en directe

Fórmula Musical
de 05:00 a 06:30
cercar per data: cercar per text lliure

El Tòtem publicitari de Parc Riuclar haurà de desaparèixer

Publicat el: 17/02/2017 per Tarragona Ràdio

El polèmic tòtem publicitari de Parc Riuclar de Tarragona haurà de desaparèixer. El plenari de l’ajuntament de Tarragona ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals i l’abstenció de la CUP l’avantprojecte de la nova ordenança municipal d’instal·lacions i activitats publicitàries.

Una normativa que entrarà en vigor per substituir l’actual que era de l’any 98 per regular els rètols, tanques, cartells i pancartes. Es determina que aquestes instal·lacions només es podran posar em zones industrials o comercials.

El regidor de territori, Josep Maria Milà, ha assegurat que la nova normativa frenarà la proliferació de cartells publicitaris que afecten la imatge de la ciutat. N'hi ha uns 200 que podrien ser il.legals.

Al plenari hi ha assistit una representació de l’Associació de Veïns de Parc Riu Clar que ha celebrat que l’empresa hagi de fer desaparèixer el tòtem publicitari. La lluita veïnal es va iniciar fa molt de temps per aconseguir eliminar l’anunci publicitari de 17 metres d’alçada al costat de la T-11.

La portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís demana que es recuperi una decisió municipal de 2014 per deixar utilitzar entitats i veïns sense ànim de lucre cartelleres per donar informació.

La regidora de la CUP, Laia Estrada, explica que s'han abstingut per considerar que la nova normativa es preocupa poc de la publicitació d'activitats sense ànim de lucre a la ciutat.

El portaveu del grup municipal de CiU, Albert Abelló, ha celebrat que la ciutat treballi per acabar per la contaminació publicitària de grans instal.lacions. ha demanat que es retiri el cartell publicitari d'EMATSA a la Rambla Nova.

El portaveu d'ERC, Pau Ricomà, assegura que la nova ordenança millora l'actual i demana que s'executi aviat. Ha agrait especialment la tasca i lluita de les veïnes de Parc Riuclar en contra del Tòtem publicitari del barri.

El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha elogiat la iniciativa dels veïns per modificar una normativa obsoleta.

 

Els veïns demanen el desmantellament immediat del Tòtem

 

Els veïns de Parc Riuclar celebren que es canvii l’ordenança que permeti desmantellar el tòtem publicitari del barri. La presidenta de l’Associació veïnal, Josefa Rodríguez, demana que la instal.lació es tregui de manera immediata. Precisament aquest divendres finalitza el termini perquè el propietari tanqui la infraestructura. Josefa Rodríguez creu que el tancament és insuficient i demana la desaparició del tòtem per evitar accidents.

Al plenari hi ha assistit una representació de l’Associació de Veïns de Parc Riu Clar que ha celebrat que l’empresa hagi de fer desaparèixer el tòtem publicitari. La lluita veïnal es va iniciar fa molt de temps per aconseguir eliminar l’anunci publicitari de 17 metres d’alçada al costat de la T-11.

 

 

 

Rubén Viñuales 

 

C's

Arga Sentís 

 

ICV-EUiA

Pau Ricomà 

 

ERC

carregar més audios

'Carmen' de Bizet aterra aquest divendres al Teatre Tarragona

Publicat el: 25/05/2017

El Cor Amics de l’Òpera de Sabadell juntament amb l'Orquestra Simfònica del Vallès porten a la ciutat aquesta reconeguda obra basada en la figura de Carmen, un dels grans personatges del repertori operístic. La gitana, empleada de la fàbrica de tabacs de Sevilla, tornarà a fer perdre el cap als homes en una representació a quatre actes i sobre titulada en català, a les nou del vespre al Teatre Tarragona.
La responsable del Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, considera que Carmen és un dels plats forts que programa l’entitat i que ja ha girat per nombroses ciutats.
Els preus de les entrades oscil·len entre els 47 i els 51€
amb descomptes per menors de 25 anys i majors de 65.
Les entrades es poden adquirir a les taquilles del Teatre Metropol i per Internet a Tarraco Ticket.

Imputen el propietari d'un gos que va morir dins un cotxe a Les Gavarres per un cop de calor

Publicat el: 25/05/2017 per Tarragona Ràdio

Segons la Guàrdia Urbana, cap a les quatre de la tarda, una noia va contactar amb els agents perquè
havia vist com una família, que dinava en un restaurant de les
Gavarres, en arribar al vehicle haurien extret un gos, que semblava mort, embolicat amb una manta.
Els agents van prendre declaració a la família i al propietari del vehicle que va acabar acceptant els fets
El gos hauria mort per un cop de calor.
la Guàrdia Urbana va obrir diligències a l'amo de l'animal per un presumpte delicte de maltractament.
Els serveis veterinaris municipals estan duent a terme la necròpsia del gos per determinar-ne l’origen de la mort.

Foment adjudica les obres d'urbanització de la plaça Corsini

Publicat el: 25/05/2017 per Tarragona Ràdio

La Direcció General d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment ha adjudicat els treballs d'urbanització de la plaça Corsini a l'empresa Cobra Instal·lacions i Serveis S.A. per un valor de 399.227,73 € IVA inclòs.
La consellera de Comerç i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, ha mostrat la seva satisfacció davant d'aquesta actuació que permetrà que la urbanització de la plaça comenci un cop acabats els treballs de desmuntatge de la carpa del Mercat provisional. En declaracions a Tarragona Ràdio, Ferrando assegura que ara els esforços se centren en la remodelació de l'entorn, que ha de permetre consolidar tota la zona com un dels principals pols d'atracció comercial de la ciutat.
El president de la Unió d'empresaris dels voltants del mercat central, Josep Maria Juan, s’ha mostrat content amb una notícia que, segons diu, ja tocava després d’una dècada d’obres.
Les obres tenen un termini d'execució de 16 mesos tot i que la previsió és que estiguin enllestides en menys temps.
Preveuen la urbanització de la plaça i la instal·lació dels elements d'enllumenat.  

La intenció del consistori és que la plaça Corsini es converteixi en un dels punts neuràlgics de l’activitat gastronòmica, cultural i lúdica de la ciutat un cop s’hagi remodelat l’espai.

Un cotxe xoca amb un autobús municipal i es dóna a la fuga a Tarragona

Publicat el: 25/05/2017 per Tarragona Ràdio

La guàrdia Urbana de Tarragona han obert una incidència a un home de Tarragona que hauria xocat amb el seu cotxe contra un autobús municipal de Tarragona.
Els fets haurien passat aquest dimecres a la tarda quan els agents van rebre
la trucada del conductor d’un autobús municipal ubicat a la Plaça Imperial
Tàrraco. L'home va denunciar que un vehicle, mentre feia una maniobra per sortir d’on estava aparcat, havia colpejat fortament el bus fent-ne caure el para-xocs i que immediatament va donar-se a la fuga.
El conductor de l’autobús va donar totes les dades del vehicle a la Guàrdia Urbana, que va identificar l’individu
i es va personar al seu domicili. Els agents li van obrir una incidència per causar un accident i donar-se a la fuga.
D’altra banda, també aquest dimecres a la tarda, agents de la Guàrdia Urbana van detenir un home al qual li constava una ordre de recerca i detenció.
Va ser en aturar un ciclomotor a l’Avinguda Catalunya per haver comès una infracció quan els agents es van adonar de la situació en consultar als serveis policials la identitat del conductor.
Els agents van detenir a l’individu i van immobilitzar el vehicle al dipòsit municipal.
Encara, aquesta matinada, la Guàrdia Urbana ha obert diligències a dos individus com a presumptes autors de robatoris a vehicles a la zona del carrer Pere Martell i al carrer Pau del Protectorat.

La Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores ja forma part del banc de bones pràctiques dels governs locals de Catalunya

Publicat el: 25/05/2017 per Tarragona Ràdio

El reconeixement s’atorga a experiències que representen una aportació innovadora i de qualitat i poden servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.
L’Ajuntament de Tarragona va impulsar el desembre de 2014 la Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores amb l’objectiu d’enfortir la capacitat de la ciutat d'acollir, acompanyar, donar suport i reconèixer a les famílies que cuiden. Es tracta d’un espai de treball col·laboratiu format per entitats, serveis
públics, associacions i persones cuidadores.
La xarxa s'organitza en grups de treball i el plenari es reuneix cada dos mesos per fer seguiment de les accions a realitzar i avaluar el seu funcionament.
Un cop a l’any, se celebra una jornada oberta a la població on s'aborden temes relacionats amb les persones cuidadores. En els seus dos anys de funcionament, s’ha elaborat una guia de recursos per a persones cuidadores de Tarragona, un manual de bona praxis, un blog propi i diversos tallers d'autocura i gestió
de les emocions.

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Rayo Vallecano 2- Nàstic 0. Dissabte 13 de maig

Publicat el: 19/05/2017 22:55h

PARTIT SENCER. Rayo Valle... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Eduard Farriol, nou president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona

Publicat el: 25/05/2017 11:43h

L'assemblea de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), celebrada el passat 27 d'abril, va escollir a Eduard Farriol com a nou president de l'entitat, en substitució de David Batalla. Avui ens ha acompanyat als e...

Eduard Farriol com a nou ... 

 

Evoluciona. Tanquem temporada a la Boella

Publicat el: 23/05/2017 12:46h

Hem fet el darrer Evoluciona de la temporada des del jaciment del Barranca de la Boella, coincidint amb la represa dels treballs arqueològics per trobar les proves més antigues de presència humana a Catalunya. Els primers di...

Evoluciona. Dimarts 23 de... 

 

Programa Especial Tarraco Viva 2017

Publicat el: 17/05/2017 11:45h

La dinovena edició de Tarraco Viva es centrarà en la relació de les cultures romana i grega del 15 al 28 de maig. Hi prendran part més de 430 actes en espais de patrimoni mundial de la ciutat i museus. Es mantenen els 5 municip...

Especial Tarraco Viva 01 

 

Toc de Castell 

Nova Temporada del Toc de Castell. Dimecres 24 de Maig

Publicat el: 25/05/2017 11:31h

Toc de Castell. Dimecres... 

 

Ja tardes!!! 

Quantum Sound aquest Divendres en concert a la Sala Stone!!!!

Publicat el: 24/05/2017 20:20h

Quantum Sound. Dimecres 2... 

 

Paraula de Jazz 

123º PARAULA DE JAZZ: Zona Abierta (23.05.2017)

Publicat el: 25/05/2017 16:53h

Esta noche, en Paraula de Jazz os proponemos compartir un viaje musical por aquellos Festivales en que, nuestro entrañable amigo y presentador, PEP CARDONA ha pasado jornadas y experiencias inolvidables.    Ha visitado recientemente ...

PARAULA DE JAZZ Dimarts 2... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma. Cadiach torna al Braod Peak aquest juny

Publicat el: 18/05/2017 12:24h

Òscar Cadiach torna aquest juny al Broad Peak. L’alpinista tarragoní volt rubricar en aquest vuitmil del Pakistan una carrera alpinística de mèrit, sense descartar futures expedicions un cop tancat el seu cercle personal ...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Entrevista a Ankor y El Ovni de Pablo en el Mi Rollo Es El Rock 141.

Publicat el: 24/05/2017 17:50h

Once canciones, variedad, virtuosismo, trabajo, constancia, desvergüenza: "esto no es Metal, no es Rock ni rap. Es solo una canción para cualquiera que necesite abrir su corazón". Ankor dan con "Beyond the Silence of These Years" su mej...

Mi Rollo Es El Rock 

 

Passió Ovalada 

Passió Ovalada: Un Puma a Tarragona. Dilluns 22 de Maig

Publicat el: 22/05/2017 22:37h

Passió Ovalada: Dilluns 2... 

 

Palabra de Friki 

Nova Temporada de Palabra de Friki. Dilluns 22 de Maig

Publicat el: 22/05/2017 20:29h

Palabra de Friki. Dilluns... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 20 de Maig. Programa 1041

Publicat el: 22/05/2017 20:31h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

Dents i ungles 

Dents i ungles. Joan Margarit

Publicat el: 12/05/2017 20:17h

Per a Joan Margarit el record ni és aleatori ni és fals, malgrat que ens faci por. En un carrer llunyà, fet de records, ens guarim del dolor amb l'obra d'aquest poeta realista i descarnat i amb la música del mestre del blues Ot...

Dents i ungles. Joan Marg... 

 

ReAcciona 

L’Escola l’Antina de Torredembarra al Re-Acciona amb Inés Solé

Publicat el: 28/04/2017 20:14h

En aquest cas, un de molt especial per què ens traslladem a l’Escola l’Antina de Torredembarra i estem amb els alumnes de cinquè de primària que estan fent un projecte sobre els refugiats preciós al qual han sabut i...

RE-ACCIONA 2017-04-26 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat