en directe

Fórmula Musical
de 00:00 a 07:30

Les entrevistes d'actualitat / El Matí de Tarragona Ràdio

Un programa extens i variat que inclou el repàs a l'actualitat local de primera hora del matí, amb informació del temps, el trànsit, els esports, la revista de premsa i l'agenda cultural. Un espai diari d'opinió a través de tertúlies i debats. Entrevistes en l'àmbit de la política, l'economia, la societat, la cultura i l'esport, i seccions específiques dedicades a temàtiques molt diverses (llibres, salut, ensenyament, llengua, cuina, cinema, rutes...)

Hora d'emissió: De dilluns a divendres de 07,00 a 13,30 h. Dissabtes, de 09,00 a 12,00 h.

cercar per data: cercar per text lliure

Inauguració del ''nou'' Mercat Central

Publicat el: 16/03/2017

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat les obres de remodelació del Mercat Central. L’acte s’ha iniciat amb el tall de la cinta per la porta d’accés del carrer Colom. al costat de la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando; la presidenta de l’Associació de paradistes del Mercat, Maria Virgili i el president dels empresaris dels voltants del Mercat, Josep Maria Juan.

També hi han estat presents el subdelegat del govern, Jordi Sierra, i el delegat del govern de la Generalitat, Òscar Peris, entre d'altres. 

Finalitzats els parlaments, els assistents han anat cap a la porta principal del mercat, la de la plaça Corsini, on s'ha descobert una placa i s'ha fet un brindis. 

Durant la inauguració, ha actuat el Cor l’Ancora (també va actuar a l’acte d’inauguració de 1915).

Tarragona Ràdio ha fet un programa especial en directe, des de les 7h del matí (amb els informatius) i fins a les 14,30h, amb el Sempre Nàstic. Hem fet un recorregit per les parades, conversant amb paradistes i clients. 

 

El Mercat central té una superfície de 22.248 metres quadrats, dels quals 12.209 estan ocupats pel Mercat, la planta comercial i la planta logística. La resta,  10.039 metres quadrats es corresponen a l’aparcament de vehicles.

La planta del Mercat té 2.505 metres quadrats, dels quals 796 són de parades i la resta passadissos, escales, ascensors i serveis comunitaris.

La superfície de Mercadona, a la planta inferior,  és de 1.947 metres quadrats, dels quals 1600 són de venda.

El nou Mercat que demà  es posarà en marxa en l’edifici remodelat, obre les seves portes amb 40 parades , 8 locals comercials,  més una parada d’Espimsa.

La tipologia de les 40 parades és la següent:

 

-16 parades dedicades a la venda de carn, xarcuteria, aus i precuinats.

-10 parades de venda de peix i marisc.

-8 parades de fruita i verdura.

-6 parades de pesca salada, fruits secs, fleques, bars.

 

Actualment està obert el concurs pels interessats  en alguna de les 7 parades que queden per concessionar, el termini per presentar ofertes finalitza el dia 22 de març.

 

Pel que fa als 8 locals comercials que estan adjudicats, un és de venda de maquinaria de restauració, Projectes i Equipaments Tarraco SA, un de productes ecològics,  Veritas, i 6 de Mercadona.

Per als 6  locals comercials que estan lliures se segueix  un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

Horaris i remodelació

El Consell d’Administració d’Espimsa celebrat el 8 de març va aprovar que l’horari comercial  sigui de 8.30 a 21 hores, per la petició realitzada pels representants dels paradistes a la Comissió Negociadora.

El cost total de la remodelació del Mercat ha estat de 47 milions d’euros: la remodelació de l’edifici ha tingut un cost de 19,9 milions d’euros; la construcció de l’aparcament, 6,5 milions; les despeses de les fases prèvies al projecte, 17 milions (redacció del projecte, modificació del projecte, acondicionament mercat provisional, intervencions arqueològiques, etc.) i el manteniment i cost de la carpa des del 2007, 3,5 milions d’euros.

 

Amb motiu de les obres de remodelació de l’edifici del Mercat Central,  l'octubre del 2007, els paradistes van traslladar els seus establiments a la carpa provisional instal·lada a la plaça Corsini, ara,  finalment, amb la inauguració del Mercat, es desmuntarà la carpa i s’aprofitaran alguns dels panells dels dibuixos. La previsió és que el desmuntatge de la carpa comenci a finals de mes i en dos mesos com a màxim estigui fora.

 

L’aparcament

El nou Mercat compta amb un aparcament de dues plantes amb capacitat per a 330 vehicles. Els preus de l’aparcament  seran els mateixos que el pàrquing de la plaça Corsini que té 310 places. Els paradistes donaran vals gratuïts als seus clients.


A la planta inferior del Mercat hi ha el supermercat Mercadona que ha fet una inversió de més de 7 milions i tindrà una plantilla de 38 treballadors.

 

En la seva construcció hi han participat 26 proveïdors, que han donat feina a prop de 120 persones durant la fase d’obra. Té una superfície de sala de vendes de 1600 metres quadrats i ja incorpora el nou model de botiga eficient amb espais diàfans i amplis i amb instal·lacions més ecoeficients. En l’aspecte mediambiental, han pres mesures que reduiran fins a un 40 per cent el consum energètic respecte al model de botiga convencional.

El nou supermercat compta amb les seccions habituals de Mercadona.  L’horari d’obertura del supermercat serà de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores.

Aquesta nova obertura de Mercadona suposa el 27è supermercat integrat en un mercat municipal a Catalunya.


El Mercat Central de Tarragona va obrir les seves portes el 19 de desembre de 1915 i es va inaugurar el dia 26 del mateix mes. 

 

L’edifici va ser projectat per l’arquitecte Josep M. Pujol de Barberà. Cent anys després, s’estrena un mercat modernista amb els motius decoratius,  la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl·liques i la reproducció de la coberta original.

El projecte de la remodelació actual ha anat a càrrec de  l'enginyer Rafael Cabré Villalobos amb la col·laboració de l'arquitecte Jesús Molina Aragonés i l'arquitecte tècnic Josep Maria Navarro Garcia.

 

CUINA. Amb Francesc Lladó 

 

Cantabambolines 

 

Ambient mercat, clients i paradistes  

 

carregar més àudios

Projecte MAX IN LOVE

Publicat el: 22/03/2017

Us parlem del Projecte MAX IN LOVE, en el marc del desplegament de la segona campanya RESPECTA’M: L’Ajuntament de Tarragona, a través de Polítiques d’Igualtat, el Servei de Prevenció de les Addiccions i Joventut, vol presentar el programa Max in love-Respecta’m d’educació afectiva i sexual i prevenció de conductes sexistes per a joves. Es tracta d’un programa nascut a Lleida de la ma de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida, desenvolupant la part teatral del programa al llarg dels anys a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. El seu director Antonio Gómez, ha elaborat l’obra de teatre que està inclosa dins les activitats proposades en el programa Max in Love. Montse García- Responsable del Departament de Polítiques d’Igualtat Patricia Ros- Directora del Servei de Prevenció de les Addiccions

Projecte MAX IN LOVE 

 

L’hora del Comerç. Dimecres 22 de març

Publicat el: 22/03/2017

Com cada dimecres, amb PIMEC-Comerç i el seu president a Tarragona, Florenci Nieto. Avui us expliquem que Tarragona i Reus s'agafen de la mà per dinamitzar el petit comerç amb la campanya conjunta ‘Tot queda a casa’. Les associacions de La Via T de Tarragona i el Tomb de Reus han engegat l'acció, que preveu descomptes, premis i sortejos. La iniciativa arrencarà aquest proper dissabte. En parlem amb la dinamitzadora de la Via T, Judith sentís i amb la presidenta del Tomb de Reus, Gemma Molné

L’hora del Comerç. Dimecres 22 de març 

 

Josep Andreu, president del Port

Publicat el: 22/03/2017

Conversem amb el president del Port, Josep Andreu. Amb ell volem repassar l’estat de diferents projectes engegats, com la passera que ha d’unir la ciutat amb el passeig marítim, o la imminent arribada dels primers grans creuers, amb una temporada que es preveu de record. 

 

Josep Andreu, president del Port 

 

Dia Mundial de la Poesia. Especial Biblioteca pública de Tarragona

Publicat el: 21/03/2017

Avui, amb motiu del dia Mundial de la Poesia, fem un programa especial de la Biblioteca pública de Tarragona. Des d’allà, us explicarem una nova edició del Vermut poètic. A les 12 del migdia, diversos col·lectius com l'escola de Lletres, el Centre de Normalització Lingüística i l'EOI recitaran poemes de diversos autors de parla catalana. També es llegirà la traducció a més de vint llengües d'un text de l'escriptora mallorquina Antònia Vicenç. La trobada finalitzarà amb la música del Sergi Planas i un vermut

Dia Mundial de la Poesia. Especial Biblioteca pública de Tarragona 

 

Segona edició de la cursa i caminada solidària

Publicat el: 21/03/2017

Els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Sant Domènec (les Dominiques) de Tarragona organitzen la segona edició de la cursa i caminada solidària per al proper diumenge 26 de març. Marta Arroyo, cap d'estudis d'ESO i diversos alumnes

Segona edició de la cursa i caminada solidària 

 

Lluis Anton Baulenas parla del seu llibre ''Amics per sempre''

Publicat el: 21/03/2017

Parlem d’una novetat literària amb el seu autor que fa pocs dies passava per Tarragona a fer signatura de llibres. Lluis Anton Baulenas parla del seu llibre Amics per sempre

Lluis Anton Baulenas parla del seu llibre ''Amics per sempre'' 

 

Begoña Floria, portaveu del Govern

Publicat el: 21/03/2017

Seguim el cicle d’entrevistes mensuals als portaveus municipals. Avui en conversa amb la portaveu del Govern per part del PSC; la Tinent d’alcalde de Festes, Patrimoni, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Begoña Floria. Avui, per cert, dia Mundial de la pesia, Floria ens ha llegit en directe un poema de Monserrat Abelló.  

Begoña Floria, portaveu del Govern 

 

Dia Mundial de la Poesia. Parlem amb Olga Xirinacs

Publicat el: 21/03/2017

Aquest dimarts, és el Dia Mundial de la Poesia. Ens traslladem fins al número 1 de la Rambla Nova de Tarragona per conversar des de casa seva amb una persona que ha escrit poesia, novel·la, contes i assaig, i que en els darrer mesos no para de rebre homenatges. Això, a banda dels que ha recollit al llarg de la seva dilatada trajectòria, com el premi Sant Jordi, el premi Sant Joan, el Josep Pla, el Ciutat de Palma, el Ramon Llull o el Carles Riba, entre d'altres (...) És l'única dona Mestra en Gai Saber pels Jocs Florals de Barcelona després de Mercè Rodoreda. El 1990, la Generalitat de li va concedir la Creu de Sant Jordi.

Parlem, naturalment, d’Olga Xirinacs. Amb ella reflexionem sobre el reptes que representa publicar poesia, i parlem també de Reencarnacions miserables’ (Arola Editors) la seva darrera novel·la, que veurà la llum abans del proper Sant Jordi 

Dia Mundial de la Poesia. Parlem amb Olga Xirinacs 

 

IMET, preinscripcions escolars a la ciutat

Publicat el: 20/03/2017

Paco Gracia, de l’IMET, ens parla de les preinscripcions escolars a la ciutat.

IMET, preinscripcions escolars a la ciutat 

 

Pas del Sant Sepulcre

Publicat el: 20/03/2017

El proper dissabte a la tarda, dia 25 de març, el gremi de pagesos de Tarragona celebra el 75è aniversari del Pas del Sant Sepulcre, obra de Josep M. Jvjol.

 

En parlem amb el president del gremi, Raül Font.

 

Pas del Sant Sepulcre 

 

carregar més

Inauguració del ''nou'' Mercat Central

Publicat el: 16/03/2017 10:10h

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat les obres de remodelació del Mercat Central. L’acte s’ha iniciat amb el tall de la cinta per la porta d’accés del carrer Colom. al costat de la...

Inauguració del ''nou'' M... 

 

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Divendres 17 de Març. Nàstic 1- Elx 3

Publicat el: 17/03/2017 20:36h

Partit sencer. Nàstic 1- ... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Josep Andreu, president del Port

Publicat el: 22/03/2017 12:33h

Conversem amb el president del Port, Josep Andreu. Amb ell volem repassar l’estat de diferents projectes engegats, com la passera que ha d’unir la ciutat amb el passeig marítim, o la imminent arribada dels primers grans creuers, amb una...

Josep Andreu, president d... 

 

Curar-se en salut. Especial des de l’Hospital de dia de l’hospital Sociosanitari Francolí

Publicat el: 22/03/2017 12:41h

Amb els proveïdors sanitaris de la ciutat. Avui fem un programa especial des de l’Hospital de dia de l’hospital Sociosanitari Francolí. Ubicat al Parc Sanitari Joan XXIII, l'hospital de dia del Sociosanitari Francolí co...

Curar-se en salut. Especi... 

 

Ja tardes!!! 

Chuck Berry a l'espai amb La Terra és Plana i el Bet@

Publicat el: 22/03/2017 21:26h

La Terra és Plana. Dimec... 

 

Ian Lints en concert aquest Divendres 24 de Març a La Cantonada

Publicat el: 22/03/2017 21:52h

Ian Lints. Dimecres 22 de... 

 

Paraula de Jazz 

116º PARAULA DE JAZZ: Roy Hargrove (21.03.2017)

Publicat el: 21/03/2017 21:32h

Esta noche, Paraula de jazz os propone compartir un programa con la música de uno de los trompetistas más intensos e inquietos del panorama jazzístico actual. Nacido en 1969 en Texas, ROY HARGROVE  es ya toda una leyenda en nuest...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 136: Iron Méndez - Manuel Japan

Publicat el: 21/03/2017 16:49h

Mama Ladilla, Trial Day 141, John Cor, Chuck Berry, Soziedad Alkoholika, Fermin Muguruza, Stone Sour, Lacrimosa, Osezno... fueron algunos de los grupos que sonaron en un Mi Rollo Es El Rock en el que Manolo Kabezabolo nos presentó su nuevo e.p. con...

Mi Rollo Es El Rock. Dill... 

 

Passió Ovalada 

Passió Ovalada: XIII Trobada d'Escoles. Dilluns 20 de Març

Publicat el: 20/03/2017 21:13h

Passió Ovalada: XIII Trob... 

 

Palabra de Friki 

Nova Temporada de Palabra de Friki. Dilluns 20 de Març

Publicat el: 20/03/2017 20:29h

Palabra de Friki. Dilluns... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma. Martínez de Pisón a Tarragona i Alex Txikon a l'Everest

Publicat el: 02/03/2017 11:19h

Eduardo Martínez de Pisón: "Els excessos d'equipament acaben usurpant a la muntanya el que té de naturalitat. Si se li treu, la convertim en una artificialitat, i la destruïm". Ciència i humanitats es donen la mà q...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 10 de Març. Programa 1032

Publicat el: 10/03/2017 20:58h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

ReAcciona 

RE_ACCIONA Espai de d’actualitat amb Cooperació, drets humans i pau amb Inés Solé.

Publicat el: 06/02/2017 18:37h

Avui com convidat al Re-Acciona Josep Alcoceba pare de la web ONGenXarxa, connectant ONG i ciutadania, I, en el nostre espai de consum, el “Consumides” parlarem del consum nadalenc, alternatives i idees per fer-ho d’una manera m&eac...

RE-ACCIONA 2017-02-02 

 

Dents i ungles 

Dents i ungles. Miquel Bauçà

Publicat el: 10/03/2017 19:05h

Dents i ungles discorre avui sobre la vida i sobre la condició humana des del punt de vista inclassificable i, de vegades, tosc i radical, de Miquel Bauçà. Escoltem dos llibres emblemàtics de l’autor mallorquí: el ...

Dents i ungles. Miquel Ba... 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat