en directe

Fórmula Musical
de 12:30 a 19:00

Les entrevistes d'actualitat / El Matí de Tarragona Ràdio

Un programa extens i variat que inclou el repàs a l'actualitat local de primera hora del matí, amb informació del temps, el trànsit, els esports, la revista de premsa i l'agenda cultural. Un espai diari d'opinió a través de tertúlies i debats. Entrevistes en l'àmbit de la política, l'economia, la societat, la cultura i l'esport, i seccions específiques dedicades a temàtiques molt diverses (llibres, salut, ensenyament, llengua, cuina, cinema, rutes...)

Hora d'emissió: De dilluns a divendres de 07,00 a 13,30 h. Dissabtes, de 09,00 a 12,00 h.

cercar per data: cercar per text lliure

Inauguració del ''nou'' Mercat Central

Publicat el: 16/03/2017

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat les obres de remodelació del Mercat Central. L’acte s’ha iniciat amb el tall de la cinta per la porta d’accés del carrer Colom. al costat de la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando; la presidenta de l’Associació de paradistes del Mercat, Maria Virgili i el president dels empresaris dels voltants del Mercat, Josep Maria Juan.

També hi han estat presents el subdelegat del govern, Jordi Sierra, i el delegat del govern de la Generalitat, Òscar Peris, entre d'altres. 

Finalitzats els parlaments, els assistents han anat cap a la porta principal del mercat, la de la plaça Corsini, on s'ha descobert una placa i s'ha fet un brindis. 

Durant la inauguració, ha actuat el Cor l’Ancora (també va actuar a l’acte d’inauguració de 1915).

Tarragona Ràdio ha fet un programa especial en directe, des de les 7h del matí (amb els informatius) i fins a les 14,30h, amb el Sempre Nàstic. Hem fet un recorregit per les parades, conversant amb paradistes i clients. 

 

El Mercat central té una superfície de 22.248 metres quadrats, dels quals 12.209 estan ocupats pel Mercat, la planta comercial i la planta logística. La resta,  10.039 metres quadrats es corresponen a l’aparcament de vehicles.

La planta del Mercat té 2.505 metres quadrats, dels quals 796 són de parades i la resta passadissos, escales, ascensors i serveis comunitaris.

La superfície de Mercadona, a la planta inferior,  és de 1.947 metres quadrats, dels quals 1600 són de venda.

El nou Mercat que demà  es posarà en marxa en l’edifici remodelat, obre les seves portes amb 40 parades , 8 locals comercials,  més una parada d’Espimsa.

La tipologia de les 40 parades és la següent:

 

-16 parades dedicades a la venda de carn, xarcuteria, aus i precuinats.

-10 parades de venda de peix i marisc.

-8 parades de fruita i verdura.

-6 parades de pesca salada, fruits secs, fleques, bars.

 

Actualment està obert el concurs pels interessats  en alguna de les 7 parades que queden per concessionar, el termini per presentar ofertes finalitza el dia 22 de març.

 

Pel que fa als 8 locals comercials que estan adjudicats, un és de venda de maquinaria de restauració, Projectes i Equipaments Tarraco SA, un de productes ecològics,  Veritas, i 6 de Mercadona.

Per als 6  locals comercials que estan lliures se segueix  un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

Horaris i remodelació

El Consell d’Administració d’Espimsa celebrat el 8 de març va aprovar que l’horari comercial  sigui de 8.30 a 21 hores, per la petició realitzada pels representants dels paradistes a la Comissió Negociadora.

El cost total de la remodelació del Mercat ha estat de 47 milions d’euros: la remodelació de l’edifici ha tingut un cost de 19,9 milions d’euros; la construcció de l’aparcament, 6,5 milions; les despeses de les fases prèvies al projecte, 17 milions (redacció del projecte, modificació del projecte, acondicionament mercat provisional, intervencions arqueològiques, etc.) i el manteniment i cost de la carpa des del 2007, 3,5 milions d’euros.

 

Amb motiu de les obres de remodelació de l’edifici del Mercat Central,  l'octubre del 2007, els paradistes van traslladar els seus establiments a la carpa provisional instal·lada a la plaça Corsini, ara,  finalment, amb la inauguració del Mercat, es desmuntarà la carpa i s’aprofitaran alguns dels panells dels dibuixos. La previsió és que el desmuntatge de la carpa comenci a finals de mes i en dos mesos com a màxim estigui fora.

 

L’aparcament

El nou Mercat compta amb un aparcament de dues plantes amb capacitat per a 330 vehicles. Els preus de l’aparcament  seran els mateixos que el pàrquing de la plaça Corsini que té 310 places. Els paradistes donaran vals gratuïts als seus clients.


A la planta inferior del Mercat hi ha el supermercat Mercadona que ha fet una inversió de més de 7 milions i tindrà una plantilla de 38 treballadors.

 

En la seva construcció hi han participat 26 proveïdors, que han donat feina a prop de 120 persones durant la fase d’obra. Té una superfície de sala de vendes de 1600 metres quadrats i ja incorpora el nou model de botiga eficient amb espais diàfans i amplis i amb instal·lacions més ecoeficients. En l’aspecte mediambiental, han pres mesures que reduiran fins a un 40 per cent el consum energètic respecte al model de botiga convencional.

El nou supermercat compta amb les seccions habituals de Mercadona.  L’horari d’obertura del supermercat serà de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores.

Aquesta nova obertura de Mercadona suposa el 27è supermercat integrat en un mercat municipal a Catalunya.


El Mercat Central de Tarragona va obrir les seves portes el 19 de desembre de 1915 i es va inaugurar el dia 26 del mateix mes. 

 

L’edifici va ser projectat per l’arquitecte Josep M. Pujol de Barberà. Cent anys després, s’estrena un mercat modernista amb els motius decoratius,  la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl·liques i la reproducció de la coberta original.

El projecte de la remodelació actual ha anat a càrrec de  l'enginyer Rafael Cabré Villalobos amb la col·laboració de l'arquitecte Jesús Molina Aragonés i l'arquitecte tècnic Josep Maria Navarro Garcia.

 

CUINA. Amb Francesc Lladó 

 

Cantabambolines 

 

Ambient mercat, clients i paradistes  

 

carregar més àudios

ESPECIAL DES DE LA CASA DE LES LLETRES

Publicat el: 18/04/2018

Tarragona Ràdio fa avui un programa especial des de la Casa de les Lletres. Hi passaran els responsables de les principals editorials de la ciutat, així com alguns dels autors de la demarcació que presentaran les seves novetats per enguany. L'espai, que s’allargarà fins dos quarts de dues acabarà amb una taula rodona on hi participaran llibreters. Amb Joan maria Bertran, Núria Cartanyà i Miguel González

CASA DE LES LLETRES 01 

 

CASA DE LES LLETRES 02 

 

CASA DE LES LLETRES 03 

 

carregar més àudios

Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans

Publicat el: 18/04/2018

Entrevista de portaveus, amb el de Ciutadans, Rubén Viñuales

Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans 

 

La Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació celebra 10 anys

Publicat el: 18/04/2018

La Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació celebra 10 anys des de la seva constitució amb un acte formal que tindrà lloc aquest dimecres, a les sis de la tarda al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili. En el decurs de l’acte, el periodista Lluís Foix pronunciarà la conferència ‘El periodisme en temps de canvi’. Entre els objectius, generar coneixement de qualitat, socialment rellevant, entorn de la comunicació social; promoure les bones pràctiques de comunicació per part d’empreses i les institucions, mitjans i periodistes en la seva qualitat d’actors amb responsabilitat social; contribuir a la formació d’alt nivell dels futurs professionals del periodisme, de la creació audiovisual i de la comunicació corporativa; i promoure la divulgació internacional de la recerca en comunicació que es genera a la URV.
En parlem amb Josep Bertran, responsable de comunicació externa de Repsol; amb el director de Càtedra, Jordi Farré, i Anna Sendra, que és la project manager

La Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació celebra 10 anys  

 

José Lluís Garcia, president de la Junta de Compensació de Propietaris de la Budellera

Publicat el: 17/04/2018

Parlem del projecte de la Budellera. Ens acompanya el president de la Junta de Compensació de Propietaris de la Budellera (PP24) el constructor José Lluís Garcia

José Lluís Garcia, president de la Junta de Compensació de Propietaris de la Budellera 

 

L'Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona (EOI) celebra els 30 anys

Publicat el: 16/04/2018

Anem a la seu de l'Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona (EOI) que aquest dimecres celebra els seus 30 anys d'història. N'hem parlat amb la seva directora, Iolanda Scott. 

Anem a la seu de l'Escola oficial d’idiomes de Tarragona que eestà immersa en la celebració dels seu... 

 

El Museu Arqueológico Nacional de Madrid acull la presentació de la XX edició del Festival Tarraco Viva

Publicat el: 13/04/2018

El Museu Arqueológico Nacional de Madrid ha collit aquest divendres la presentació de la XX edició del Festival Tarraco Viva. És la primera vegada que el Festival de Reconstrucció Històrico Romana es presenta a Madrid. L'acte. ha comptat amb l'assistència de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Begoña Floria, tinent d'alcalde de Cultura i Patrimoni; Magí Seritjol, director del festival Tàrraco Viva i Andrés Carretero, director del Museu Arqueológico Nacional. 

En aquest espai, pel que passen 500.000 persones l'any, es presentarà aquest dissabte una reconstrucció 'Oro vos faciatis' on es mostrarà com era l'elecció d'un alcalde en època romana. 

Presentació de la XX edició del Festival Tarraco Viva 01 

 

Presentació de la XX edició del Festival Tarraco Viva 02 

 

25 autocars sortiran de Tarragona cap a la manifestació en favor dels drets i les llibertats a Barcelona

Publicat el: 13/04/2018

25 autocars sortiran de Tarragona cap a la manifestació en favor dels drets i les llibertats a Barcelona d’aquest diumenge 15 d’abril. Està convocada per una agrupació de sindicats, associacions veïnals i organitzacions independentistes però a Tarragona està encapçalada per l'ANC. En parlem amb el coordinador de l’ANC a Tarragona, Carles-Xavier Gómez

25 autocars sortiran de Tarragona cap a la manifestació en favor dels drets i les llibertats a Barce... 

 

L’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís publica ''Jo soc aquell que va matar Franco''

Publicat el: 12/04/2018

L’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís publica ‘Jo soc aquell que va matar Franco’, últim premi Sant Jordi, que reinventa la història imaginant que Franco va declarar el 1940 la guerra als Aliats. La novel·la està protagonitzada per Agustí Vilamat, que neix el 1916 a Solsona i descobreix la seva curiositat pel català gràcies a una advocat que li regala les revistes de ‘La Mainada’. L’únic moment real d'aquesta ucronia és l’execució de Lluís Companys però, amb tot, hi apareixen desenes de personatges de la història amb un paper que mai van viure. Així, el lector hi trobarà Queipo de Llano, Ventura Gasol o Manuel Azaña, entre molts d’altres. L’escriptor parteix dels versos de Pere Quart que va llegir als 16 anys al Canigó -‘Malfia’t de la història. Somnia-la i refés-la!- per donar a llum un relat “coherent i versemblant". Aquest dijous els presenta (19h) a la llibreria Adserà.  

L’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís publica ''Jo soc aquell que va matar Franco'' 

 

Arola editors presenta una quarantena de novetats aquest Sant Jordi

Publicat el: 12/04/2018

Arola editors presenta una quarantena de novetats aquest Sant Jordi. Arola Editors, que enguany celebra el seu vintè aniversari, presenta una quarantena de novetats per Sant Jordi. L’assaig ‘Hereus de Tàrraco. Tarragona Patrimoni Mundial’, de Joaquín Ruiz de Arbulo, Ricardo Mar, José Alejandro Beltrán-Caballero i Ferran Gris, es troba entre els títols locals més destacats. Aquest dimecres s’han presentat a Tarragona. L’editorial ha guardonat l’escriptora i dramaturga Lluïsa Cunillé amb el premi ‘Enlaira 2018’ en reconeixement a la seva trajectòria literària en català. Així mateix, el premi ‘Vuela la Cometa’, de Cuanto te quiero Ediciones, ha recaigut en la novel·la ‘Satélites’, d’Almudena López Molina. L’escriptora sevillana ha rebut el guardó de mans de Luis Goytisolo. Hem conversat amb el responsable de l’editorial, Alfred Arola, i amb un dles autors, Joaquín Ruíz de Arbulo.  

Arola editors presenta una quarantena de novetats aquest Sant Jordi 

 

El Centro cultural Aragonès de Tarragona comença a preparar ja les seves activitats de cara a Sant Jordi

Publicat el: 11/04/2018

El Centro cultural Aragonès de Tarragona comença a preparar ja les seves activitats de cara a Sant Jordi, el patró de la comunitat. En parlem, avui, amb el seu president, Santiago Isla

El Centro cultural Aragonès de Tarragona comença a preparar ja les seves activitats de cara a Sant J... 

 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018  

El Partit del Nàstic 

Oviedo 1 -Nàstic 0. Diumenge 15 d'abril

Publicat el: 15/04/2018 23:17h

Resum Partit Oviedo 1 -Nà... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

L'aventura de conversar. Escola Ponent de Campclar

Publicat el: 20/04/2018 13:09h

En aquest programa de l'aventura de conversar hem visitat l'escola Ponent de Campclar. Ha estat una hora de ràdio molt emotiva, on els alumnes han realitzat preguntes als seus propis avis. Com i amb què jugaven de petits; a quina edat&n...

L'aventura de conversar. ... 

 

El Museu Arqueológico Nacional de Madrid acull la presentació de la XX edició del Festival Tarraco Viva

Publicat el: 13/04/2018 13:55h

El Museu Arqueológico Nacional de Madrid ha collit aquest divendres la presentació de la XX edició del Festival Tarraco Viva. És la primera vegada que el Festival de Reconstrucció Històrico Romana es presenta a Ma...

Presentació de la XX edic... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de mahoma. Fons documental del Centre Excursionista de Tarragona

Publicat el: 19/04/2018 12:11h

Ha plogut molt des de l’any 1895, quan es va fundar la Secció Excursionista de l'Ateneu Tarraconense de la Classe Obrera, organitzant excursions i visites a espais propers a la ciutat. Entre el 1914, any en què es celebrà a Tarr...

El Pont de mahoma. Dijous... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 20 d'abril. Programa 1079.

Publicat el: 20/04/2018 21:58h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres 20 D'Abril 17:00h

Publicat el: 20/04/2018 21:54h

La Playa. Divendres 20 D'... 

 

Ja tardes!!! 

Concert a la Sala Zero de: Los Toreros Muertos!!!!!

Publicat el: 19/04/2018 20:57h

Los Toreros Muertos. Dijo... 

 

Paraula de Jazz 

152º PARAULA DE JAZZ: Festival Dixie de Tarragona (I) - (17.04.2018)

Publicat el: 17/04/2018 21:16h

¡  

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Passió Ovalada 

El Senior Femení del Rugby Tarragona al Passió Ovalada. Dilluns 09 d'Abril

Publicat el: 09/04/2018 22:30h

El Senior Femení del Rugby Tarragona ha quedat Sotscampió de 2a Catalana Kopparberg tancant una excel.lent temporada. Arkaitz, Aurora, Johan i Jose Antonio han compartit amb natros la seva Passió per l'Oval!

Passió Ovalada. Dilluns 0... 

 

Re-Acciona!! 

Al Re-Acciona parlem amb Itziar i Mar del Cau de Llunes, una Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona

Publicat el: 16/03/2018 21:49h

En el programa d’aquesta setmana hem parlat amb la Itziar i la Mar del Cau de Llunes, una Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona. Amb elles hem parlat del feminisme actual, de la seva lluita contra els canvis estructurals que necessi...

Re-Acciona. Dijous 15 de ... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. María Sánchez

Publicat el: 06/03/2018 22:15h

María Sánchez és veterinària de camp i poeta. El seu primer llibre està fet d'anotacions autobiogràfiques a partir de memòries familiars, històries d'animals i detalls de dies viscuts. Reflexions sob...

Dents i ungles. María Sán... 

 

Tarragona Història 

Tarragona Història, avui parlem del Port Romà de Tarraco

Publicat el: 27/03/2018 11:00h

A l’espai que fem en col·laboració amb el Museu d’Història i l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament. Avui parlem del Port Romà de Tarraco, amb el catedràtic d’història, Joaquim Ru...

Tarragona Història 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 156: Zerokoma y Patricio y Su Vicio.

Publicat el: 09/01/2018 17:36h

3 hermanos te lo dicen a gritos, RNR para sentirse vivos: ZEROKOMA. Carlos, Jaime y Jose Revert Valls, desde su Ontinyent natal nos presentan uno de los discos del año "GALONES". Hablando el mismo idioma, el del ROCK, los tarraconenses PATRICIO Y S...

Mi Rollo Es El Rock 156 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat