Hores decisives per l’intent d’Òscar Cadiach al Broad Peak

Hores decisives per l’intent d’Òscar Cadiach al Broad Peak; la muntanya que el pot convertir en el primer català en completar els 14 vuitmils de la terra sense ajuda d’oxigen artificial.

P9370417

L’alpinista tarragoní ha trucat al Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio, a les 10,30h d’aquest dimecres ( tres hores més al Pakistan) un cop ha arribat al camp 3 de la muntanya, a 7.200 metres.

Diu Cadiach que pensa fer les coses bé, ‘sense precipitacions i recorda ‘que la muntanya és la que mana’ i té l’última paraula. 

La intenció de l’alpinista passa per descansar unes hores al camp 3 i seguir després fins el coll del Broad, a uns 7.900 metres. Si tot va bé, podrien sortir aquesta mateixa tarda. Una segona opció passa per sortir ja de nit.

Cadiach fa cordada amb Mohammed Ali ‘Sadpara’, el turc Tunc Findik i un portejador baltí d’alçada, el Yosuf. A l’ascensió s’hi han sumat dos alpinistes americans; un polonès i una xinesa, amb els respectius sherpas i portejadors d’altura. Assegura que estan molt animats i que han arribat en molt bones condicions.

oscar cadiach broad 2 2016 622

Cadiach ha dit que si el temps es manté estable, tenen un 50% de possibilitats d’arribar al coll del Broad, des d’on ha dit que trucarà al Pont de Mahoma. Calcula que des d’aquest punt encara tindran unes 6 hores fins el cim, contant el descens novament fins al coll. És la part més complexa de la muntanya, i no saben si s’hi trobaran molt acumulació de neu, ni com estan les cordes fixes.

IMG_3107

Tarragona Ràdio té preparat un programa especial del Pont de Mahoma, que s’activarà en directe en el moment que l’alpinista ens truqui des del coll del Broad Peak.

S’anirà perfilant en les properes hores, però és molt probable que sigui la propera nit o matinada. Comptarem amb la plana major de l’alpinisme català i basc. A les xarxes socials, utilitzarem l’etiqueta #cadiachsempreamunt.

Facebooktwitter

Deixa un comentari