Peris, entre d'altres. 

Finalitzats els parlaments, els assistents han anat cap a la porta principal del mercat, la de la plaça Corsini, on s'ha descobert una placa i s'ha fet un brindis. 

Durant la inauguració, ha actuat el Cor l’Ancora (també va actuar a l’acte d’inauguració de 1915).

Tarragona Ràdio ha fet un programa especial en directe, des de les 7h del matí (amb els informatius) i fins a les 14,30h, amb el Sempre Nàstic. Hem fet un recorregit per les parades, conversant amb paradistes i clients. 

 

El Mercat central té una superfície de 22.248 metres quadrats, dels quals 12.209 estan ocupats pel Mercat, la planta comercial i la planta logística. La resta,  10.039 metres quadrats es corresponen a l’aparcament de vehicles.

La planta del Mercat té 2.505 metres quadrats, dels quals 796 són de parades i la resta passadissos, escales, ascensors i serveis comunitaris.

La superfície de Mercadona, a la planta inferior,  és de 1.947 metres quadrats, dels quals 1600 són de venda.

El nou Mercat que demà  es posarà en marxa en l’edifici remodelat, obre les seves portes amb 40 parades , 8 locals comercials,  més una parada d’Espimsa.

La tipologia de les 40 parades és la següent:

 

-16 parades dedicades a la venda de carn, xarcuteria, aus i precuinats.

-10 parades de venda de peix i marisc.

-8 parades de fruita i verdura.

-6 parades de pesca salada, fruits secs, fleques, bars.

 

Actualment està obert el concurs pels interessats  en alguna de les 7 parades que queden per concessionar, el termini per presentar ofertes finalitza el dia 22 de març.

 

Pel que fa als 8 locals comercials que estan adjudicats, un és de venda de maquinaria de restauració, Projectes i Equipaments Tarraco SA, un de productes ecològics,  Veritas, i 6 de Mercadona.

Per als 6  locals comercials que estan lliures se segueix  un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

Horaris i remodelació

El Consell d’Administració d’Espimsa celebrat el 8 de març va aprovar que l’horari comercial  sigui de 8.30 a 21 hores, per la petició realitzada pels representants dels paradistes a la Comissió Negociadora.

El cost total de la remodelació del Mercat ha estat de 47 milions d’euros: la remodelació de l’edifici ha tingut un cost de 19,9 milions d’euros; la construcció de l’aparcament, 6,5 milions; les despeses de les fases prèvies al projecte, 17 milions (redacció del projecte, modificació del projecte, acondicionament mercat provisional, intervencions arqueològiques, etc.) i el manteniment i cost de la carpa des del 2007, 3,5 milions d’euros.

 

Amb motiu de les obres de remodelació de l’edifici del Mercat Central,  l'octubre del 2007, els paradistes van traslladar els seus establiments a la carpa provisional instal·lada a la plaça Corsini, ara,  finalment, amb la inauguració del Mercat, es desmuntarà la carpa i s’aprofitaran alguns dels panells dels dibuixos. La previsió és que el desmuntatge de la carpa comenci a finals de mes i en dos mesos com a màxim estigui fora.

 

L’aparcament

El nou Mercat compta amb un aparcament de dues plantes amb capacitat per a 330 vehicles. Els preus de l’aparcament  seran els mateixos que el pàrquing de la plaça Corsini que té 310 places. Els paradistes donaran vals gratuïts als seus clients.


A la planta inferior del Mercat hi ha el supermercat Mercadona que ha fet una inversió de més de 7 milions i tindrà una plantilla de 38 treballadors.

 

En la seva construcció hi han participat 26 proveïdors, que han donat feina a prop de 120 persones durant la fase d’obra. Té una superfície de sala de vendes de 1600 metres quadrats i ja incorpora el nou model de botiga eficient amb espais diàfans i amplis i amb instal·lacions més ecoeficients. En l’aspecte mediambiental, han pres mesures que reduiran fins a un 40 per cent el consum energètic respecte al model de botiga convencional.

El nou supermercat compta amb les seccions habituals de Mercadona.  L’horari d’obertura del supermercat serà de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores.

Aquesta nova obertura de Mercadona suposa el 27è supermercat integrat en un mercat municipal a Catalunya.


El Mercat Central de Tarragona va obrir les seves portes el 19 de desembre de 1915 i es va inaugurar el dia 26 del mateix mes. 

 

L’edifici va ser projectat per l’arquitecte Josep M. Pujol de Barberà. Cent anys després, s’estrena un mercat modernista amb els motius decoratius,  la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl·liques i la reproducció de la coberta original.

El projecte de la remodelació actual ha anat a càrrec de  l'enginyer Rafael Cabré Villalobos amb la col·laboració de l'arquitecte Jesús Molina Aragonés i l'arquitecte tècnic Josep Maria Navarro Garcia.

 

CUINA. Amb Francesc Lladó 

 

Cantabambolines 

 

Ambient mercat, clients i paradistes  

 

carregar més àudios

Guia Gourmand 2018

Publicat el: 07/12/2017

La Guia Gourmand arriba a la seva 27a edició, amb un repàs puntuat als restaurant si hotels de Catalunya i Andorra prncipalment. En parlem amb un dels directors de la Guia, Fèlix Llovell

 

 

Com ho quadrem. Dijous 07 de desembre de 2017

Publicat el: 07/12/2017

L’espai en col·laboració amb el nostre economista de capçalera, Lluís Espuis, de Gestàlia Assessors.

 

 

El Cavet (Cambrils) l'assentament neolític més antic

Publicat el: 07/12/2017

Parlem del jaciment d'El Cavet, de Cambrils, on s'han datat restes que confirmen l'assentament neolític més antic de la Península Ibèrica. En parlem amb els codirectors Marta Fontanals i Josep Ma Vergès. També ens acompanya Cinta S. Bellmunt. responsable de comunicació de l'IPHES. que ens explica altres notícies.

 

 

 

El proper dia 12 de desembre a l’Antiga Audiència se celebra el Dia Local Cooppel Tarragoní

Publicat el: 05/12/2017

El proper dia 12 de desembre de 2017 a les 7 de la tarda a l’Antiga Audiència se celebra el Dia Local Cooppel Tarragoní. Són deu anys de jornades 2007-17, de l’inici de la primera escola de pares i mares ECONOS al centre Cívic Torreforta 2007-2011 i cinc anys de recerca de suports efectius a les famílies amb Cost Zero Euros. En parlem amb Josep Maria Ferran, Organitzador del Dia Local Cooppel en el Suport a les Famílies

El proper dia 12 de desembre a l’Antiga Audiència se celebra el Dia Local Cooppel Tarragoní 

 

El judici de la Love Parade començarà el proper divendres 8 de desembre

Publicat el: 05/12/2017

      El judici de la Love Parade començarà el proper divendres 8 de desembre a les

 ,30 al Tribunal de Duisburg (Alemanya). S'han previst

diferents sessions fins el 20 de desembre de 2018. Han estat set anys de lluita per arribar fins aquí, després de la tragèdia que va deixar 21 joves morts, entre ells la tarragonina Clara Zapater i Marta Acosta, de Cambrils,

i més de 500 ferits, al concert de la Love Parade del 24 de juliol de 2010.

En parlem amb el pare de la Clara, Paco Zapater.

 

El judici de la Love Parade començarà el proper divendres 8 de desembre 

 

Nova ordenança sobre tinença responsable d'animals a la ciutat de Tarragona

Publicat el: 04/12/2017

Parlem de la nova ordenança sobre tinença responsable d'animals a la ciutat de Tarragona, aprovada el desembre passat. El plenari ha resolt i aprovat recentment les al·legacions presentades i aprovades definitivament per la seva entrada en vigor. En parlem amb la tinent d’alcalde i consellera de Polítiques d'Igualtat i Serveis a la Persona, Anna Santos. També ens acompanya Anna Carbonell, activista de Libera, una de les entitats que hi ha col·laborat en la seva el·laboració. Aprofitant que tenim amb nosaltres la regidora Santos, li preguntarem per les novetats del Servei Integral d’Atenció a les Dones de Torreforta, l'ampliació dels serveis socials, també al carrer Adrià, o fins i tot una nova gran Llar de jubilats a la zona de l'Avinguda Catalunya

Nova ordenança sobre tinença responsable d'animals a la ciutat de Tarragona 

 

El Quartet Mèlt és l’autor de la peça que protagonitza la campanya de Nadal al Mercat Central

Publicat el: 01/12/2017

El Quartet Mèlt és l’autor de la peça que protagonitza la campanya de Nadal al Mercat Central, amb el tema ‘les 12 van tocant’ inclosa en el seu treball discogràfic, Xarrampim. Avui els tindrem als nostres estudis

El Quartet Mèlt és l’autor de la peça que protagonitza la campanya de Nadal al Mercat Central 

 

Begoña Floria, tinent d’alcalde i portaveu municipal, consellera de Festes, Cultura i Patrimoni Històric

Publicat el: 01/12/2017

Tanquem les entrevistes de portaveus amb la tinent d’alcalde i portaveu municipal, la consellera de Festes, Cultura i Patrimoni Històric, Begoña Floria

Begoña Floria, tinent d’alcalde i portaveu municipal, consellera de Festes, Cultura i Patrimoni Hist... 

 

Encesa Solidària en favor de la Fundació PROIDE

Publicat el: 30/11/2017

Un any més, els alumnes dels col·legis La Salle Tarragona i Torreforta es reuniran a les escales de la Catedral de Tarragona per demostrar que un altre món és possible. I és que el proper divendres dia 1 de desembre, a les 18 hores, se celebrarà una nova edició de l’Encesa Solidària en favor de la Fundació PROIDE. Les escales quedaran cobertes amb una catifa d’espelmes grogues i blaves per fer palès el compromís i la solidaritat. el professor i cap d’estudis d’ESO, Sergi Baches,i les alumnes de Segon de Batxillerat Paula Molina i Mireia Mumbrú

Encesa Solidària en favor de la Fundació PROIDE 

 

Antoni Vilafranca, cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos a la Regió Policial Camp de Tarragona

Publicat el: 30/11/2017

Ens acompanya Antoni Vilafranca, cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos a la Regió Policial Camp de Tarragona. Parlem dels dispositius de les properes setmanes, quan qui més qui menys, anirà a sopars o dinars d’empresa i cal incidir en la importància de o barrejar alcohol i conducció

Antoni Vilafranca, cap de l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos a la Regió Policial Camp de Tarrago... 

 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Diumenge 10 de Desembre 2017. Nàstic 2 - Sevilla Atlético 1

Publicat el: 10/12/2017 19:44h

Partit sencer. Nàstic 2 -... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

''Q''. Miquel Lope director d'Operacions i Supply Chain per al sud d'Europa a Carburos Metálicos

Publicat el: 11/12/2017 11:56h

En col·laboració amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Avui a l’espai ‘Q’ ens acompanya Miquel Lope, llicenciat en Administració i direcció d'empreses per la Univer...

''Q''. Dilluns 11 de dese... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma 97: Parlem del llibre d'Òscar Cadiach i de la fitxa Operativa d’Elements de Risc de Montserrat

Publicat el: 30/11/2017 11:37h

Òscar Cadiach recull la seva trajectòria alpinística en un llibre de 300 espectaculars imatges, que posa l’accent en el Broad Peak, muntanya del Pakistan que va coronar el 27 de juliol culminant la cursa dels 14 vuitmils sense o...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Ja tardes!!! 

Anem per les Sales. Agenda de concerts a Tarragona!!!

Publicat el: 05/12/2017 21:43h

Setmana del 5 fins al 10 de Desembre

Anem per les Sales de Tar... 

 

Paraula de Jazz 

136º PARAULA DE JAZZ: Flamenco jazz (05.12.2017)

Publicat el: 10/12/2017 16:51h

Esta noche, Paraula de jazz viaja con intensidad a la música de fusión que surge de las raíces del cante jondo con la riqueza de armonías del jazz. Los nombres de Pedro Iturralde y Paco de Lucía, y también de...

PARAULA DE JAZZ: Flamenco... 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 04 de Desembre

Publicat el: 04/12/2017 22:26h

Passió Ovalada a Tarragon... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Dissabte 02 de Desembre . Programa 1063.

Publicat el: 04/12/2017 22:37h

Un, dos i seguit. Dissabt... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. Felícia Fuster

Publicat el: 11/12/2017 09:47h

En una societat que idolatra la joventut i on sembla que tot s’hagi de fer de forma precoç sobta que als seixanta anys algú es pugui convertir en una revelació literària. Aquest va ser el cas de Felícia Fuster, poe...

Dents i ungles. Felícia F... 

 

Re-Acciona!! 

Eduardo Garcia, director de l’Associació Pro Búsqueda al Reacciona

Publicat el: 30/11/2017 21:45h

Un nou Reacciona, amb una entrevista molt especial. Parlarem amb l’Eduardo Garcia, director de l’Associació Pro Búsqueda, una associació que es dedica a l’investigació de nens i nenes desapareguts durant el co...

Reacciona. Dijous 30 de N... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres 01 de Gener 17:00h

Publicat el: 01/12/2017 21:30h

La Playa. Divendres 01 de... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 151: Números Rojos, El Toubab y Gigatrín

Publicat el: 26/10/2017 17:18h

El inicio del Mi Rollo Es El Rock 151 en Tarragona Ràdio estuvo dedicado a la vuelta de OT con Operación Mutante y Sherpa, a la 155 con Piperrak y Malsujeto (cover de Maria del Mar Bonet) y una entrevista entre amigos, con la banda má...

Mi Rollo Es El Rock 151 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat