El Pont de mahoma 104: Menció de Qualitat en els 18ens Premis Ràdio Associació

El programa El Pont de Mahoma ha guanyat una de les Mencions d’Honor dels Premis Ràdio Associacióque arriben a la seva 18a edició. Aquest dijous al migdia s’ha fet públic el veredicte del jurat que atorga a l’espai d’alpinisme de Tarragona Ràdio el premi de menció de qualitat en l’apartat de millor programa de Ràdio local. Ho ha anunciat el president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit acompanyat de la secretària del jurat dels premis, Margarida Moles. En concret, la menció d’honor s’ha atorgat a l’edició especial del Pont de Mahoma del passat 27 de juliol. Van ser 9 hores de directe amb el seguiment de l’atac de l’alpinista Òscar Cadiach al cim del Broad Peak. Un programa que culminava amb aquest moment: la trucada de Cadiach des de dalt del seu catorzè vuit-mil assolit.

El jurat del premi ha destacat la repercussió que va tenir aquell moment a nivell català, estatal i fins i tot internacional. Cadiach es convertia en el primer català en assolir els 14 vuit-mils de la terra sense oxigen artificial i molts mitjans es van fer ressò de la fita tot citant Tarragona Ràdio.

Pel programa de seguiment del Pont de Mahoma van passar en directe aquella nit d’estiu alpinistes de primer nivell, aficionats a la muntanya i fins i tot, oients de tot l’Estat i de l’estranger que estaven pendents de l’evolució de Cadiach a través de l’emissió per la pàgina web de Tarragona Ràdio a banda del 96.7 de l’FM. Van formar part de la cordada radiofònica d’aquell especial Pont de Mahoma comandat pel periodista Josep Suñé, el mateix Òscar Cadiach, Sebastià Poy, Josep Maria Bonachí, Jordi Mena, Ricard Fernández i Rafa Olivier.  Amb els tècnics Lluís Comes i Joan Maria Bertran i el suport de Tere Ortega es va completar l’equip de retransmissions d’aquella històrica nit que ha rebut ara el reconeixement de Ràdio Associació de Catalunya. Ho hem anunciat en directe.

Avui, que en aquest programa mateix hem parlat del Cavall Bernat; una agulla esquerpa del Massís de Montserrat que fa quatre dècades es va convertir en una referència de l’escalada a Catalunya. La primera escalada va ser un 27 d’octubre de 1935, Josep CostaCarles Balaguer i Josep Boix li van prendre l’aureola de muntanya inexpugnable que tenia fins al moment. Els monjos de Montserrat, però, no ho van veure clar, i van posar en dubte l’ascensió, tot demanant proves més clares a través del butlletí del santuari. La polèmica va generar l’anunci d’una segona escalada.

El 15 de març de 1936. Quan un dels tres escalador, Josep Costa, va aconseguir el que sempre s’havia considerat impossible, com titulava la Vanguardia de l’època. Una gesta que va retransmetre en directe Radio BarcelonaAvui us parlem del 40 aniversari del Grup Cavall Bernat i de la XXXV ena Trobada, que es farà a Monistrol de Montserrat el 22 d’abril. En parlem amb Josep Sicart i Josep Massana.

També hem escoltat la veu de l’alpinista Joanatan García, des de Katmandú, que just avui parteix per intentar el Dhaulagiri

Com sempre, us hem llegit un fragment d’un llibre clàssic de muntanya, amb Ricard Fernández i una poesia de Sebastià Poy. Us  hem fet recomanacions de muntanya per la vora, amb la resta de companys de cordada. Benvinguts al Pont de Mahoma 104. 

Facebooktwitter