en directe

Fórmula Musical
de 00:00 a 06:00
cercar per data: cercar per text lliure

Els Xiquets de Tarragona estrenen el 4de8a a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Publicat el: 18/06/2017 per Gerard Recasens
Nova fita dels Xiquets de Tarragona a escassos sis dies de Sant Joan. La colla que dirigeix Sergi Feijoo ha descarregat el 4 de 8 amb l'agulla, una gesta que no assolia des del 29 d'agost de 2015, quan els matalassers el descarregaven en una actuació a Sitges. Els Xiquets ho han aconseguit aquest diumenge al migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, fent-se així amb una injecció de moral més de cara a Sant Joan, quan podrien enfrontar-se als castells de nou.
Els matalassers l'han completat d'entrada, a la primera ronda. Un cop fet aquest castell, han apostat pels dos castells bàsics de vuit. Així, Bareclona ha vist el sisè 3 de 8 i també el sisè 4 de 8 que els Xiquets completen aquesta temporada. El colofó de la cita, l'han posat amb el pilar de sis, el tercer de l'any.
A plaça, també hi havia uns Castellers de Barcelona que han descarregat el cinc de vuit i el primer quatre de nou amb folre. L'obstacle, però, l'han trobat amb el tres folrat, del qual han fet llenya en primera instància i han hagut de desmuntar a la segona. Els de la camisa vermella han acabat amb el 3 de 8. Els Castellers de Sabadell, també presents avui a la plaça de Sant Jaume, han descarregat el 7 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 3 de 8.

La jutgessa decreta presó incondicional per a Sànchez i Cuixart

Publicat el: 16/10/2017 per ACN
La jutgessa Carmen Lamela ha decreta presó incondicional comunicada per als presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats d'un presumpte delicte de sedició. D'aquesta manera, atén la petició de la Fiscalia. Durant la seva declaració, Sànchez només ha respost a les preguntes del seu advocat, mentre que Cuixart s'ha acollit al seu dret de no declarar. D'aquesta manera, han seguit la mateixa estratègia que en la primera declaració davant de Lamela, el 6 d'octubre. Ja en la interlocutòria en què ha deixat lliure amb mesures cautelars al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la jutgessa ha apuntat a Sànchez i Cuixart com els promotors de les protestes del 20 i 21 de setembre.
Just després de la seva declaració, Sànchez havia mostrat el seu compte de Twitter el seu convenciment de quedar lliure: "Malgrat que la Fiscalia demana presó incondicional, el meu convenciment és que, si la Justícia actua, avui dormiré amb la meva gent".

En la interlocutòria en què ha decidit deixar lliures amb mesures cautelars Trapero i la intendent Teresa Laplana, la jutgessa recorda que les concentracions van ser promogudes per "diferents associacions sobiranistes", però situa com les "més destacades" l'ANC i Òmnium. Lamela afegeix que es va fer una crida per a la "protecció" de governants i institucions, en alguns casos "per aturar la Guàrdia Civil".

La jutgessa descriu fets d'aquell dia, com ara que alguns dels concentrats "van punxar rodes i van destrossar diversos cotxes patrulla", altres van impedir els agents i integrants de la comitiva judicial abandonar els edificis que s'estaven escorcollant, i altres "es van asseure sobre l'asfalt davant de cotxes i furgonetes de la Guàrdia Civil per impedir la seva mobilitat". També afegeix que altres concentrats fvan "empentar als agents i bloquejar la sortida d'un vehicle de la Guàrdia Civil".

Segons la jutgessa, Sànchez i Cuixart "es van erigir com a interlocutors de la concentració, afirmant que podien moure als membres de la concentració per als seus fins, intentant negociar durant almenys cinc vegades amb les forces de seguretat", però "plantejant diferents opcions que els convenien exclusivament per a les seves finalitat polítiques". "Però mai van acceptar aquelles opcions que els especialistes de seguretat ciutadana proposaven per evitar o disminuir riscos", afegeix, i "aquest control mai el van utilitzar per desconvocar o diluir una concentració que havien convocat i que estava coaccionant i impedint als agents investigadors complir les ordres del jutge".

En la interlocutòria, la jutgessa recull declaracions de Sànchez d'aquelles jornades com ara "que ningú se'n vagi a casa, serà una nit llarga i intensa", o que tan ell com Cuixart van fer una crida a "la mobilització permanent" pujats a dalt d'un cotxe de la Guàrdia Civil.

Shepard fuig de l'Ibersol CBT sense avisar

Publicat el: 16/10/2017 per EsportsdelCamp.cat/Tarragona Ràdio

El fins ara jugador de l'Ibersol CBT abandona l'entitat sense dir res i torna als Estats Units tancant així la seva etapa a Tarragona

Inversemblant situació la que ha viscut l'Ibersol CBT. L'equip entrenat per Berni Álvarez ha patit una baixa inesperada pel que resta de lliga després que el nord-americà David Shepard, una de les cares noves aquesta campanya, hagi decidit abandonar el club sense avisar a l'entitat després d'absentar-se de l'entrenament el passat dijous. Shepard, que va decidir deixar de pertànyer al club del Serrallo, havia decidit tornar als Estats Units i tancar l'etapa a l'esport del Camp de Tarragona. La decisió, presa de forma unilateral, obligarà als cebetistes a recórrer al mercat de fitxatges per trobar un substitut. El Club Bàsquet Tarragona ha volgut deixar clar en un comunicat que «el jugador es trobava, igual que la resta dels seus companys, al corrent dels seus cobraments, i que per part de l'entitat s'havien complert totes les clàusules estipulades en el contracte».


L'Ibersol CBT ha començat la lliga amb una victòria i una derrota, fet que sumat a la condició de tenir dos partits menys a la classificació, provoca que el conjunt blau ocupi la penúltima posició del grup C-A de la Lliga EBA.

La jutgessa deixa lliure Trapero amb mesures cautelars en contra del criteri de la Fiscalia

Publicat el: 16/10/2017 per ACN
La jutgessa Carmen Lamela ha deixat en llibertat el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, tot i que li ha imposat algunes mesures cautelars, com ara la retirada del passaport. D'aquesta manera, la magistrada ha descartat la petició que ha fet la Fiscalia de presó provisional després de la declaració de Trapero davant de l'Audiència Nacional. Entre les mesures cautelars acordades, també hi ha compareixences quinzenals i la prohibició de sortir de territori espanyol. La jutgessa limita per ara la investigació als dies 20 i 21 de setembre i assenyala els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural com a principals responsables de les protestes d'aquells dies.
Lamela ha aplicat a Trapero les mateixes mesures cautelars que aquest dilluns al migdia ha decretat per a la intendent Teresa Laplana, per qui la Fiscalia havia demanat presó eludible amb fiança de 40.000 euros. A Trapero i Laplana, la jutgessa els ha retirat el passaport, els prohibeix sortir de territori espanyol, els obliga a comparèixer cada quinze dies als jutjats, els demana que fixin un telèfon de contacte i un domicili, i que indiquin una persona per rebre qualsevol tipus de notificació. En tots dos casos, avisa que en cas d'incompliment d'alguna de les mesures, es podrà agreujar les mesures cautelars, sense descartat la presó provisional.

En una interlocutòria de dotze pàgines, la magistrada limita la investigació als fets del 20 i 21 de setembre, dies de les protestes per l'operació de la Guàrdia Civil contra l'organització del referèndum. La magistrada, doncs, no amplia de moment l'abast de la investigació a altres jornades, tot i que l'atestat presentat per la Guàrdia Civil incloïa material relacionat amb la jornada de l'1 d'octubre. Tot i això, es reserva la possibilitat d'ampliar les investigacions més endavant.

Lamela qualifica de "molts greus" els fets del 20 i 21 de setembre, que considera que es poden emmarcar en un delicte de sedició, però al mateix considera que l'actuació de Trapero en aquelles jornades "no apareix encara suficientment perfilada fins al punt de poder-lo vincular a aquests fets tan greus", tot i que no descarta fer-ho en un estat més avançat de les investigacions. 

A més, afegeix que Trapero ha donat algunes explicacions sobre el dispositiu d'aquell dia que "coincideixen en part" al que han manifestat els dos agents de la Guàrdia Civil i la lletrada del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona que aquest dilluns han declarat com a testimonis. "Ha assenyalat que es van obrir passadissos per als detinguts i per a la sortida de la comissió judicial que després no van ser utilitzats en els moments en què estaven previstos" i que "no van actuar contra els concentrats a l'estimar que, donat el volum, podria haver generat una greu alteració de l'ordre públic sense conseqüències pràctiques", relata la jutge.

"Part d'aquestes declaracions coincideixen amb el que han declarat els testimonis", rebla, "a través dels quals s'ha tingut coneixement que al llarg de la jornada es van anar enviant unitats de mediació dels Mossos i també agents d'escolta que van ser precisament els qui finalment van acompanyar a la lletrada" en la seva sortida del Departament d'Economia.

La jutgessa valora que Trapero i Laplana tenen residència i domilici coneguts i feina estable, i afegeix que, com que la investigació se centra en els dies 20 i 21 de setembre, "la possibilitat de reiteració delictiva" no apareix "delimitada".

Tot i això, la jutgessa remarca que "existeixen elements" que vinculen Trapero amb una "estratègia d'actuació amb finalitat separatista". En aquest sentit, cita el contingut del document 'enfoCAT' trobat al domicili del secretari general de la Vicepresidència, Josep Maria Jové, o "la passivitat, encara per investigar, que s'atribueix als Mossos d'Esquadra" en els fets de l'1 d'octubre, o bé "el contingut de converses obtingudes com a conseqüència de les observacions telefòniques autoritzades pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona", en la que "es deixa veure una activitat de contra vigilància per protegir a determinades persones davant de possibles actuacions" de la policia espanyola o de la Guàrdia Civil.

Apunta a Sànchez i Cuixart

En el relat dels fets que fa la jutgessa dels dies 20 i 21, la jutgessa recorda que les concentracions van ser promogudes per "diferents associacions sobiranistes", però situa com les "més destacades" l'ANC i Òmnium. Lamela afegeix que es van fer una crida er a la "protecció" de governants i institucions, en alguns casos "per aturar la Guàrdia Civil".

La jutgessa descriu fets d'aquell dia, com ara que alguns dels concentrats "van punxar rodes i van destrossar diversos cotxes patrulla", altre van impedir els agents i integrants de la comitiva judicial abandonar els edificis que s'estaven escorcollant, i altres "es van asseure sobre l'asfalt davant de cotxes i furgonetes de la Guàrdia Civil per impedir la seva mobilitat". També afegeix que altres van "empentar als agents i bloquejar la sortida d'un vehicle de la Guàrdia Civil". També xifra en més de 135.000 euros els danys causats a tres vehicles de la Guàrdia Civil.

Segons la jutgessa, Sànchez i Cuixart "es van erigir com a interlocutors de la concentració, afirmant que podien moure als membres de la concentració per als seus fins, intentant negociar durant almenys cinc vegades amb les forces de seguretat", però "plantejant diferents opcions que els convenien exclusivament per a les seves finalitat polítiques". "Però mai van acceptar aquelles opcions que els especialistes de seguretat ciutadana proposaven per evitar o disminuir riscos", afegeix, i "aquest control mai el van utilitzar per desconvocar o diluir una concentració que havien convocat i que estava coaccionant i impedint als agents investigadors complir les ordres del jutge".

En la interlocutòria, la jutgessa recull declaracions de Sànchez d'aquelles jornades com ara "que ningú se'n vagi a casa, serà una nit llarga i intensa", o que tan ell com Cuixart van fer una crida a "la mobilització permanent" pujats a dalt d'un cotxe de la Guàrdia Civil.

La Muntanyeta esperarà al juny del 2019 per traslladar-se al nou edifici de Bonavista i funcionar a ple rendiment

Publicat el: 16/10/2017 per Miguel González

Tot i la idea inicial d'ocupar per fases el nou equipament de l’Edifici Blanc, la junta Directiva de l’Associació Provincial de paràlisi Cerebral ha decidit conjuntament amb la constructora Carbonell Figueras esperar a l'estiu del 2019 i obrir el nou centre un cop estigui tot enllestit. D'aquesta manera, s'evitaran les molèsties als usuaris que hipotèticament haurien d’estar al centre en una primera fase i que haurien de conviure amb les obres consegüents.

Amb tot, els treballs segueixen a bon ritme i s'està materialitzant la primera fase d'aquest nou equipament que correspon a la planta baixa, centrant les tasques en la rehabilitació de la façana. Quan obri al públic, previsiblement al juny del 2019, l'edifici complet, estarà en disposició d'oferir fins a 60 places de residència i 50 de centre de dia. En una entrevista a l'espai La Veu de la Muntanyeta de Tarragona Ràdio, la coordinadora voluntària de l'Associació provincial de paràlisi Cerebral, Elisenda Segura, destaca que un cop completat, l'edifici serà un dels projectes més ambiciosos de tot Catalunya.

 

El nou edifici acollirà el taller ocupacional i la residència de dia. La intenció és que un cop consolidat el projecte, l'escola d'educació especial de l'entitat s'afegeixi en forma de mòdul annex. Les obres es financen amb diverses subvencions públiques i de fundacions, donacions d'empreses o entitats i del 0,7% de l'IRPF.

Els desnonaments cauen un 12% al Camp de Tarragona i l’Ebre durant el primer semestre del 2017

Publicat el: 16/10/2017

Els jutjats han executat 845 desnonaments al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre durant els primers sis mesos de l’any, un 12,25% menys que en el mateix període del 2016, quan se’n van registrar 963. Les dades recollides en l’estadística del Consell General del Poder Judicial confirmen una tendència a la baixa de persones que perden l’habitatge a la demarcació tarragonina. En concret, s’ha passat dels 2.007 llançaments executats el 2013 a un total de 1.638 l’any 2016, un 18,38% menys. L'estadística reflecteix que el 45% dels casos registrats entre gener i juny es corresponen a execucions hipotecàries, les quals comporten, en la majoria de casos, un deute de per vida. En concret, durant el primer semestre hi ha hagut 384 llançaments originats per l’impagament de les mensualitats del crèdit bancari, un 20% menys que en els primers sis mesos de l’any passat.
D'un any per l'altre, també s’han reduït, en aquest cas, un 6,7%, aquells desnonaments endegats contra llogaters que no pagaven les quotes.
Hi ha hagut 431 llançaments, conseqüència de la Llei d'Arrendaments Urbans.
Durant la primera meitat del 2017, els jutjats tarragonins han ordenat l’11,5% dels desnonaments que hi ha hagut arreu de Catalunya.

L’estadística del CGPJ també recull un descens en el nombre de concursos de creditors, l’antiga suspensió de pagaments. En concret, 22 empreses i particulars de la demarcació han recorregut al jutjat mercantil, davant les 29 que ho van fer el primer semestre del 2016.
Enguany, però, s’ha registrat un petit repunt de les demandes judicials per acomiadaments. Segons consta a l'estadística del CGPJ, entre gener i finals de juny n'hi ha hagut 717, davant les 703 del mateix període del 2016.

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Diumenge 15 d'octubre 2017. Còrdova 1 - Nàstic 5

Publicat el: 15/10/2017 21:45h

Partit sencer. Còrdova 1 ... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Servei ATENPRO de Creu Roja per combatre la violència de gènere

Publicat el: 16/10/2017 11:50h

El 80% de les víctimes de violència de gènere ateses per Creu Roja no es podia relacionar amb la família. L’aïllament social és un de les conseqüències d’aquesta xacra, juntament amb la viol&...

Servei ATENPRO de Creu Ro... 

 

Albert Abelló, portaveu del PdeCAt

Publicat el: 16/10/2017 11:41h

Seguim amb el cicle d’entrevistes de portaveus. Avui en conversa amb el del PdeCAt, Albert Abelló

Albert Abelló, portaveu d... 

 

El Pont de Mahoma 

El pont mahoma. Silvia Vidal escala en solitari a Alaska, amb el permís del óssos grizzlies

Publicat el: 28/09/2017 12:27h

36 dies portejant material i 17 dies en paret. 53 dies en una vall remota d'Alaska, plena d’óssos, negres i grizzlies, carregant 150 kg de material i menjar. Va recórrer 20 vegades el camí d’accés a la paret (des de...

El pont mahoma. Dijous 28... 

 

Ja tardes!!! 

Un meteorit passarà a prop de la Terra, ens ho explica el Bet@ a La Terra és Plana

Publicat el: 11/10/2017 23:15h

La Terra és Plana. Dimecr... 

 

Gran Final de Gira de la Desbandada a la Sala Zero amb Bons amics, aquesta nit.

Publicat el: 13/10/2017 20:11h

La Desbandada. Dissabte 1... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 13 d'Octubre . Programa 1056.

Publicat el: 13/10/2017 20:50h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres, 13 d'Octubre 17:00h

Publicat el: 13/10/2017 20:37h

La Playa. Divendres, 13 d... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 149: REVUELTO.

Publicat el: 11/10/2017 09:56h

Y no de frutos secos, sino de frutos con mucho jugo, el caso de BULKAK, los presenté fatal pero me suena a que, dada su calidad, van a alcanzar una gran popularidad muy pronto. Nos preguntamos en qué andan Ángeles del Infierno, si a e...

Mi Rollo Es El Rock 149, ... 

 

Toc de Castell 

Toc de Castell. Dimecres 04 d'Octubre

Publicat el: 06/10/2017 21:55h

Toc de Castell. Dimecres ... 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 02 d'Octubre

Publicat el: 02/10/2017 22:42h

Passió Ovalada Dilluns 02... 

 

Paraula de Jazz 

128º PARAULA DE JAZZ: Zona Abierta (26.09.2017)

Publicat el: 28/09/2017 12:09h

Bienvenidos a nuestro primer programa de la QUINTA TEMPRADA en Paraula de Jazz. Una alegría poder dedicaros, las noches de los martes, a compartir con vosotros la afición y pasión por el jazz que sentimos todo el equipo del programa. ...

128º PARAULA DE JAZZ: Zon... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. Gonzalo Hermo

Publicat el: 09/10/2017 17:34h

L'agitada tardor avança i la poesia amb dents torna a aquesta emissora en una tercera temporada que iniciem celebrant el vessant més desconegut i imprevisible de l'existència. Aquest és el punt de vista que ens proposa Cel...

Dents i ungles. Dijous 05... 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat