Cadiach sortirà aquesta nit cap al camp 3 del Broad

Òscar Cadiach podria fer dimecres un nou intent al Broad Peak. L’alpinista tarragoní ha arribat aquest dilluns al camp 2 d’aquesta muntanya del Pakistan, a 6.200 metres.

schema02_cesta

En una trucada al Pont de Mahoma, ha dit que estan molt animats i que esperen una nova previsió meteorològica, -que per demà dimarts en principi és favorable- per seguir aquesta nit fins els 7.200 metres del camp 3.

Ja de cara a dimecres, si tot va bé i no hi ha fortes ratxes de vent, podrien intentar el cim del Broad, de 8.047 metres.

Aquesta passada nit de dilluns, l’alpinista tarragoní ha sortit dels 4.900 metres del camp base. En 9 hores s’han situat al camp 2. Diu que han pujat molt bé, tot i que ha patit una relliscada en sortir del base, i s’ha colpejat un colze Això, però, no li ha impedit tirar cap amunt. 

IMG_2985

Cadiach fa cordada amb Mohammed Ali ‘Sadpara’, el turc Tunc Findik i Yosuf, un portejador baltí d’alçada. Al grup s’hi han sumat dues expedicions d’americans i xinesos.

L’alpinista intentarà l’assalt als 8.047 metres del cim que el pot convertir en el primer català en completar els 14 vuitmils principals de la terra sense utilitzar oxigen artificial.

IMG_3093

L’equip de Cadiach ja va arribar dissabte passat, 15 de juliol, al camp II, però van haver de retirar-se pel mal temps. Aquest dissabte ja s’ha complert un mes exacte des de que van arribar al camp base d’aquesta muntanya del Karakorum.

Facebooktwitter

Deixa un comentari