en directe

Fórmula Musical
de 00:00 a 08:30
cercar per data: cercar per text lliure

Els preus baixen una dècima al setembre i deixen una inflació anual de l'1,8% a la demarcació

Publicat el: 11/10/2017 per ACN (Josep Molina)

Els preus van baixar una dècima al setembre i van deixar una inflació anual de l'1,8%, una dècima per sota de la registrada a l'agost a la demarcació.
A Catalunya es van estabilitzar al setembre en relació amb l'agost i van deixar una inflació anual del 2,1%, una dècima més que la taxa registrada a l'agost, segons les dades publicades per l'Institut d'Estadística espanyol. L'alça de la inflació en taxa anual ha estat impulsada especialment per la pujada de preus de les fruites fresques en la cistella d'aliments i begudes no alcohòliques, contràriament a la baixada que es va registrar al setembre de l'any passat.
L'altre factor per enfilar la inflació anual va ser la cistella d'oci i cultura, on s'incorporen els preus del paquets turístics, que aquest any han baixat els preus menys que l'any passat.
En el conjunt de l'Estat, els preus es van incrementar dues dècimes al setembre i van deixar una inflació anual de l'1,8%, dues dècimes més que a l'agost.

'Siente Teruel' fa parada a Tarragona per promocionar el territori

Publicat el: 20/10/2017 per Joan López Soler, Tarragona Ràdio

Terol fa parada a Tarragona aquest cap de setmana en el marc d'una campanya promocional. Vol apropar, així, l'oferta turística i gastronòmica de la zona. Durant el cap de setmana la Rambla Nova acollirà una carpa d'informació turística a l'alçada de la Font del Centenari on es presentaran els principals atractius de la província. Hi haurà mostres de productes, recreacions teatrals de l'època modernista o intervencions artístiques en directe.
Aquest divendres s'ha fet l'acte de presentació a la terrassa de l'Hotel Urbis. Amb l'eslogan "SienteTeruel" ha comptat amb una degustació, una recreació històrica modernista i un recorregut en 3D pels principals recursos del territori.
El president de la Diputació de Terol, Ramón Millán, ha destacat les bones relacions entre aquesta zona aragonesa i Tarragona.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, creu que accions promocionals com aquesta apropen dues ciutats que tenen molts vincles en comú.

Entre d'altres iniciatives destaca la de l'artista de Teruel, Adrián Zapater, que farà en directe un grafiti amb dues imatges típiques de Terol i Tarragona com a símbol d'unió.

Científics per un dia per detectar la vitamina C que té la fruita

Publicat el: 20/10/2017 per Laura Casas

BASF se suma a les celebracions del Dia Mundial de l'Alimentació a través de la seva iniciativa educativa Kids’ Lab. Més de 450 nens de col·legis pròxims als seus centres de producció de La Canonja i Tarragona s'acostaran al món de la química. Els experiments, pensats per a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, contribueixen a despertar l'interès per la ciència de manera creativa i col·laborativa. Es faran aquest dissabte i el vinent a les instal·lacions de l’Institut Català d’Investigació Química, l’ICIQ, amb seu a Sescelades.

El projecte d'educació científica Kids’ Lab va ser creat per BASF el 1997 amb l'objectiu de despertar l'interès per la ciència dels més petits i mostrar-los com la química forma part del nostre dia a dia.

Isabel Gómez, responsable de comunicació interna de BASF a Tarragona, explica que els petits científics hauran de detectar la vitamina C que hi ha a la fruita.

Al centre de producció de BASF Tarragona, a La Canonja, en què el programa porta 6 anys consolidat, un miler de nens d'educació primària van realitzar el programa durant el curs escolar passat.

L'Audiència de Tarragona jutjarà el cas del frau en els exàmens del permís de conduir

Publicat el: 20/10/2017 per ACN
El cas del frau en els exàmens teòrics per obtenir el carnet de conduir al voltant de l'autoescola Roquetes-Temple arriba finalment a judici. El titular del jutjat número 1 de Tortosa ha ordenat l'obertura de la vista oral, que se celebrarà a l'Audiència Provincial de Tarragona. La interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'ACN, culmina una investigació que s'ha allargat durant més de cinc anys i que farà seure al banc dels acusats un total de catorze investigats. El jutge els atribueix els suposats delictes continuats de suborn, de falsedat documental, blanqueig de capitals, negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics, grup criminal així com dotze delictes contra la Hisenda Pública. Fiscalia, l'última a presentar el seu escrit d'acusació, reclama les penes més per al matrimoni que regenta l'establiment, Pedro Moreno i Pilar Sabaté altes –tretze anys de presó per a cadascun -, com a suposats principals dirigents i responsables de la trama.
La petició de presó per part del ministeri públic se situa entre els 22 anys que va demanar l'Advocat de l'Estat i els vuit de l'acusació particular de la Federació d'Autoescoles de les Terres de l'Ebre. Acusa el matrimoni de tots els delictes esmentats, a excepció del propi dels funcionaris públics, atribuint-ne individualment sis contra la Hisenda Pública a cadascú. A la privació de llibertat afegeix la petició de multes milionàries: més de 4,8 milions en el cas de Moreno i 4 en el de Sabater. Dins del nucli dirigent de la trama situa també el fill de tots dos, Pedro Moreno Sabater, per qui sol·licita 11 anys de presó i una multa de més 1,3 milions pels mateixos delictes a excepció del contrari a la hisenda pública.

Segons Fiscalia, els beneficis que va aconseguir el matrimoni com a propietaris de l'autoescola eren "transmesos a membres del nucli familiar" per blanquejar-los i els atribueix, a més, haver defraudat 2,4 milions d'euros a l'Agència Tributària. Així, també estan acusats dels delictes de suborn, blanqueig de capitals i grup criminal la dona de Pedro Moreno fill, Elena Pérez, la mare de la propietària, Isabel Milian, així com la filla del matrimoni, Laura Moreno. Fiscalia demana per ells nou anys de presó i multes entre els 500.000 i més de 700.000 euros. A Rafael Manero, treballador de l'autoescola i responsable dels cursos teòrics, se l'acusa de suborn i grup criminal, pels quals li demanen sis anys de reclusió. 

L'escrit d'acusació torna a fer palès el procediment que el grup hauria utilitzat per lucrar-se de forma fraudulenta. Organitzava cursos intensius –també en cap de setmana- per aconseguir superar l'examen de teòrica de cotxe. Les classes anaven dirigides a la memorització de les mateixes preguntes tipus test que després apareixerien als exàmens de la DGT. Això li suposava aconseguir un elevat nombre d'aprovats i augmentar de forma "desproporcionada" el nombre d'alumnes, expandint el negoci amb l'obertura de noves sucursals a altres municipis. Molts dels nous clients provenien d'altres comunitats autònomes i majoritàriament eren xinesos, que no tenien cap coneixement de català, castellà ni cap altre idioma europeu però, malgrat això, aprovaven. També s'havien donat casos de persones amb disminució psíquica a les quals se'ls havia denegat prèviament el certificat d'aptitud que l'havien acabat obtenint i aprovant. 

Exàmens comprats a funcionaris

Els test originals dels exàmens de la DGT eren obtinguts, segons la fiscal, a través de l'editorial valenciana AEOL. Els administradors d'aquesta empresa, Julio Aparicio Sanchís, Julio Aparicio Esteve i Juan Bautista Cebolla, els aconseguien, suposadament, subornant als funcionaris de la DGT de Tarragona encarregats de les proves que s'efectuaven a Tortosa i els venien a l'autoescola per 3.000 euros cada fulla. Segons el relat del ministeri públic, els responsables de l'autoescola, que rebia aquests continguts en un cd, retallaven i camuflaven els continguts perquè els alumnes no se n'adonessin.

A partir d'aquests arguments, Fiscalia demana per a cadascun dels tres administradors d'AEOL a quatre anys i mig de presó i multa de 20 mesos com a acusats de presumptes delictes continuats de suborn. En el cas dels examinadors, Juan Manuel Lozano i Jorge Llorens, al delicte continuat de suborn se li afegeix el de negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics. En total, la petició per ells és també de quatre anys i mig de presó, inhabilitació per a treball o càrrec públic durant quinze anys, multa de 20 mesos així com una altra multa del doble del benefici aconseguit, que es determinarà durant el judici oral. Lozano i Llorens eren els responsables de custodiar, traslladar i seleccionar els exàmens que es feien a Tortosa, on també supervisaven la prova.

Els Mossos van constatar que en el moment de l'examen, situaven de forma contigua els aspirants xinesos que presentava l'autoescola i responien el mateix model de test, resultant pràcticament tots aprovats. Els funcionaris, fins i tot, havien corregit proves ells mateixos de forma manual i al mateix lloc, una pràctica prohibida per la DGT. Tortosa no hauria estat, però, l'únic lloc on haurien cobrat per alterar fraudulentament el procés. En relació a Llorens, en el cas es troba també acusat per suborn –amb una sol·licitud de pena de quatre anys i mig i 20 mesos de multa- Ramon Cervelló, propietari d'una autoescola de Tarragona, que hauria pagat perquè l'examinador intercanviés i manipulés exàmens per fer aprovar els seus alumnes estrangers. Els funcionaris, segons la investigació, tenien uns ingressos no justificats de 56.000 euros.

Trasllat massiu de xinesos

El centre regentat per la família de Moreno i Sabater cobrava entre 1.000 i 1.500 euros per cada ciutadà xinès que es presentava a l'examen. Fiscalia atribueix a Pascual Guillem, que regentava una autoescola a Gandia (La Safor) i tenia també relació amb AEOL, la funció de remetre setmanalment aspirants xinesos a Tortosa perquè aconseguissin superar les proves teòriques. Segons la fiscal, el volum de gent que havien de traslladar des de València va arribar a ser tan elevat, que havien de faltar autobusos. A Guillem se l'acusa d'un delicte continuat de suborn pel qual se li demana quatre anys i mig i multa de 20 mesos. 

Tot aquesta trama, segons subratlla el relat de la fiscal, hauria permès al matrimoni format per Moreno i Sabater, acumular una autèntica fortuna d'origen il·lícit que haurien intentar blanquejar. Per "obstaculitzar la vinculació de l'origen il·lícit dels diners o benefici econòmic obtingut, així com aparentar una menor solvència econòmica davant l'Agència Tributària", haurien transmès part d'aquests guanys a l'entorn familiar directe que també acusat. Entre 2007 i 2012, a nom de tots dos consten nombrosos comptes bancaris, productes financers, propietats immobiliàries a les Terres de l'Ebre i Castelló –apartaments, pisos, places de pàrquing o finques rústiques- així com una llarga llista de vehicles. Segons l'informe pericial, Moreno tenia uns ingressos no justificats d'uns 1,08 milions d'euros i Sabater de 782.000 euros. 

Per encobrir els guanys que l'augment exponencial d'alumnes generaven s'haurien posat béns a nom del fill, Pedro Moreno Sabater, que tenia 567.000 euros d'ingressos no justificats; la seva esposa, Elena Pérez, de qui diu que coneixia les activitats il·lícites i les encobria, amb 211.000 euros no justificats; i, fins i tot, la mare de Sabater, Isabel Milian, com un "mitja ideal" per ocultar el capital "obtingut de forma il·lícita" i aparentar una menor solvència dels principals encausats. Tot i tractar-se d'una pensionista tenia uns rendiments anormals rendiments nets amb importants aportacions en diversos productes financers, amb uns ingressos no justificats de 273.000 euros. Els ingressos no justificats de l'altra filla dels propietaris, Laura Moreno, ascendien als 174.000 euros. D'acord amb els càlculs de l'Agència Tributària, els propietaris de l'autoescola haurien defraudat 2,4 milions d'euros entre 2007 i 2012 amb el blanqueig dels guanys il·lícits procedents de l'autoescola. Segons recorda fiscalia, els responsables de l'empresa haurien, fins i tot, modificat els llibres de comptes per incorporar, un cop ja en marxa la investigació tributària, factures confeccionades "ad hoc" que justifiquessin els ingressos.

Fiança de 3,21 MEUR

En aquest context, el jutge de Tortosa reclama també al matrimoni acusat de dirigir la trama que dipositi una nova fiança de 3,21 milions d'euros en total per assegurar les responsabilitats econòmiques derivades del cas. En el cas que no l'aportessin, es procediria a un nou embargament de béns per cobrir-la. No és el primer cop que als propietaris de les Autoescoles Roquetes-Temple han de fer front a aquest tipus de garanties. Però tot i que el passat desembre de 2015 el jutjat de Tortosa va acordar la intervenció judicial dels béns i comptes embargats, la manca de designació d'un perit adequat i la "manca de pressupost de l'administració" ha acabat deixant sense efecte aquesta mesura. Això, segons subratllen fonts pròximes al cas, hauria permès els acusats continuar la seva activitat sense cap control i possibilitar la comissió de nous delictes fiscals.

Tal i com va estimar l'Audiència de Tarragona en la resolució dels recursos de la defensa contra el tancament de les diligències prèvies, el jutge de Tortosa deixa fora del procés Albert Seguí, que havia estat investigat com a responsable de transportar els aspirants xinesos fins a Tortosa, i l'administrativa de l'autoescola Maria Teresa Fosch. 
 

La Pobla vol seguir en ratxa

Publicat el: 20/10/2017 per Joan A. Pérez

La Pobla vol seguir en ratxa

 

es desplaça al camp de l' Europa on jugarà diumenge a les 12 del migdia. Voen sumar 3 punts que li permetin situar- se a les portes dels millors de la tercera divisió.

 

Actualment el filial del Nàstic suma 16 punts, un menys que el rival d' aquest diumenge

a la plantilla del filial del Nàstic, Roger Figueres ha explicat que estan movivats per seguir donant passos endevant.

 

el futbolista del conjunt pobletà diu que han d' aprofitar la confiança que tenen. En destaca la seguretat defensiva que tenen en l' últim mes sense encaixar gols

 

edu vilches conta amb tots els efectius per l' enfrontament de diumenge al migdia

en un altre ordre de coses

El juvenil del Nàstic vol tornar a guanyar com local

 

s' enfronta diumenge a les 11 del mati al Gimnàstic Manresa que té 8 punts i ocupa la zona baixa de la taula. El conjunt del Bages ve de caure al seu camp per 1 a 2 contra el Sant Andreu. els de Manel Cazorla mentrestant venen d’ empatar un valuós punt de Manacor i el volen fer bó en el partit que es té demà passat en partit que es jugarà a les 11 al anex del Nou Estadi

 

Capturen alguns exemplars per reduir la colònia de galls de la Torre Forta

Publicat el: 20/10/2017 per Joan López Soler

Capturen part dels galls que ocupen la Torre Forta i que han generat queixes veïnals. Actualment n’hi ha sis d’una colònia que era més àmplia i que fa temps que ocupa aquesta antiga fortalesa tarragonina de Ponent.

N'ha parlat a l'espai Ràdio Veïnal el president de l'Associació de Veïns de la plaça Primer de Maig, Modesto Pallejà. Explica que inicialment hi havia dos pollets però que amb el pas del temps el nombre s'ha anat incrementant. Ara els galls canten les 24 hores del dia i els veïns ho estan passant malament. Diu que molts d'ells han demanat hora al metge i que fins i tot alguns han agafat la baixa.

Pallejà porta 17 anys vinculat al món veinal de Torreforta. Des de l'associació ja han demanat a l'Ajuntament mesures per posar-hi remei. Volen que es faci un pla de neteja exhaustiva en aquest indret i que es doni una utilitat a l'equipament per evitar que la situació es descontroli i garantir el descans dels veïns.

 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Diumenge 15 d'octubre 2017. Còrdova 1 - Nàstic 5

Publicat el: 15/10/2017 21:45h

Partit sencer. Còrdova 1 ... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

L’Ajuntament de Tarragona estrena aquesta tardor un programa d’activitats solidàries

Publicat el: 20/10/2017 11:30h

L’Ajuntament de Tarragona estrena aquesta tardor un programa d’activitats solidàries. Després de l’èxit de públic infantil i familiar de la programació organitzada a l’estiu a l’espai Jove l...

L’Ajuntament de Tarragona... 

 

BASF organitza el Kids Lab 'Clever Foodies'

Publicat el: 20/10/2017 12:04h

En motiu del Dia Internacional de l'alimentació, BASF ha organitzat amb la col·laboració de l'ICIQ (Institut Català d'Investigació Química) activitats experimentals relacionades amb la detencció i dentifica...

BASF organitza el Kids La... 

 

Segona prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2017

Publicat el: 18/10/2017 11:27h

El proper 25 d'octubre al matí tindrà lloc la segona prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2017. Durant la prova, sonaran 82 sirenes instal·lades a 36 municipis de Catalunya. La prova es du a t...

Segona prova de sirenes d... 

 

El Pont de Mahoma 

El pont mahoma. Silvia Vidal escala en solitari a Alaska, amb el permís del óssos grizzlies

Publicat el: 28/09/2017 12:27h

36 dies portejant material i 17 dies en paret. 53 dies en una vall remota d'Alaska, plena d’óssos, negres i grizzlies, carregant 150 kg de material i menjar. Va recórrer 20 vegades el camí d’accés a la paret (des de...

El pont mahoma. Dijous 28... 

 

Ja tardes!!! 

Concert Final de Gira de La Klave a Lo Submarino aquest Dissabte!!!

Publicat el: 19/10/2017 20:19h

La Klave. Dijous 19 d'Oct... 

 

Les notícíes amb molt de cor al Manà Manà i M@r Pérez

Publicat el: 19/10/2017 20:17h

Manà Manà. Dijous 19 d'Oc... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 20 d'Octubre . Programa 1057.

Publicat el: 20/10/2017 20:22h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

Toc de Castell 

Toc de Castell. Dimecres 18 d'Octubre

Publicat el: 19/10/2017 09:28h

Toc de Castell. Dimecres ... 

 

Paraula de Jazz 

130º PARAULA DE JAZZ: Leyendas del Jazz: La Batería III (17.10.2017)

Publicat el: 17/10/2017 22:16h

En los programas temáticos titulados LEYENDAS DEL JAZZ (saxo alto, trombón), en el programa de hoy seguimos con la continuación, 3ª parte (programas anteriores 101: 15 noviembre 2016 y 124: 30 Mayo 2017). Tratamos éste ins...

130º PARAULA DE JAZZ. Dim... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

MI ROLLO ES EL ROCK 150: Doble Rombo y Ldi.

Publicat el: 17/10/2017 18:33h

No hay mejor celebración para los 150 Mi Rollo Es El Rock en Tarragona Ràdio que 2 bandas de la ciudad nos elijan para sonar por vez primera. Es el caso de Patricio y su vicio, que el Viernes tocan en Kalea (Salou). Cerramos el programa con ...

MI ROLLO ES EL ROCK 150 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 02 d'Octubre

Publicat el: 02/10/2017 22:42h

Passió Ovalada Dilluns 02... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres, 13 d'Octubre 17:00h

Publicat el: 13/10/2017 20:37h

La Playa. Divendres, 13 d... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. Gonzalo Hermo

Publicat el: 09/10/2017 17:34h

L'agitada tardor avança i la poesia amb dents torna a aquesta emissora en una tercera temporada que iniciem celebrant el vessant més desconegut i imprevisible de l'existència. Aquest és el punt de vista que ens proposa Cel...

Dents i ungles. Dijous 05... 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat