en directe

Fórmula Musical
de 11:00 a 19:00

Les entrevistes d'actualitat / El Matí de Tarragona Ràdio

Un programa extens i variat que inclou el repàs a l'actualitat local de primera hora del matí, amb informació del temps, el trànsit, els esports, la revista de premsa i l'agenda cultural. Un espai diari d'opinió a través de tertúlies i debats. Entrevistes en l'àmbit de la política, l'economia, la societat, la cultura i l'esport, i seccions específiques dedicades a temàtiques molt diverses (llibres, salut, ensenyament, llengua, cuina, cinema, rutes...)

Hora d'emissió: De dilluns a divendres de 07,00 a 13,30 h. Dissabtes, de 09,00 a 12,00 h.

cercar per data: cercar per text lliure

Inauguració del ''nou'' Mercat Central

Publicat el: 16/03/2017

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat les obres de remodelació del Mercat Central. L’acte s’ha iniciat amb el tall de la cinta per la porta d’accés del carrer Colom. al costat de la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando; la presidenta de l’Associació de paradistes del Mercat, Maria Virgili i el president dels empresaris dels voltants del Mercat, Josep Maria Juan.

També hi han estat presents el subdelegat del govern, Jordi Sierra, i el delegat del govern de la Generalitat, Òscar Peris, entre d'altres. 

Finalitzats els parlaments, els assistents han anat cap a la porta principal del mercat, la de la plaça Corsini, on s'ha descobert una placa i s'ha fet un brindis. 

Durant la inauguració, ha actuat el Cor l’Ancora (també va actuar a l’acte d’inauguració de 1915).

Tarragona Ràdio ha fet un programa especial en directe, des de les 7h del matí (amb els informatius) i fins a les 14,30h, amb el Sempre Nàstic. Hem fet un recorregit per les parades, conversant amb paradistes i clients. 

 

El Mercat central té una superfície de 22.248 metres quadrats, dels quals 12.209 estan ocupats pel Mercat, la planta comercial i la planta logística. La resta,  10.039 metres quadrats es corresponen a l’aparcament de vehicles.

La planta del Mercat té 2.505 metres quadrats, dels quals 796 són de parades i la resta passadissos, escales, ascensors i serveis comunitaris.

La superfície de Mercadona, a la planta inferior,  és de 1.947 metres quadrats, dels quals 1600 són de venda.

El nou Mercat que demà  es posarà en marxa en l’edifici remodelat, obre les seves portes amb 40 parades , 8 locals comercials,  més una parada d’Espimsa.

La tipologia de les 40 parades és la següent:

 

-16 parades dedicades a la venda de carn, xarcuteria, aus i precuinats.

-10 parades de venda de peix i marisc.

-8 parades de fruita i verdura.

-6 parades de pesca salada, fruits secs, fleques, bars.

 

Actualment està obert el concurs pels interessats  en alguna de les 7 parades que queden per concessionar, el termini per presentar ofertes finalitza el dia 22 de març.

 

Pel que fa als 8 locals comercials que estan adjudicats, un és de venda de maquinaria de restauració, Projectes i Equipaments Tarraco SA, un de productes ecològics,  Veritas, i 6 de Mercadona.

Per als 6  locals comercials que estan lliures se segueix  un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

Horaris i remodelació

El Consell d’Administració d’Espimsa celebrat el 8 de març va aprovar que l’horari comercial  sigui de 8.30 a 21 hores, per la petició realitzada pels representants dels paradistes a la Comissió Negociadora.

El cost total de la remodelació del Mercat ha estat de 47 milions d’euros: la remodelació de l’edifici ha tingut un cost de 19,9 milions d’euros; la construcció de l’aparcament, 6,5 milions; les despeses de les fases prèvies al projecte, 17 milions (redacció del projecte, modificació del projecte, acondicionament mercat provisional, intervencions arqueològiques, etc.) i el manteniment i cost de la carpa des del 2007, 3,5 milions d’euros.

 

Amb motiu de les obres de remodelació de l’edifici del Mercat Central,  l'octubre del 2007, els paradistes van traslladar els seus establiments a la carpa provisional instal·lada a la plaça Corsini, ara,  finalment, amb la inauguració del Mercat, es desmuntarà la carpa i s’aprofitaran alguns dels panells dels dibuixos. La previsió és que el desmuntatge de la carpa comenci a finals de mes i en dos mesos com a màxim estigui fora.

 

L’aparcament

El nou Mercat compta amb un aparcament de dues plantes amb capacitat per a 330 vehicles. Els preus de l’aparcament  seran els mateixos que el pàrquing de la plaça Corsini que té 310 places. Els paradistes donaran vals gratuïts als seus clients.


A la planta inferior del Mercat hi ha el supermercat Mercadona que ha fet una inversió de més de 7 milions i tindrà una plantilla de 38 treballadors.

 

En la seva construcció hi han participat 26 proveïdors, que han donat feina a prop de 120 persones durant la fase d’obra. Té una superfície de sala de vendes de 1600 metres quadrats i ja incorpora el nou model de botiga eficient amb espais diàfans i amplis i amb instal·lacions més ecoeficients. En l’aspecte mediambiental, han pres mesures que reduiran fins a un 40 per cent el consum energètic respecte al model de botiga convencional.

El nou supermercat compta amb les seccions habituals de Mercadona.  L’horari d’obertura del supermercat serà de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores.

Aquesta nova obertura de Mercadona suposa el 27è supermercat integrat en un mercat municipal a Catalunya.


El Mercat Central de Tarragona va obrir les seves portes el 19 de desembre de 1915 i es va inaugurar el dia 26 del mateix mes. 

 

L’edifici va ser projectat per l’arquitecte Josep M. Pujol de Barberà. Cent anys després, s’estrena un mercat modernista amb els motius decoratius,  la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl·liques i la reproducció de la coberta original.

El projecte de la remodelació actual ha anat a càrrec de  l'enginyer Rafael Cabré Villalobos amb la col·laboració de l'arquitecte Jesús Molina Aragonés i l'arquitecte tècnic Josep Maria Navarro Garcia.

 

CUINA. Amb Francesc Lladó 

 

Cantabambolines 

 

Ambient mercat, clients i paradistes  

 

carregar més àudios

Tercera Pujada Festiva a Sant Magí, puja aquí dalt i balla!

Publicat el: 17/08/2017

Agrupació Sardanista Tarragona Dansa organitza la tercera pujada Festiva a Sant Magí, puja aquí dalt i balla!. Concentració a la plaça dels Carros, des d’on sortirà la marxa acompanyada de xarangues i grups d’animació fins a arribar al Portal del Carro. L’Associació d’Amics de Sant Magí obrirà la capella perquè els participants puguin saludar el patró. Es ballarà la Sardana de Sant Magí, i tot seguit s’oferirà als participants una degustació de fideuada a la plaça de la Pagesia, amb l’actuació del grup Anna d’Ivori

Tercera Pujada Festiva a Sant Magí, puja aquí dalt i balla! 

 

Joaquim Vidal, president de la Federació Territorial de caça

Publicat el: 17/08/2017

Després d’uns mesos sense caça, aquest diumenge arrenca la mitja veda, una etapa de preparació per a la veda general durant la qual els caçadors poden caçar ocells com la guatlla, el colom, la tórtora i el tudó. Durant el període de la mitja veda aquests ocells, que molt sovint malmeten els camps, es troben en alguns vedats de caça i els caçadors aprofiten aquests dies per començar la nova temporada. A Tarragona i Terres de l’Ebre només es pot practicar la mitja veda els dies 20 i 27 d’agost i el 3 i 10 de setembre. En parlem amb el President de la Federació Territorial de caça Joaquim Vidal. Amb ell també parlem del porc senglar i, especialment, del la hibridació d’aquest animal amb el porc vietnamita

Joaquim Vidal, president de la Federació Territorial de caça 

 

Els Grallers els Quatre Garrofers de Tarragona presenten el 12è Puzle de les Festes

Publicat el: 16/08/2017

Els Grallers els Quatre Garrofers de Tarragona continuen amb la tradició i enguany presenten el 12è Puzle de les Festes, dedicat en aquesta ocasió al Lleó de Tarragona. Ens ho explica Jordi Magallón

Els Grallers els Quatre Garrofers de Tarragona presenten el 12è Puzle de les Festes 

 

Els amics del Whatsapp Club Vespeta, faran la clàssica sortida a Sant Magí de la Brufaganya

Publicat el: 14/08/2017

Els amics del Whatsapp Club Vespeta, faran la tradicional i clàssica sortida a Sant Magí de la Brufaganya. Aquest dimarts a partir de les vuit del matí, des de l’estàtua dels despullats, arrencarà la sisena edició de l'activitat. Uns quants valerosos tarragonins es van proposar el repte de fer el mateix viatge de l’aigua miraculosa amb aquestes populars motos. Enguany hi tornen

Els amics del Whatsapp Club Vespeta, faran la clàssica sortida a Sant Magí de la Brufaganya 

 

SummerLab. Dilluns 14 d'agost

Publicat el: 14/08/2017

Espai am el laboratori municipal - unitat tècnica de Salut pública de l'Ajuntament. Gloria Gracia ens parlarà de les seves tasques referents als animals de companyia

SummerLab. Dilluns 14 d'agost 

 

L' ACTAC organitza el tradicional Passacarrers Casteller

Publicat el: 14/08/2017

Us parlem del tradicional Passacarrers Casteller del proper 16 d’agost, que organitza l’ACTAC, en el marc de Sant Magí i com sempre, amb rerefons solidari

L' ACTAC organitza el tradicional Passacarrers Casteller 

 

Aquest dimarts 15 d’agost es farà la VIII TRAVESSA D'ANDRÒMINES DE SANT MAGÍ

Publicat el: 14/08/2017

Aquest dimarts 15 d’agost es farà la VIII TRAVESSA D'ANDRÒMINES DE SANT MAGÍ, a la platja del Miracle. El dia arrencarà a les 10.30 h, a la zona més propera de la punta del Miracle, i durarà fins a les 14 h. Les andròmines han de ser construïdes artesanalment, amb materials no contaminants i respectuosos amb el medi ambient. La propulsió s’haurà de generar amb les mans, pedals, peus o rems, és a dir, sense cap motor mecànic. En aquesta edició veurem la mateixa estructura que l’any passat, amb les activitats derivades de la principal Travessa, com són la Travessa Infantil i el Concurs de Fotografia. Enguany, l’ordre serà l’habitual, amb la trobada a boxes entre 2/4 d’11 h i les 11 h. A les 12 h començarà la Travessa Infantil i, per últim, a les 12.30 h el chupinazo marí indicarà la sortida de la Travessa Gran. El Concurs Fotogràfic celebra també la seva sisena edició. Es durà a terme, òbviament, el dia 15 d’agost, durant la Travessa d’Andròmines de Sant Magí. Ens ho explica tot plegat, l'Arcadi Cornadó

Aquest dimarts 15 d’agost es farà la VIII TRAVESSA D'ANDRÒMINES DE SANT MAGÍ 

 

Dimarts arriba una nova edició de les Contalles de Sant Magí

Publicat el: 14/08/2017

Dimarts (22,30h) arriba una nova edició de les Contalles de Sant Magí. A la plaça de la Pagesia, a càrrec de l’Esbart Santa Tecla, s’escenificarà la vida del copatró de Tarragona, presentada a través de set quadres escènics: Arribada a la Brufaganya, La dona endimoniada, La presó i l’alliberament del Portal del Carro, El miracle de la cova, Martiri i mort de Sant Magí, Devoció a Tarragona i Contrapàs final. En parlem amb Sergi Guasch

Dimecres arriba una nova edició de les Contalles de Sant Magí 

 

Festes de Sant Magí: Arribada de l'aigua de la Brufaganya

Publicat el: 14/08/2017

Els Portants de l’aigua de Sant Magí enceten aquest dimecres la pujada a la Brufaganya. Passaran dos dies fora de la ciutat i tornaran divendres, vigília de la festa Major d’estiu.

El recorregut començarà a les 5 de la tarda amb parada a l’ermita de Sant Magí Lluny. Al vespre s’hi celebrarà la tradicional missa a la Capella de les Fonts, presidida per mossèn Joan Magí.

