en directe

Fórmula Musical
de 00:00 a 07:30
cercar per data: cercar per text lliure

El plenari suspèn oficialment el Pla Urbanístic de la Budellera

Publicat el: 17/03/2017 per Tarragona Ràdio

El Pla urbanístic de la Budellera ha quedat suspès oficialment pel plenari d’aquest divendres. Això significa una nova aprovació inicial motivada pels requeriments de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat. Hi han votat a favor 20 regidors del govern, C’s, PDECAT i ICV-EUiA. Hi han votat en contra ERC i la CUP.

L’Ajuntament tindrà tres mesos per fer una nova aprovació inicial. Després es posarà a exposició pública i s’obrirà el període d’al·legacions. El nou Pla parcial haurà de complir les prescripcions tècniques com la que considera necessari fragmentar de forma esgraonada el sector de la Budellera i no de cop.

La regidora d’ICV-EUiA, Arga Sentís, proposa la reactivació del Consell Assessor d’urbanisme per afrontar el POUM en global.

La regidora de la CUP, Laia Estrada, insisteix en demanar la suspensió definitiva del pla i modificar el POUM per evitar que ens construeixin habitatges en aquesta zona.

El portaveu del grup municipal del PDECAT, Albert Abelló, s’alia al costat del govern i exigeix que no s’aturi el creixement de la ciutat.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, destaca que el pla és anacrònic i que no té lògica la construcció de tants habitatges en un espai natural com la Budellera.

El portaveu de C’s, Rubén Viñuales, demana que s’expliqui als veïns de Llevant que s’expliqui com quedarà tota la zona.

La portaveu del govern municipal, Begoña Floria, diu que el pla estava pensat per dissenyar una ciutat ni morta ni paralitzada amb habitatge per a la gent jove, creixement i llocs de treball. Deixa clar que es preservarà l’anella verda.

El govern municipal ha iniciat un procés de diàleg informatiu amb la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant i les Associacions de Veïns de la Savinosa i de Cala Romana. Queda pendent la resposta a l'oferta de reunió amb entitats ecologistes.

En les reunions mantingudes s’han iniciat les primeres línies de treball, que ells com a portaveus de la resta de veïns de la seva zona aporten a l’Ajuntament per tal de ser tingudes en consideració en el nou Pla.

Paral·lelament també es farà arribar una carta a tots els que han presentat al·legacions a l’anterior Pla per informar-los de la situació actual del projecte. Hi haurà un nou període d'informació pública i també d'al·legacions. La portaveu municipal, Begoña Floria, s'ha compromès a reactivar el Consell Assessor de Territori com a espai de debat i deliberació sobre el desenvolupament  urbanístic de la ciutat.

Rubén Viñuales 

 

C's

Arga Sentís 

 

ICV-EUiA

Pau Ricomà 

 

ERC

carregar més audios

Obertures d'òpera en un nou concert de la JOIC aquest diumenge al Metropol

Publicat el: 22/03/2017 per Tarragona Ràdio

Els grans clàssics del repertori romàntic i germànic
sonaran aquest diumenge al teatre Metropol en un nou concert de la Jove Orquestra Intercomarcal de Tarragona.
Serà a dos quarts de set de la tarda.
Dirigida per Manel Ortega, la formació musical interpretarà diverses obertures operístiques
dels concerts d’orquestra i les sessions d’òpera del segle XIX.
Compositors com Mozart, Beethoven o Wagner compartiran vetllada en un concert orgnitzat per Joventuts Musicals.
Les entrades valen 12€, 8€ pels majors de 25 anys i més grans de 65.
Es poden comprar a les taquilles del Teatre Metropol o per Internet a Tarracoticket.

El desé sopar solidari del Club Lions Tarragona es dedicarà als malalts de parkinson de la demarcació

Publicat el: 22/03/2017 per Miguel González

El Club Lions Tarragona prepara una nova edició, i ja serà la desena, del seu habitual sopar solidari de cara al proper 31 de març.
La cita tindrà lloc a l’Hotel Imperial Tarraco i espera aplegar al voltant d’unes 200 persones.
La desena edició del Sopar Solidari serà en benefici
de L’Associació Parkinson Comarques de Tarragona.
L'entitat sense ànim de lucre, fundada l'any 1999,
treballa per informar i sensibilitzar sobre la malaltia de Parkinson a tota la societat, oferir serveis i suport necessaris a les persones afectades i a la seva família amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del col·lectiu.
Un dels membres de Lions a Tarragona, Manuel Crespo, ha explicat a Tarragona Ràdio que el caràcter solidari d’aquest sopar va molt lligat als principis fundacionals del club.
El sopar és obert a tothom. El tiquet costa 50 euros, es pot adquirir al mateix Imperial Tarraco, que acollirà l’acte a partir de les nou del vespre. També s'hi pot col·laborar fent aportacions a través d'una fila zero.
Durant el sopar també hi haurà una rifa entre els participants
de diversos productes aportats per empreses i particulars.
En edicions anteriors, el sopar s'ha dedicat a entitats com Astafanias o la Casa de Sant Auguri. El Club Lions compta amb una trentena de socis a la ciutat i
més d’un milió repartits en més de 45.000 formacions de 260 països. El de Tarragona, és un dels més antics de l’Estat.

El grup municipal d'ERC celebra la presentació del Pla d'equipaments de Tarragona

Publicat el: 22/03/2017

El Grup municipal d'ERC es mostra satisfet per la presentació del Pla d'equipaments de Tarragona.
Els republicans remarquen l'interès de les previsions demogràfiques descrites en el document
que ha elaborat la URV, un any i mig després que en demanessin la seva redacció.
El portaveu d'ERC, Pau Ricomà, recorda que
en entrar al consistori, el grup municipal ja va considerar la necessitat d'una radiografia de les mancances en equipaments a la ciutat, per això el juliol del 2015 van proposar al plenari la creació d'un llibre blanc dels equipaments de Tarragona.
Els republicans defensen que serà un instrument útil per poder planificar accions de  ciutat i esperonen l'equip de govern a donar-li rendiment.
Pel que fa a les conclusions del document, els republicans destaquen l'interès de les previsions de creixement demogràfic pels propers 20 anys que s'hi descriuen. Unes dades que, segons Ricomà,
han de servir per planificar el creixement urbanístic de la ciutat de forma racional i coherent amb les previsions de creixement demogràfic. El portaveu municipal considera que segons les previsions no és aconsellable desenvolupar plans urbanístics com el de la Budellera.

Una dècada del tancament de la fàbrica de tabacs

Publicat el: 22/03/2017 per Tere Ortega

Tabacalera compleix aquest dijous la primera dècada del seu tancament.

Després d'anys de negociacions i actes reivindicatius dels treballadors, Altadis va deixar de funcionar a Tarragona el 23 de març de 2007. Aquell dia s'acomiadaven els darrers 33 treballadors de l'empresa de Tabacs. Per última vegada, van fer el torn de dos quarts de set del matí a les dues de la tarda. Va ser aleshores quan les reixes de l'entrada principal al passeig de la Independència es van tancar definitivament. Enrere quedaven més de 80 anys de la indústria per on van passar molts tarragonins i, sobretot tarragonines. Més de 900 noies van arribar a treballar-hi. Quan es casaven, havien de deixar la fàbrica.

(Són testimonis extrets del documental dirigit per M. Jesús Pinto 'Dones de Tabacalera, un temps i uns espais de memòria')

Ara fa 10 anys, Tarragona Ràdio acompanyava des de l'entrada principal de Tabacalera als darrers empleats de la fàbrica. Alguns, com el Xavier Morato, es prejubilaven i altres, com el Xavier Romeu s'havien recol·locat a la fàbrica d'Alacant. Amb uns 30 anys de feina a les esquenes, esperaven el final de torn amb tristesa.

El que va ser el president del comitè d'empresa quan es va tancar la fàbrica, Antoni Fernández, lamentava que els anys de lluita no haguessin pogut mantenir en funcionament Altadis a la ciutat.

Aquest dijous, 23 de març de 2017, Tarragona Ràdio tornarà a les portes de Tabacalera per saber com ha transcorregut la darrera dècada pels treballadors d'una de les principals fàbriques que va tenir Tarragona.

Sergio Tejera: «Hem de seguir pensant que cada partit és una final»

Publicat el: 22/03/2017 per EsportsdelCamp.cat/Tarragona Ràdio

El migcampista del Nàstic creu que l'equip es troba còmode amb el sistema de tres defenses

 

«Hem d'aprendre del errors del partit contra l'Elche. Vam fer la pitjor primera part des de l'arribada del nou entrenador». Així de clar i contundent s'ha mostrat aquest dimecres Sergio Tejera, una de les veus amb més pes dins del vestidor. L'autocrítica del migcampista grana no acabava aquí. «Hem d'evitar pèrdues al centre del camp perquè qualsevol error et penalitza molt», analitzava. Tejera també ha defensat el sistema de tres defenses, admetent que l'equip s'hi troba «còmode i només hem de corregir un parell de detalls». De cara a la pròxima cita, dissabte a Valladolid, el jugador del Nàstic creu que «hem de seguir com fins ara, pensant que cada partit és una final». Escolta les paraules de Sergio Tejera després d'entrenar-se aquest dimecres:

Declaracions de Sergio Tejera 

 

carregar més

Inauguració del ''nou'' Mercat Central

Publicat el: 16/03/2017 10:10h

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat les obres de remodelació del Mercat Central. L’acte s’ha iniciat amb el tall de la cinta per la porta d’accés del carrer Colom. al costat de la...

Inauguració del ''nou'' M... 

 

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Divendres 17 de Març. Nàstic 1- Elx 3

Publicat el: 17/03/2017 20:36h

Partit sencer. Nàstic 1- ... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Josep Andreu, president del Port

Publicat el: 22/03/2017 12:33h

Conversem amb el president del Port, Josep Andreu. Amb ell volem repassar l’estat de diferents projectes engegats, com la passera que ha d’unir la ciutat amb el passeig marítim, o la imminent arribada dels primers grans creuers, amb una...

Josep Andreu, president d... 

 

Curar-se en salut. Especial des de l’Hospital de dia de l’hospital Sociosanitari Francolí

Publicat el: 22/03/2017 12:41h

Amb els proveïdors sanitaris de la ciutat. Avui fem un programa especial des de l’Hospital de dia de l’hospital Sociosanitari Francolí. Ubicat al Parc Sanitari Joan XXIII, l'hospital de dia del Sociosanitari Francolí co...

Curar-se en salut. Especi... 

 

Ja tardes!!! 

Chuck Berry a l'espai amb La Terra és Plana i el Bet@

Publicat el: 22/03/2017 21:26h

La Terra és Plana. Dimec... 

 

Ian Lints en concert aquest Divendres 24 de Març a La Cantonada

Publicat el: 22/03/2017 21:52h

Ian Lints. Dimecres 22 de... 

 

Paraula de Jazz 

116º PARAULA DE JAZZ: Roy Hargrove (21.03.2017)

Publicat el: 21/03/2017 21:32h

Esta noche, Paraula de jazz os propone compartir un programa con la música de uno de los trompetistas más intensos e inquietos del panorama jazzístico actual. Nacido en 1969 en Texas, ROY HARGROVE  es ya toda una leyenda en nuest...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 136: Iron Méndez - Manuel Japan

Publicat el: 21/03/2017 16:49h

Mama Ladilla, Trial Day 141, John Cor, Chuck Berry, Soziedad Alkoholika, Fermin Muguruza, Stone Sour, Lacrimosa, Osezno... fueron algunos de los grupos que sonaron en un Mi Rollo Es El Rock en el que Manolo Kabezabolo nos presentó su nuevo e.p. con...

Mi Rollo Es El Rock. Dill... 

 

Passió Ovalada 

Passió Ovalada: XIII Trobada d'Escoles. Dilluns 20 de Març

Publicat el: 20/03/2017 21:13h

Passió Ovalada: XIII Trob... 

 

Palabra de Friki 

Nova Temporada de Palabra de Friki. Dilluns 20 de Març

Publicat el: 20/03/2017 20:29h

Palabra de Friki. Dilluns... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma. Martínez de Pisón a Tarragona i Alex Txikon a l'Everest

Publicat el: 02/03/2017 11:19h

Eduardo Martínez de Pisón: "Els excessos d'equipament acaben usurpant a la muntanya el que té de naturalitat. Si se li treu, la convertim en una artificialitat, i la destruïm". Ciència i humanitats es donen la mà q...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 10 de Març. Programa 1032

Publicat el: 10/03/2017 20:58h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

ReAcciona 

RE_ACCIONA Espai de d’actualitat amb Cooperació, drets humans i pau amb Inés Solé.

Publicat el: 06/02/2017 18:37h

Avui com convidat al Re-Acciona Josep Alcoceba pare de la web ONGenXarxa, connectant ONG i ciutadania, I, en el nostre espai de consum, el “Consumides” parlarem del consum nadalenc, alternatives i idees per fer-ho d’una manera m&eac...

RE-ACCIONA 2017-02-02 

 

Dents i ungles 

Dents i ungles. Miquel Bauçà

Publicat el: 10/03/2017 19:05h

Dents i ungles discorre avui sobre la vida i sobre la condició humana des del punt de vista inclassificable i, de vegades, tosc i radical, de Miquel Bauçà. Escoltem dos llibres emblemàtics de l’autor mallorquí: el ...

Dents i ungles. Miquel Ba... 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat