Un programa extens i variat que inclou el repàs a l'actualitat local de primera hora del matí, amb informació del temps, el trànsit, els esports, la revista de premsa i l'agenda cultural. Un espai diari d'opinió a través de tertúlies i debats. Entrevistes en l'àmbit de la política, l'economia, la societat, la cultura i l'esport, i seccions específiques dedicades a temàtiques molt diverses (llibres, salut, ensenyament, llengua, cuina, cinema, rutes...)
Hora d'emissió: De dilluns a divendres de 07,00 a 13,30 h. Dissabtes, de 09,00 a 12,00 h.
Parlem de la 5èna edició de la Formació Professional Dual en Química Industrial, de BASF. Els alumnes podran, un any més, aprendre un idioma, conèixer altres cultures, formar-se i treballar com a operador/a de planta de BASF a Alemanya. Parlem d’un Cicle Formatiu de Grau Superior de Química Industrial, en modalitat de Formació Professional Dual transnacional a l'IES Comte de Rius, combinat amb classes d'alemany i pràctiques a BASF en els centres de producció de Tarragona i de Ludwigshafen (Alemanya). La durada és de 2 anys i 4 mesos (de setembre de 2017 a desembre de 2019). El programa comprèn un total de 9 mesos d'estada pràctica en empresa amb assignació de beca, 6 dels quals a Alemanya. Durant tot el programa s'impartiran paral·lelament classes d'alemany. Si se supera amb èxit la formació teòrica i pràctica, es podrà optar als llocs vacants com a operador / a de planta a Alemanya. En parlem amb Rosa Marsal, responsable de selecció i desenvolupament de BASF España i amb un dels alumnes que ja porta gairebé 2 anys, Adrià Rodríguez.
Com cada dilluns us oferim l’espai ‘Q’ amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Repsol invertirà més de 25 milions d’euros en la parada de l’àrea química del Complex Industrial de Tarragona, que començarà aquesta setmana. Els treballs permetran realitzar tasques d’inspecció, manteniment i inversions en innovació tecnològica i medi ambient, així com desenvolupar tasques de reparació i neteja d’equips. D’aquesta manera es pretén garantir l’operativitat de les plantes i l’eficiència energètica i la competitivitat durant el proper cicle. En parlem amb el responsable de comunicació externa de la companyia, Pep Bertran
‘Q’. Com cada dilluns us oferim l’espai ‘Q’ amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Coneixerem l’aplicatiu NASAPP, un sistema de gestió d'episodis d'olor, que promou la participació de ciutadana i transforma les queixes i observacions dels veïns en un sistema de seguiment continu d'impacte per olors. A partir de la participació activa dels ciutadans es poden generar mapes de molèstia per olors, establir condicions meteorològiques desfavorables, programar alertes i establir causes puntuals en determinades activitats. Un sistema que es va engegar fa uns anys a l’àrea de la química de Tarragona i que ja ha rebut l’interès d’altres localitats. En parlem amb Pablo Ramos, del Centre Tecnològic de la Química (CTQ) que explicarà el projecte de "Sistema de gestió d'episodis d'olor amb la participació ciutadana"
En col·laboració amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Avui a l’espai ‘Q’ ens acompanya Miquel Lope, llicenciat en Administració i direcció d'empreses per la Universitat de Barcelona (UB), a més de comptar amb un màster en Mercats Financers per la mateixa universitat. Compta amb més de 20 anys de carrera professional a Carburos Metálicos (Grupo Air Products) empresa líder en el sector de gasos industrials i medicinals, que aquest any ha celebrat el seu 120º aniversari. Miquel Lope es va incorporar a Carburos Metálicos l'any 1997 com a analista financer i ha estat ocupant diverses posicions fins a l'actual com a Director d'Operacions i Supply Chain per al sud d'Europa.
ESPAI Q, en col·laboració amb l'Associació Empresarial Química de tarragona
Avui excepcionalment en dimarts us oferim l’espai ‘Q’, amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona, AEQT. Seguim parlant de ‘persones amb química’, o que ‘fan química’. Avui el nostre convidat és Jose Luis Yáñez, Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Compta amb més de 20 anys de carrera professional a Carburos Metálicos (Grup Air Products) companyia líder en el sector de gasos industrials, medicinals i d'alimentació que compta ja amb 120 anys de trajectòria / experiència oferint els seus serveis al Sud d'Europa. Yáñez, es va incorporar a la companyia l'any 96 com a analista de laboratori i ha anat ocupant diverses posicions en la companyia fins a al càrrec actual com Adjunt a Cap de Producció Packaged Gasos Sud d'Europa
Us oferim l’espai ‘Q’ amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) seguim parlant de la persones que ‘fan química’. Avui parlem de TEPSA, que està de 30 aniversari i vol compartir la visió de 3 treballadors que hi són des del primer dia.
Com cada dilluns us oferim l’espai ‘Q’ amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Seguim fent el cicle de ‘persones que fan química’. En aquesta ocasió, ens acompanya Eloísa Serrano, estudiant de doctorat a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). Ella és colombiana, ha estudiant fins ara a França i a Suïssa i properament anirà a una universitat de Califòrnia per continuar amb els seus estudis. Acaba de guanyar un dels tres premis a nivell nacional de la Real Sociedad Española de química i Lilly, per la seva investigació i doctorat sobre síntesi de molècules por reactives a través de la catàlisis de metalls.
Com cada dilluns us oferim l’espai ‘Q’ amb l’Associació Empresarial Químic de Tarragona (AEQT). Seguim fent el cicle de ‘persones que fan química’. La convidada és Eva Llatser. Té 40 anys i en porta 14 anys treballant a Terquimsa. Va començar al departament de compres i serveis generals com a administrativa i després d'uns anys va ser responsable de comunicació. Actualment i des de fa 4 anys, arran la jubilació de la cap de compres, ha tornat als seus orígens en aquest departament. Assegura que és una feina creativa, que requereix ser resolutiva i que li permet tenir permanent contacte amb altres empreses, en el seu cas, proveïdors.
Com a curiositat, l'any passat un dels accionistes, Vopak, va cel.lebrar 400 anys i va tenir la sort de ser premiada amb un viatge amb un veler de 60m d'eslora pels mars del Nord, des d'Hamburg a Rotterdam.
Psicòloga de formació, ha anat ampliant estudis en aquest camp amb un màster en direcció i gestió de RRHH i diferents cursos que li han concedit l'acreditació de psicòloga coach per al col·legi oficial. El seu caràcter inquiet, l'ha portat a nivell personal a obrir un despatx propi de psicologia i coaching, que porta el seu nom. També practica la dansa, ha donat classes en una escola i ha format part d'una companyia.
Com cada dilluns us oferim l’espai ‘Q’ amb l’Associació Empresarial Químic de Tarragona (AEQT). Seguim fent el cicle de ‘persones que fan química’. Parlem amb Noelia Vázquez, Directora de Recursos Humans i Sandra Castanedo, Assistent de Comunicació d’ELIX POLYMERS.
ESPAI ‘Q’: Com cada dilluns us oferim l’espai ‘Q’ amb l’Associació Empresarial Químic de Tarragona (AEQT). Seguim fent el cicle de ‘persones que fan química’. Avui ens acompanya Marta Rodríguez, enginyera química formada a l'Institut Químic de Sarrià (IQS). Compta amb més de 25 anys de carrera professional a Carburos Metálicos, companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals pertanyent al Grup Air Products.
Es va incorporar a la companyia com a comercial i al llarg de la seva dilatada carrera, ha liderat diferents equips i àrees. Actualment, ocupa el càrrec de Directora de Màrqueting i Desenvolupament de Negoci del Sud d'Europa.
carregar més