Demà dijous a les 7 del matí els Portants es tornaran a posar en marxa passant per Querol, El Pont d’Armentera i Santes Creus fins a Bràfim. Divendres al matí es farà el gran esmorzar a l’Argilaga, amb la presència de Tarragona Ràdio. L’arribada a la ciutat tindrà lloc, com cada any, a les 7 de la tarda. També hi serem en directe. 

N'hem parlat amb Marta Puig, una de les Portants de la junta que s’estrena aquest any fent el recorregut, i amb Adolf Quetcuti i Carles Baches. 

Festes de Sant Magí: arribada de l'aigua de la Brufaganya 

 

Parlem amb Òscar Cadiach

Publicat el: 14/08/2017

Anirem a buscar l’alpinista Òscar Cadiach, una setmana després de la seva arribada a terres catalanes

Parlem amb Òscar Cadiach 

 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Especial atemptats terroristes

Publicat el: 18/08/2017 12:45h

Tarragona Ràdio ha seguit en directe els atemptats terroristes, amb connexions des primera hora a Cambrils amb la unitat mòbil i un gran desplegament a la redacció d'informatius.  També amb un seguiment en directe dels 3 m...

Especial atemptats terror... 

 

L'informatiu del migdia. Especial sobre els atemptats

Publicat el: 18/08/2017 14:12h

L'informatiu del migdia. ... 

 

El Pont de Mahoma 

Òscar Cadiach aconsegueix fer cim al Broad Peak

Publicat el: 27/07/2017 14:12h

El tarragoní, després de catorze hores d’ascenció, ha fet cim pocs minuts després de les 8.41 hores. Òscar Cadiach ho ha aconseguit. L’alpinista tarragoní ha aconseguit fer el cim del Broad Peak, ...

Òscar Cadiach aconsegueix... 

 

Ja tardes!!! 

Toc de Castell 

Nova Temporada del Toc de Castell. Dimecres 26 de Juliol

Publicat el: 27/07/2017 19:07h

Toc de Castell. Dimecres ... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 146, entrevistamos a Apelo, BON ESTIU!!

Publicat el: 12/07/2017 21:20h

Grupo histórico en el ROCK tarraconense, 17 años contemplan a APELO que nos presentaron su 2º disco "Sin miedo y con rabia". Descubrimos a L.E.D.S. "cruzando el charco" hasta México. Último programa, 32º, de nuestra T...

Mi Rollo Es El Rock 146 

 

Dents i ungles 

Dents i ungles. Com elles

Publicat el: 10/07/2017 10:43h

  Com elles va començar sent un espectacle que es va estrenar a l’abril de 2014. Des d’aleshores l’han portat pels escenaris Mireia Vidal-Conte, Odil Arqué i Marc Romeva, amb la direcció de Sebastià ...

Dents i ungles.  

 

Paraula de Jazz 

127º PARAULA DE JAZZ: Especial verano (II) - 20.06.2017

Publicat el: 21/06/2017 09:55h

Esta noche en Paraula de jazz hacemos el último viaje de nuestra CUARTA TEMPORADA. En este tiempo de música hablaremos de los Festivales de Jazz que se celebran en las localidades francesas de Vienne y Marciac.   También tenemos ...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Palabra de Friki 

Nova Temporada de Palabra de Friki. Dilluns 18 de Juny

Publicat el: 26/06/2017 16:51h

Palabra de Friki. Dilluns... 

 

Passió Ovalada 

Darrer Programa de la Temporada de Passió Ovalada. Fins a la propera!!!!

Publicat el: 05/06/2017 23:24h

Passió Ovalada. Dilluns 0... 

 

ReAcciona 

L’Escola l’Antina de Torredembarra al Re-Acciona amb Inés Solé

Publicat el: 28/04/2017 20:14h

En aquest cas, un de molt especial per què ens traslladem a l’Escola l’Antina de Torredembarra i estem amb els alumnes de cinquè de primària que estan fent un projecte sobre els refugiats preciós al qual han sabut i...

RE-ACCIONA 2017-04-26 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat