en directe

Ja Tardes
de 18:00 a 20:00
cercar per data: cercar per text lliure

La CUP alerta d'una possible 'gentrificació' de l'entorn de Corsini

Publicat el: 10/01/2018 per Tarragona Ràdio

La CUP de Tarragona considera positiu que la ciutat avanci en la creació d’illes de vianants a partir de la creació d’una comissió de treball municipal que impulsarà la zona de vianants de Corsini.

Per a la regidora Laia Estrada, els veïns i veïnes guanyen qualitat de vida quan les zones de vianants permeten que els carrers deixin de ser passadissos perquè passin a ser llars que tenen diferents usos, no només el de la restauració”. La CUP, però, mostra la seva preocupació per les amenaces de gentrificació que experimentarà el barri ara que les obres del Mercat han finalitzat.

El grup municipal de la CUP diu que no existeix cap criteri que justifiqui el fet que es prioritzi actuar i invertir en aquest barri i no en cap altre. Es considera que al centre de la ciutat hi ha diversos barris que requereixen una intervenció en profunditat, com la part baixa, igual que succeeix amb la majoria de barris perifèrics. Critiquen que el govern del PSC i el PP es negui a dur a terme una diagnosi sobre les necessitats dels diferents barris i, posteriorment, establir intervencions prioritàries.

ERC reclama la restitució de la barana de la Baixada de la Misericòrdia

Publicat el: 17/01/2018 per Tarragona Ràdio

El grup municipal d’ERC reclama a l’equip de govern la restitució de la barana de la Baixada Misericòrdia que va quedar malmesa arran de l’accident d’un camió el passat 7 de setembre.
El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, lamenta que havent passat quatre mesos des del malaurat accident, l’equip de govern no ha procedit encara a la restitució de l’element original.
Ricomà afegeix que la solució provisional que es va adoptar és estèticament indigna per un carrer tan emblemàtic per la ciutat.
El portaveu republicà recorda que ‘la barana original de la Baixada de la Misericòrdia tenia un gran valor estètic i assegura que és molt apreciada pels tarragonins.
Des d’ERC-MES-MDC anuncien que elevaran aquesta petició al consell plenari d’aquest mes de gener.

 

La Federació Internacional d'Atletisme homologa la pista de Campclar per les competicions internacionals

Publicat el: 17/01/2018 per Tarragona Ràdio

La Federació Internacional d’Atletisme ha emès el certificat per homologar
la pista de Campclar com a instal·lació certificada per acollir competicions internacionals,
després que el passat mes de setembre ja ho fes la Reial Federació Espanyola d’Atletisme.
El conseller comissionat dels Jocs Mediterranis de l’Ajuntament, Javier Villamayor, ha manifestat que “aquesta certificació era indispensable per la celebració de les proves d’atletisme dels Jocs Mediterranis del proper estiu.
Villamayor recorda que aquesta és la primera instal·lació esportiva amb certificat internacional de la ciutat i que, a partir d’ara, el nou estadi d’atletisme forma part del grup selecte d’instal·lacions atlètiques a nivell mundial. Així, Tarragona podrà organitzar qualsevol
esdeveniment nacional i internacional de competicions atlètiques.
La consellera d’Esports, Elisa Vedrina, ha subratllat que “el gran lluïment  internacional arribarà amb els Jocs Mediterranis, però  la instal·lació està en funcionament des del mes d'octubre, gràcies a l'esforç del Patronat Municipal d'Esports per tal que els clubs i esportistes de Tarragona poguessin tornar
a entrenar i competir a la ciutat. Vedrina considera que la homologació de l’estadi permet fer un salt qualitatiu per als entrenaments  de les joves promeses de l’atletisme.
A més, considera que és un pas endavant per consolidar Tarragona com a destinació esportiva.
Els treballs efectuats a l’estadi d’atletisme han consistit en una remodelació integral que ha permès refer la pista, la graderia i els serveis auxiliars.
Les millores tècniques que han fet possible aquesta certificació per part de la IAAF són : la recta coberta de 80 m, la nova torre del cronometratge electrònic
i el cablejat intern, la sala mèdica, les noves torres d’il·luminació, les  grades fitxes per a més de 1000 espectadors i la possibilitat de disputar curses
de velocitat a la contra recta, entre d’altres.

Detingut per cultivar marihuana a l’interior d’una casa de Roquetes

Publicat el: 17/01/2018

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Roquetes, al Baix Ebre,
han detingut un home de 37 anys, de nacionalitat anglesa i sense domicili conegut, per cultivar marihuana. La detenció és el resultat d'una investigació iniciada després de tenir indicis, gràcies a la col·laboració de la Policia Local de Roquetes, de l’existència d'una plantació de marihuana en una finca situada a les afores de la localitat. La matinada de dilluns, una patrulla de Mossos d'Esquadra va localitzar per la zona un vehicle que, en detectar la presència policial, va intentar escapolir-se. Poc després, una altra dotació policial va aconseguir aturar el vehicle a la T-342 a Roquetes i va comprovar que en sortia una forta olor a marihuana. A l’interior del cotxe es van localitzar uns tres quilos de marihuana distribuïts en diverses bosses i estris utilitzats pel seu cultiu, com un motor elèctric, un ventilador i un humidificador, entre altres objectes.
El mateix dia es va efectuar una entrada i perquisició a la casa on el detingut conreava marihuana. En una de les habitacions es van localitzar 272 plantes en diferents processos de creixement, més de vint quilograms de marihuana premsats i estris per afavorir el cultiu intensiu de la droga com ventiladors, focus, humidificadors i bàscules de precisió.
Segons expliquen els mossos, la marihuana premsada estava envasada al buit i guardada a l’interior de caixes amb cafè per evitar la detecció en cas que s’hagués produït un escorcoll amb gossos. A més, es dona el cas que el detingut conreava la marihuana a l’interior d’aquest habitatge sense que el seu propietari en tingués coneixement.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El detingut ha passat aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Tortosa.

El Port de Tarragona engega un servei regular de tràfic ferroviari de productes agroalimentaris fins a Montsó

Publicat el: 17/01/2018 per Tarragona Ràdio

El Port de Tarragona ha iniciat un servei regular de tràfic de productes agroalimentaris per ferrocarril amb destinació a la Terminal Intermodal de Montsó.
El primer tren que va sortir de les instal·lacions portuàries el passat mes de desembre.
La posada en marxa arriba després de la prova pilot efectuada el juny de 2017. Des de llavors, han sortit trens amb destinació a Monsó els passats dies 4 i 11 de gener. La previsió és que surti un comboi cada dimecres que arribarà dijous a la terminal aragonesa. El ferrocarril, que comença el seu recorregut després de carregar la mercaderia a les sitges del moll d'Aragó, transporta 700 tones per viatge i està operat per Renfe Mercaderies. El Port ha destacat que es tracta de la primera experiència de posada en marxa d'un servei multimodal ferroviari agroalimentari. El servei, a més, permet introduir el ferrocarril per arribar a la seva zona d'influència en uns tràfics en què la infraestructura tarragonina és líder.
Anualment, el sector agroalimentari mou a la infraestructura tarragonina uns 5 milions de tones anual de mitjana, així com més de 70 productes i subproductes. Bona part d'aquestes mercaderies provenen de països productors com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units. La distribució arriba a una àrea d'influència que inclou Catalunya, Aragó, bona part de Navarra i l'est de Castella, on es fabrica el 40% del pinso estatal. Pel Port passen més del 60% de les matèries per elaborar pinsos per a la ramaderia catalana i és el primer de l'Estat pel que fa a tràfic de cereals i farines, així com també pinsos i farratges.

Detenen una parella de Bellvei per quatre robatoris amb força al Baix Penedès

Publicat el: 17/01/2018 per ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest passat dilluns un home de 30 anys i una dona de 29, tots dos veïns de Bellvei, al Baix Penedès, com a presumptes autors de quatre delictes de robatori amb força a la comarca entre el 2014 i el 2017. Els mossos van iniciar la investigació arran d’un robatori que es va produir el passat 2 de setembre al Vendrell. Els autors van accedir al domicili trencant el vidre d’una porta corredissa d’accés al menjador i, un cop a l’interior, van sostreure diverses joies i rellotges. La policia científica va recuperar diversos indicis i, gràcies a això, els investigadors van poder avançar en el cas. En aquest sentit, els mossos van revisar el recorregut de les joies sostretes i van relacionar-les amb una parella que hauria venut altres joies en diferents botigues de la zona.
L’anàlisi de les joies va permetre als agents relacionar els dos sospitosos amb tres robatoris amb força de similars característiques que es van produir el desembre de 2014 al barri marítim de Sant Salvador, el 2016 a Segur de Calafell i el 2017 a Calafell. Segons els mossos, els lladres buscaven principalment joies i rellotges que després venien en diferents botigues de compravenda d’or de la comarca
 Dels dos detinguts, la dona va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan sigui requerida davant del jutge. Pel que fa a l’home, va passar aquest dimarts a disposició del jutjat d’instrucció número 3 del Vendrell i va quedar en llibertat amb càrrecs.

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Dissabte 6 de gener de 2018. Rayo 2 - Nàstic 3

Publicat el: 06/01/2018 21:08h

Partit sencer: Rayo 2 - N... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Curar-se en Salut. Dimecres 17 de gener de 2018

Publicat el: 17/01/2018 14:34h

En col·laboració amb la Xarxa Social i Sanitària de Santa Tecla. Parlarem amb Núria Serra, fisioterapeuta de la Xarxa, sobre la higiene postural al lloc de feina.

Curar-se en Salut. Dimecr... 

 

L’Hora del Comerç. Dimecres 17 de gener

Publicat el: 17/01/2018 14:36h

L’Hora del Comerç: Com cada dimecres, amb PIMEC Comerç i el seu president a Tarragona, Florenci Nieto. La convidada és la directora del Consorci per la Normalització Lingüística de Tarragona, Rosa Ibarz, arrel...

L’Hora del Comerç. Dimecr... 

 

Tarragona Història 

Tarragona història. Dimarts 16 de gener

Publicat el: 16/01/2018 12:14h

Parlem de ‘Sota les Bombes’ una exposició itinerant basada en el llibre del mateix nom publicat per Angle Editorial, 2017, il·lustra aquesta guerra aèria sense precedents, amb documentació i imatges de l’&egra...

Tarragona història. Dimar... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma 99: Anem a l'Aconcagua i parlem de les hivernals al K2 i a l'Everest

Publicat el: 04/01/2018 11:42h

Des de la cordada del programa hem acomiadat l’any des de la Mola de Colldejou i avui, li donarem la benvinguda al 2018 des de les antípodes a l’altra hemisferi, a l’Aconcagua; un dels ‘7 cims’ el sostre del Andes, a l...

El pont de Mahoma. Dijous... 

 

Ja tardes!!! 

Participa al Crowdfunding de Joan Reig. Nou disc i videoclip, el primer projecte com a cantant en solitari. Fot-li un cop de mà

Publicat el: 15/01/2018 21:52h

https://www.verkami.com/locale/ca/projects/19430-joan-reig-nou-disc-i-videoclip

Joan Reig. Dissabte 13 de... 

 

Made in America amb Ian Lints dedicat a Old Union

Publicat el: 15/01/2018 22:10h

Made in America amb Ian L... 

 

Paraula de Jazz 

140º PARAULA DE JAZZ: BLUES 20´s 1a PARTE (16.01.2018)

Publicat el: 16/01/2018 22:14h

El BLUES fué uno de los pilares del jazz, ya que las estructuras de acordes y fraseo compartían un linaje común en la cultura musical afroamericana. No obstante, el blues también poseía una rica historia propia. Mú...

PARAULA DE JAZZ: BLUES 2... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 12 de Gener . Programa 1066.

Publicat el: 12/01/2018 22:02h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres 12 de Gener 17:00h

Publicat el: 12/01/2018 21:26h

La Playa. Divendres 12 de... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 156: Zerokoma y Patricio y Su Vicio.

Publicat el: 09/01/2018 17:36h

3 hermanos te lo dicen a gritos, RNR para sentirse vivos: ZEROKOMA. Carlos, Jaime y Jose Revert Valls, desde su Ontinyent natal nos presentan uno de los discos del año "GALONES". Hablando el mismo idioma, el del ROCK, los tarraconenses PATRICIO Y S...

Mi Rollo Es El Rock 156 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 18 de Desembre

Publicat el: 18/12/2017 22:22h

Passió Ovalada. Dilluns 1... 

 

Re-Acciona!! 

Maria Garcia, fundadora d’Amnistia Internacional Tarragona, al Re-acciona

Publicat el: 15/01/2018 22:15h

Comencem l’any amb molta força entrevistant a la Maria Garcia, fundadora d’Amnistia Internacional Tarragona. La xerrada amb la Maria, que fa més de 40 anys lluitant per la defensa dels Drets Humans, ens ha servit per fer una foto...

Re-Acciona. Dijous 11 de ... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. Felícia Fuster

Publicat el: 11/12/2017 09:47h

En una societat que idolatra la joventut i on sembla que tot s’hagi de fer de forma precoç sobta que als seixanta anys algú es pugui convertir en una revelació literària. Aquest va ser el cas de Felícia Fuster, poe...

Dents i ungles. Felícia F... 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat