en directe

Paraula de Jazz
de 22:00 a 23:30

Les entrevistes d'actualitat / El Matí de Tarragona Ràdio

Un programa extens i variat que inclou el repàs a l'actualitat local de primera hora del matí, amb informació del temps, el trànsit, els esports, la revista de premsa i l'agenda cultural. Un espai diari d'opinió a través de tertúlies i debats. Entrevistes en l'àmbit de la política, l'economia, la societat, la cultura i l'esport, i seccions específiques dedicades a temàtiques molt diverses (llibres, salut, ensenyament, llengua, cuina, cinema, rutes...)

Hora d'emissió: De dilluns a divendres de 07,00 a 13,30 h. Dissabtes, de 09,00 a 12,00 h.

cercar per data: cercar per text lliure

PROGRAMA ESPECIAL DEL DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO

Publicat el: 13/02/2018

El 13 de maig del 1897 Marconi va fer la primera transmissió de ràdio de la història. Avui es compleixen 121 anys del naixement del mitjà i la criatura està més viva que mai. La ràdio segueix sent el mitjà de comunicació més dinàmic, alhora que va adaptant-se als canvis i oferint noves formes d'interacció i participació. Les xarxes socials van esdevenir fa més d’una dècada tot un repte, i ja estan plenament integrades a les dinàmiques de treball del dia a dia, i han enfortit el missatge radiofònic. Seguim evolucionant com a mitjà, i seguim incorporant les noves tendències de consum informatiu.

En aquest més d’un segle d’història, però, hi ha coses que no han canviat. La ràdio la segueixen fent veus, persones, companys i companyes, i a l’altra costat de les ones seguiu estant tots vosaltres, els oients. La ràdio ens informa i ens transforma a través de del coneixement, la informació i la participació. I, EL MÉS IMPORTANT, QUI TÉ UNA RÀDIO MAI NO ESTÀ SOL, i aquest és el nostre principal objectiu com a mitjà públic, estar al vostre costat, seguirem sent el vostre nexe amb el món; en el nostre cas, el món més proper, el de la vostra ciutat.

Una ràdio, aquesta, Tarragona Ràdio, que compleix 32 anys aquest proper dissabte, 17 de febrer. Es compleixen trenta-dos anys des de la creació de Ràdio Fòrum, la precursora de l'actual emissora. El 17 de febrer de 1986 començaven les emissions des d’un lloc no gaire llunyà d’on avui us saludem la plaça del Fòrum.

I ho fem avui, que es complexen sis mesos dels ATEMPTATS de Barcelona i Cambrils. Un dia en que, malauradament, es va demostrar una vegada més la importància del mitjà, de la ràdio; la importància de la veracitat i també, la importància del dret que teniu tots vosaltres a estar informats. És un dret, el de la informació, com també ho és el de l'OPINIÓ. En aquest dia MUNDIAL de la Ràdio volem reivindicar-ho ben fort, volem fer un CLAM per la llibertat d’informació i d’opinió. També volem recordar tots i totes els que fan la ràdio possible, els que trobareu a la redacció però, sobretot, al carrer, a les trinxeres, i els que des de fa alguns anys, ja no hi son. A casa nostra també vam patir fa cinc anys una reestructuració i avui és un bon dia per a recorda-ho.

Us volem agrair, als oients, que us mantingueu fidels a l’altra costat de les ones. Avui sereu els protagonistes d’aquesta programa, anirem a buscar-vos amb la unitat mòbil i compartireu protagonisme amb dos dels referents de casa nostra del món de la ràdio. A tots, els d’un banda i els de l’altra. FELIÇ DIA DE LA RÀDIO. 

Compartim la tertúlia amb Laia Estrada, de la CUP, Sónia Orts, de C’s; Jordi Fortuny, d’ERC-MES-Moviment d’Esquerres; Josep Acero, Conseller d'Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat, Protecció Civil i Cases regionals i la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos

Tot seguit, hem parlat amb el president del Port, Josep Andreu 

Avui que hem fet el programa des del restaurant Tòful, a la plaça del Fòrum, l'àntic Fòrum Provincial, us hem parlat d’un altra fòrum, el Local, i de com era llavors la política municipal i com es comunicava el que es decidia al fòrum. Fa 2.000 anys, no hi havia ràdio, però sí altres sistemes per comunicar. La doctora Diana Gorostidi, experta en epigrafia de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), ens ha parlat de les lleis municipals, que es penjaven en planxes de bronze al Fòrum local.  

Hem anat alternant el programa especial parlant amb oients i amb autèntics líders que han estat referents del món de la ràdio. Hem parlat amb un periodista radiofònic que necessita poques presentacions. Reconegut en la ràdio a nivell de l’Estat, viu a cavall entre Barcelona i Roda de Berà. Des del 1973 i fins al desembre del 2013 va dirigir 11.600 emissions del programa de ràdio Protagonistas. Hem parlat sobre la importància de la ràdio amb Luís del Olmo.   

Antoni Bassas ha deixat escrita la narració d’un programa que va fer història, El matí de Catalunya Ràdio (1995-2008). Bon dia, són les vuit! és un llibre que traspua periodisme i ràdio, amb episodis que van fer vibrar l’antena cada matí durant més d’una dècada i que els oients encara recorden amb nostàlgia. També ens ha explicat en directe què significa per ell la ràdio. 

També hem parlat de la història de la ràdio, amb un home de ràdio, el periodista Enric Pujol. 

Us hem ofert l'espai de la BIBLIOTECA pública, amb recomanacions de llibres que parlen sobre la ràdio. 

Hem acabat amb l'espai del Caixafòrum, amb la seva directora i hem tancat el programa amb música en directe, amb una cançó dedicada a la ràdio d'Ian Lints.  

 

 

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO 01 

 

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO 02 

 

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO 03 

 

carregar més àudios

carregar més fotografies

II Trobada Lúdica de les Escoles de Ponent de Tarragona

Publicat el: 23/02/2018

Un total de 825 alumnes de 13 centres educatius dels barris de Ponent PARTICIPEN aquest divendres a la II Trobada Lúdica de les Escoles de Ponent de Tarragona. Se celebra a l’Anella Mediterrània de Campclar, epicentre dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Amb Tere Ortega i Joanmaria Bertran anem cap allà

II Trobada Lúdica de les Escoles de Ponent de Tarragona 

 

Alumnes de l'institut Martí i Franquès

Publicat el: 22/02/2018

Un altre grup d'alumnes, de l'institut Martí i Franquès, torna a visitar aquest matí els estudis de Tarragona Ràdio

Alumnes de l'institut Martí i Franquès 

 

Parlem d'un llibre que ens ofereix tècniques, exercicis i trucs per millorar la nostra memòria

Publicat el: 22/02/2018

Parlem d'un llibre que ens ofereix tècniques, exercicis i trucs per millorar la nostra memòria. L'Ateneu de Tarragona presenta aquesta tarda, a dos quarts de vuit,el llibre “CONSIGUE UNA MEMORIA DE ELEFANTE”, escrit per Miguel Ángel Vergara (Campió del Mon en memòria ràpida)  i José María Bea (Subcampió d’Espanya en memòria de fons)

Parlem d'un llibre que ens ofereix tècniques, exercicis i trucs per millorar la nostra memòria 

 

Diversos actes han donat la benvinguda al nou any xinès

Publicat el: 22/02/2018

Diversos actes han donat la benvinguda al nou any xinès, el del gos, també a Tarragona. Una data que, segons el calendari xinès, es feia efectiva el passat 16 de febrer. Aquest diumenge, les activitats continuen amb una cursa pels carrers del centre de la ciutat. Ho organitza el Centre D'Estudis Hispànics de la URV. Tindrà 4,8KM amb sortida des del Monument als Castellers, a partir de dos quarts d'onze del matí. En parlem amb la responsable de l’Associació d’Estudiants i Investigadors xinesos de la URV, Zhu Rong Rong, Cristina, en el seu nom escollit en català

Diversos actes han donat la benvinguda al nou any xinès 

 

L’associació cultural i folklòrica andalusa de Tarragona organitza diferents actes culturals al voltant del Dia de la comunitat

Publicat el: 22/02/2018

L’associació cultural i folklòrica andalusa de Tarragona torna a organitzar un extens programa d’actes culturals al voltant del Dia de la comunitat, que es commemora el proper 28 de febrer. L’entitat fa 33 anys que ho programa a Tarragona amb l’objectiu d'apropar, difondre i mantenir la cultura d'Andalusia al territori. Els actes comencen ja aquest cap de setmana. Els repassem amb la presidenta de l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa, Luisa Márquez

L’associació cultural i folklòrica andalusa de Tarragona organitza diferents actes culturals al volt... 

 

Josep Maria Prats, portaveu d’Units per Avançar

Publicat el: 22/02/2018

Seguim el cicle d’entrevistes als portaveus municipals, avui amb el d’Units per Avançar, Josep Maria Prats

Josep Maria Prats, portaveu d’Units per Avançar 

 

QUÈ HI HA DE NOU? Dimecres 21 de febrer

Publicat el: 21/02/2018

Iniciem programa amb el Centre de Normalització lingüística de Tarragona i el seu dinamitzador lingüístic, Lluís Tetas

 

QUÈ HI HA DE NOU? Dimecres 21 de febrer 

 

Els ®Playmobil arriben a Tarragona!

Publicat el: 21/02/2018

Els ®Playmobil arriben a Tarragona! L'exposició més gran de clics de la Costa Daurada obre portes a la TAP els propers 23, 24 i 25 de febrer. De la mà de SomosClicks, entitat dedicada des de fa més d'una dècada a la creació de les més grans i espectaculars fires de ®Playmobil, la mostra inclou diorames gegants de fins a 70m2, recreacions de l'antiga Tàrraco o la Tarragona ferroviària de principis del segle XX. En parlem amb un dels seus organitzadors, Jordi Mariné

Els ®Playmobil arriben a Tarragona!  

 

Javier Hernández, president de l’Audiència Provincial de Tarragona

Publicat el: 21/02/2018

Amb Javier Hernández, president de l’Audiència Provincial de Tarragona, farem balanç de les actuacions i fets judicials

Javier Hernández, president de l’Audiència Nacional de Tarragona 

 

Teen’s LAB: 300 estudiants d'ESO s'apropen a la química

Publicat el: 21/02/2018

Anirem fins a la seu de l’ETSEQ, al campus Sescelades, per assistir en directe a una sessió dels Teen’s LAB. En el marc del projecte APQUA, amb col·laboració de la URV, és una iniciativa de BASF a Tarragona, per acostar la química als estudiants de secundària. 

 

Teen’s LAB 

 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Dissabte 24 de febrer. Barça B 1- Nàstic 1

Publicat el: 24/02/2018 18:08h

Partit sencer. Barça B 1-... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Javier Hernández, president de l’Audiència Provincial de Tarragona

Publicat el: 21/02/2018 12:27h

Amb Javier Hernández, president de l’Audiència Provincial de Tarragona, farem balanç de les actuacions i fets judicials

Javier Hernández, preside... 

 

Teen’s LAB: 300 estudiants d'ESO s'apropen a la química

Publicat el: 21/02/2018 12:23h

Anirem fins a la seu de l’ETSEQ, al campus Sescelades, per assistir en directe a una sessió dels Teen’s LAB. En el marc del projecte APQUA, amb col·laboració de la URV, és una iniciativa de BASF a Tarragona, per aco...

Teen’s LAB 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de mahoma 101. 'Pigal' el trencalòs de la Vall de Boí

Publicat el: 15/02/2018 11:33h

En aquest programa, us volem parlar d’un animal al que, com a nosaltres, li atrauen les muntanyes. És el seu hàbitat natural, i també li agraden les grans altures, com a molts i moltes dels que ens escolteu ara. Per sort, no li ...

El Pont de mahoma. Dijous... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 23 de Febrer. Programa 1072.

Publicat el: 23/02/2018 21:22h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres 23 de Febrer 17:00h

Publicat el: 23/02/2018 20:47h

La Playa. Divendres 23 de... 

 

Paraula de Jazz 

145º PARAULA DE JAZZ: Zona Abierta (20.02.2018)

Publicat el: 20/02/2018 21:24h

Esta noche, Paraula de jazz os propone una selección de temas  de lo más variado ( estamos en Zona Abierta). Son intérpretes de jazz que se han ido quedando en el tintero y en este tiempo de jazz que compartimos con todos vosotor...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Ja tardes!!! 

Nou disc: Arreboleando i les recompenses del Verkami amb La Klave

Publicat el: 22/02/2018 20:18h

https://www.verkami.com/locale/es/projects/19792-tu-eres-la-klave

La Klave. Dijous 22 de fe... 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 19 de Febrer

Publicat el: 19/02/2018 22:48h

Passió Ovalada. Dilluns 1... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. Lois Pereiro

Publicat el: 14/02/2018 11:44h

Llegir la poesia de malaltia i amor de Lois Pereiro és una experiència de lucidesa i alè, i un esfereïdor aprenentatge a partir de la pèrdua i el dolor. Fullegem l'obra àcrata d'un poeta de culte i un símbol ...

Dents i ungles. Lois Pere... 

 

Tarragona Història 

Tarragona història. Dimarts 16 de gener

Publicat el: 16/01/2018 12:14h

Parlem de ‘Sota les Bombes’ una exposició itinerant basada en el llibre del mateix nom publicat per Angle Editorial, 2017, il·lustra aquesta guerra aèria sense precedents, amb documentació i imatges de l’&egra...

Tarragona història. Dimar... 

 

Re-Acciona!! 

Tais Bastida, tècnic de Setem Catalunya, al Re-acciona.

Publicat el: 16/02/2018 20:25h

Aquest passat dijous ens ha visitat el Tais Bastida, tècnic de Setem Catalunya a Tarragona i coordinador de la xarxa d’entitats “Som comerç Just i Banca Ètica”. Amb ell hem parlat del creixement sostingut d’aqu...

Re-Acciona. Dijous 15 de ... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 156: Zerokoma y Patricio y Su Vicio.

Publicat el: 09/01/2018 17:36h

3 hermanos te lo dicen a gritos, RNR para sentirse vivos: ZEROKOMA. Carlos, Jaime y Jose Revert Valls, desde su Ontinyent natal nos presentan uno de los discos del año "GALONES". Hablando el mismo idioma, el del ROCK, los tarraconenses PATRICIO Y S...

Mi Rollo Es El Rock 156 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat