en directe

La Tarda de Tarragona Ràdio
de 14:30 a 17:00
cercar per data: cercar per text lliure

Accepta dos anys de presó per llençar un còctel molotov contra una mesquita de Tarragona

Publicat el: 20/04/2017 per ACN
L’acusat de llençar un còctel molotov contra una mesquita del polígon Entrevies de Tarragona l’agost del 2014 ha acceptat aquest dijous una pena de dos anys de presó i el pagament d’una multa de 1.260 euros. Abans de l’inici de la vista oral a l’Audiència de Tarragona, la fiscalia i la defensa han arribat a un acord que evitarà el seu ingrés a presó. Malgrat tot, el tribunal ha supeditat la suspensió de la pena al fet que l’home no torni a delinquir durant un període de cinc anys, que comparegui cada sis mesos a l’Audiència per informar del seu estat “social i vital” i que se sotmeti a un programa educatiu. L’home ha estat condemnat per un delicte de danys per incendi i un altre contra la llibertat de consciència, concorrent en ambdós casos l’agreujant de discriminació religiosa. L’acusat haurà d’indemnitzar l’Associació Cultural Islàmica amb 2.625 euros pels danys ocasionats pel foc.
Segons la sentència dictada ‘in voce’ aquest dijous pels magistrats de la Secció Quarta, en el moment dels fets J.G.E. estava vinculat i considerava com a “referents ideològics” les plataformes ‘La España en Marcha’ i ‘Acción Nacional Revolucionaria’, amb pretensions com el cessament de la immigració, entre d’altres.

A més, l’individu mantenia una conducta “xenòfoba” en les seves expressions i rebutjava el col·lectiu musulmà amb manifestacions com “són uns ganduls, fan mala olor i ens envaeixen, són escòria d’aquest planeta i no respecten res” o “l’Islam és i serà la pitjor religió del món i la gent que la segueix, una merda d’escombraria”.

La sentència recull que, a primera hora del matí del 22 d’agost del 2014, l’home va omplir una ampolla de vidre amb benzina i hi va col·locar una baieta a la part superior, “amb coneixement que estava fabricant un artefacte inflamable conegut com ‘còctel molotov’, apte per causar danys”.

Posteriorment, “mogut per la seva repulsa i odi al col·lectiu musulmà”, va llençar l’artefacte per una finestra oberta de la mesquita, ubicada al polígon industrial Entrevies de Tarragona, “amb el propòsit d’entorpir el culte dels divendres en la crida a l’oració”. Com a conseqüència d’aquests fets, l’home va ocasionar un incendi al recinte que va haver de ser sufocat pels Bombers.

Després de reconèixer els fets, l’home ha estat condemnat per un delicte de danys per incendi a la pena de dos anys de presó i per un delicte contra la llibertat de consciència a la pena de set mesos de multa amb una quota diària de sis euros, en tots dos casos amb l’agreujant de discriminació religiosa. A més, haurà d’indemnitzar amb 2.625,70 euros als responsables de la mesquita pels danys ocasionats i assumir les costes del procediment.

Inicialment, el processat s’enfrontava a una pena de set anys i mig de presó, atès que la fiscalia també l’acusava d’un delicte de fabricació d’artefacte explosiu, pel qual sol·licitava cinc anys de privació de llibertat. Finalment, però, aquest delicte ha quedat exclòs de la condemna arran de l’acord de les parts.

El tribunal ha imposat tres condicions al condemnat perquè pugui evitar l’ingrés a presó. En concret, els magistrats l’han advertit que no podrà cometre cap delicte dolós durant un període de cinc anys, que haurà de comparèixer a l’Audiència cada mig any per informar-los de quin és el seu estat “social i vital” i que haurà de cursar un programa educatiu que serà dissenyat ‘ad hoc’ per a ell.

El magistrat-president, Javier Hernández, ha justificat que les circumstàncies acordades són proporcionals a la gravetat dels fets reconeguts i a la pena de presó suspesa i que, amb el programa educatiu, l’home podrà descobrir “valors antidiscriminatoris i de tolerància, i ajustar la seva vida a les normes bàsiques de convivència”. El jutge ha definit el racisme com “un dels elements més repugnants que ha generat la societat” i com “una greu patologia moral”.

Ascó I atura el reactor per una fuita d'aigua sense risc exterior

Publicat el: 27/04/2017 per Tarragona Ràdio

La central nuclear d'Ascó ha aturat el reactor per una fuita d'aigua en una vàlvula d'un dels generadors de vapor. Segons informa la planta, no hi ha risc a l'exterior.

L'incident s'ha notificat al Consejo de Seguridad Nuclear aquest dimecres a les 23.05h de la nit. S'ha detectat un lleuger augment del cabdal als embornals de l'edifici de contenció . Quan no s'ha pogut descartar que l'increment d'aigua vingués de la tanca de pressió, s'ha procedit a iniciar preventivament la seqüencia d'aturada.

Els tècnics treballen en la resolució de la incidència.

 

Balanç econòmic positiu per PIMEC

Publicat el: 27/04/2017 per Cristina Pascual

La confederació patronal ha aprovat els comptes de 2016 amb un resultat global que supera el milió d’euros, una xifra similar al 2015. Pel que fa als pressupostos d’enguany, PIMEC ha parlat d’un augment de 14 milions i mig d’euros, un increment del 28% respecte l’any passat.

El president de la confederació catalana, Josep González, ha assegurat que es mostren satisfets de la marxa de l’economia i creu que les millores es reflectiran en el creixement d’un 3% del PIB. Ha criticat les condicions de contractació salarial, insistint en la necessitat d’augmentar del salari mínim i introduir millores en els contractes fixos per evitar l’auge de la contractació temporal. Així mateix ha denunciat la injusta fiscalitat que, diuen, pateixen les empreses catalanes.

Absolt l'aficionat del Nàstic per cantar Els Segadors a valència per falta de proves

Publicat el: 27/04/2017 per Tarragona Ràdio

L'aficionat del Nàstic jutjat el passat 18 d'abril per haver-se negat a pagar una multa imposada per cantar l'himne dels Segadors a les immediacions de l'Estadi valencià de Mestalla
ha estat absolt.
Segons un comunicat del col·lectiu Sageta de Foc, el mateix afectat ha notificat de la seva absolució després que no s'hagin pogut aportar proves.
Els fets van passar el 19 de desembre de 2013 a València, abans del partit de tornada de Copa del Rei que disputaven el Valencia i el Nàstic.
La Policia Nacional va identificar dos joves seguidors del Nàstic, que aleshores tenien 22 i 23 anys, per cantar l’himne català abans d'entrar al camp. Els agents van posar una multa de 3.000 euros als dos joves i un d’ells es va negar a pagar-la.

Tarragona registra la taxa d'atur més alta de Catalunya amb 75.800 aturats, segons l'EPA

Publicat el: 27/04/2017 per Tarragona Ràdio

El nombre de persones sense feina a Tarragona al primer trimestre d'aquest any s'ha situat en 75.800 aturats. Segons l'Enquesta de Població Activa que ha fet pública aquest dijous l'institut Nacional d'Estadística, Tarragona és la demarcació catalana que registra una major taxa d'atur, concretament del 19,98%, dos punts i mig més que el quart trimestre de l'any anterior.

Per darrera se situa Girona, amb una taxa d'atur del 17,03% i 12.600 aturats menys que Tarragona.

Pel que fa a l'ocupació, Tarragona registra una taxa del 58,36% amb 303.700 ocupats.

A Catalunya, l'atur ha augmentat en 18.200 persones al primer trimestre del 2017 i la taxa s'enfila quatre dècimes, fins al 15,28%, amb un total de 576.700 aturats.

Per contra, l'ocupació cau en 4.700 persones en els primers tres mesos de l'any.

Això suposa el 0,15% menys, sent el segon trimestre consecutiu on s'observa destrucció de llocs de treball a Catalunya.

Al conjunt d'Espanya, l'atur ha pujat en 17.200 persones durant el primer trimestre de l'any, un 0,4% més que l'anterior. El total de desocupats se situa en 4.255.000 persones i la taxa d'atur en el 18,75%, una dècima més que al gener.

Gerard Estebanell jugador del infantil del CBT, convocat per la selecció espanyola SUB14

Publicat el: 27/04/2017 per Joan A. Pérez

 

 

participara en una concentració de 60 jugadors als que sel´s hi realitza un seguiment en un programa que fa la Federació espanyola i que es diu , ''operacion Talento ''

 

Estebanell forma part de l' infantil del club bàsquet Tarragona que dirigeix Gorka Bertran , el mateix entrenador ha explicat el programa que duen a terme des de Madrid i que a portat a que s' acabi fixant en el jove jugador del CBT

 

 

 

estebanell és un jugador que en l' equip té un rol protagonista en l' equip tant en l' infantil com en el cadet on també intervé cada cap de setmana, Gorka Bertran parla de les característiques del jugador en el parquet

 

 

 

ja a participat amb anterioritat en convocatòries de la catalana

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

Sempre Nàstic!! 

Sempre Nàstic en directe a Tradicionarius. Dilluns 24 d'abril

Publicat el: 24/04/2017 21:29h

Sempre Nàstic. Dilluns 24... 

 

El Partit del Nàstic 

Dissabte 22 d'abril. Getafe 1- Nàstic 1

Publicat el: 22/04/2017 19:17h

Partit sencer Getafe 1- N... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Exhibició Aèria de l'equip Bravo 3 de Repsol

Publicat el: 26/04/2017 12:44h

Ahir us explicavem que més de 3000 persones ja s'han inscrit a la 27a bicicletada popular de Tarragona d'aquest diumenge. Com ve sent habitual, el dissabte anterior hi haurà l’Exhibició Aèria amb l’equip Bravo 3 de ...

Exhibició Aèria 

 

Ja tardes!!! 

Laboratorio de Beats del Mediterráneo al Tràfic d'abstraccions amb Núria Calvó

Publicat el: 26/04/2017 20:40h

Al Tràfic d'Abstraccions rebrem la visita de Juan Antonio Moreno i tres companys més de Laboratorio de Beats del Mediterráneo. Ens presenten la sessió electrònica de qualitat que tindrà lloc aquest divendres a la ...

Tràfic d'abstraccions amb... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma 82. Llibreria Quera, 100 anys com a institució del muntanyisme

Publicat el: 20/04/2017 11:14h

Com relata el gran geògraf i referent indiscutible, Eduardo Martínez de Pisón, en els seus orígens, la cultura i el muntanyisme anaven de la mà, i encara hi van ara, malgrat algunes massificacions i algunes pràcti...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Paraula de Jazz 

119º PARAULA DE JAZZ: Zona Abierta (25.04.2017)

Publicat el: 26/04/2017 18:28h

Esta noche, Paraula de jazz os propone compartir un programa con la música que nos viene desde el Festival Babel Med Music, que se celebró en Marsella los días 16, 17 y 18 del pasado mes de  marzo. Es un Festival donde la m&uacut...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 134, entrevista/acústico de CONDUCT OF FLIES

Publicat el: 25/04/2017 16:43h

Rock oscuro, una música llena de sentimiento, emociones, sensaciones, música compacta no exenta de virtuosismo, majestuosa ópera prima el "Structures" de Conduct Of Flies.  Nos lo presentaron en exclusiva, acústico incluid...

Mi Rollo Es El Rock 134 

 

Passió Ovalada 

Passió Ovalada: Arriben les finals 2017. Dilluns 24 d'Abril

Publicat el: 24/04/2017 22:14h

Passió Ovalada. Dilluns 2... 

 

Palabra de Friki 

Nova Temporada de Palabra de Friki. Dilluns 24 d'Abril

Publicat el: 24/04/2017 19:19h

Palabra de Friki. Dilluns... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 21 d'Abril. Programa 1037

Publicat el: 21/04/2017 18:36h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

Dents i ungles 

Dents i ungles. Gloria Fuertes

Publicat el: 07/04/2017 19:23h

Poesia i saviesa, humor, tendresa, surrealisme, crítica social... Gloria Fuertes ens ofereix pensament profund amb un llenguatge senzill, molt proper a l'oralitat. Aquesta setmana celebrem el centenari d'una poeta autèntica i sonora, un...

Dents i ungles. Gloria Fu... 

 

ReAcciona 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat