en directe

El Matí de Tarragona Ràdio
de 07:00 a 13:30
cercar per data: cercar per text lliure

L'Ajuntament del Morell torna a reclamar a la Generalitat un estudi global de la qualitat de l'aire

Publicat el: 16/02/2017 per ACN
L'Ajuntament del Morell (Tarragonès) ha presentat aquest dijous al vespre els resultats d'un nou informe sobre la qualitat de l'aire al municipi. L'estudi, fet per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) , és el tercer que ha encarregat el consistori i que dóna continuïtat als que van ser presentats al juny del 2014 i al novembre del 2015. Aquesta vegada l'estudi s'ha centrat en analitzar l'element 1,3 butadiè. Segons ha explicat l'alcalde del Morell, Pere Guinovart, la presència d'aquest element en l'aire s'ha reduït des del primer estudi. Amb tot, l'alcalde ha recordat que fa dos anys el Parlament va aprovar una proposta on es comprometia a analitzar diferents elements volàtils. "No s'està complint totalment perquè alguns compostos encara no estan sent analitzats". És per això que l'Ajuntament del Morell va decidir no formar part de la Taula de la Qualitat de l'Aire. "La Generalitat no preveu la nostra proposta de fer un estudi de la qualitat de l'aire a l'àrea dels polígons industrials Nord-Sud", ha afegit Guinovart, que ha tornat a exigir el Govern aquest anàlisi global.
L'alcalde del Morell ha valorat positivament que la Generalitat instal·li mesuradors de la qualitat de l'aire al llarg de tot el territori català però ha reblat en la importància que es faci un de "concret i específic", finançat pel Govern, de l'àrea dels polígons Nord i Sud. Amb tot, mentre no es faci aquest estudi, l'alcalde s'ha compromès a finançar, des del consistori, estudis sobre la qualitat de l'aire al municipi. Aquest tercer estudi ha costat 13.190 euros a l'Ajuntament del Morell.

D'altra banda, durant la presentació d'aquest dijous, Guinovart també ha apuntat que des del 2012 que no es duu a terme un estudi epidemiològic sobre les repercussions de la qualitat de l'aire té en la salut de les persones. "Creiem que s'hauria de fer cada any, però no és així, i ens sorprèn que la resta d'ajuntaments no estiguin alineats amb aquesta reivindicació", ha etzibat l'alcalde.

Cel Net lamenta manca de "responsabilitat" dels altres ajuntaments
La plataforma Cel Net, que ha participat en la presentació de l'estudi de qualitat de l'aire del morell, ha reclamat, un cop més, la necessitat "urgent" de tenir dades de tots els municipis afectats pel polígon nord del complex petroquímic: Constantí, Perafort i Puigdelfí, Vilallonga del Camp i la Pobla de Mafumet. L'entitat ha lamentat "pressions polítiques i empresarials" i sobretot "la manca de responsabilitat i valentia" per part de les administracions locals –a excepció de l'Ajuntament del Morell.

En aquest tercer informe fet per la UPC, s'evidencia una millora dels resultats respecte els anteriors, per això, des de la plataforma, es destaca la necessitat de fer estudis externs. "La conseqüència directa és l'autocontrol i la regulació de les emissions per part de les mateixes empreses", han assegurat des de Cel Net.

La plataforma també ha fet referència als darrers episodis d'emissions i ha denunciat el "silenci" i "immobilisme" de la Generalitat i ha reiterat la necessitat de situar captadors específics per analitzar detallada i específicament els compostos.

El ple de Tarragona aprova per 17 vots a favor i 10 en contra la moció socialista del referèndum

Publicat el: 21/07/2017 per Tarragona Ràdio

L'ajuntament de Tarragona ha aprovat la moció socialista contra el referèndum de l'1 d'Octubre per 17 vots a favor i 10 en contra. La votació s’ha fet per sistema nominal. Ha rebut el suport de tots els regidors presents de C's i el PP, a banda del sí dels propis regidors del PSC. També hi ha votat a favor l'exregidora de C's, ara no adscrita, Beatriz Pérez. Hi han votat en contra Josep Maria Prats d’Units per Avançar, els dos regidors de la CUP, els dos del PDECat, Arga Sentís d’ICV-EUiA i els quatre representants d’ERC.

La moció ha estat argumentada per la socialista Begoña Floria que ha recordat que no demanen que no hi hagi urnes, que el que es pretén és que tot es faci sota la legalitat. En el torn de rèplica, ha demanat que no es donin lliçons de catalanisme als socialistes. Recorda que democràcia és respectar opinions divergents.

El regidor del govern Units per Avançar, Josep Maria Prats, ha votat no a la moció. Diu que està en contra del referèndum si aquest no és legal però assegura que la moció posa més gasolina al foc.

La regidora d'ICV-EuiA, Arga Sentís, considera que es fa el ridícul presentant aquesta moció. Acusa els socialistes de 'muntar un numeret' que no afavoreix ningú.

La regidora de la CUP, Laia Estrada, acusa als socialistes de 'mercadejar' amb el dret del poble català a decidir.

El portaveu del PdeCAT, Albert Abelló, ha acusat els socialistes de presentar una moció molt 'pepera'. Diu que mostren la vessant més 'carca' dels socialistes.

El portaveu de C's, Rubén Viñuales, ha felicitat als socialistes per la valentia que comporta presentar la moció. Valora l'esforç que han fet per arribar a un consens i diu que fa una defensa dels funcionaris.

El portaveu d'ERC, Pau Ricomà, ha lamentat que als socialistes costi distingir-los, ara per ara, del PP. Considera que no són ni 'ombra' del que van ser. Els acusa d'anar del braç de l'espanyolisme més ranci per negar drets. Demana a l’alcalde que defensi els treballadors de l’ajuntament.

El regidor popular, Josep Acero, ha assegurat que Tarragona ha demostrat que no és independentista amb el resultat de la votació.

L'Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a assistir al ple per tal d'expressar el rebuig a la moció. La sala de plens s’ha omplert de gent. L'alcalde ha ordenat, a petició del republicà Pau Ricomà, habilitar la sala d'actes i posar els altaveus a la rotonda per poder seguir la sessió.

S'ha acordat, a més, que la del procés fos la primera moció que es debatrà per evitar que els congregats a la sala de plens hagin d'aguantar la calor que fa a la sala de plens.

Rubén Viñuales 

 

C's

Arga Sentís 

 

ICV-EUiA

Pau Ricomà 

 

ERC

carregar més audios

El pla municipal de Biblioteques de Tarragona rep llum verda del plenari

Publicat el: 21/07/2017 per Tarragona Ràdio

El pla municipal de biblioteques ha prosperat en el plenari municipal amb els vots a favor del PSC, ERC, PP, el regidor d’Units per Avançar i IC. S’ha abstingut el PdeCat i Ciutadans i hi ha votat en contra la CUP.

L’Ajuntament de Tarragona invertirà uns 10 milions d’euros en cinc anys per dotar la ciutat de cinc biblioteques. La primera i principal actuació consistirà en la reforma del Mercat de Torreforta perquè aculli la biblioteca que en l’actualitat funciona al centre cívic. Es farà al llarg de l’any vinent amb una inversió prevista de 400.000 euros per arranjar l’espai, diners que s’inclouran als pressupostos municipals. Ho ha detallat el conseller de Cultura, Josep Maria Prats en la sessió plenària d’aquest divendres. El document preveu altres projectes destacats com habilitar una biblioteca a la zona de la Part Baixa, molt probablement als pisos superiors del local dels Xiquets del Serrallo, o situar la de la Part Alta a la biblioteca del Seminari, en acord amb l’Arquebisbat. Això es vol tirar endavant de cara al 2019. El Pla també recull activar dos espais culturals més a Sant Pere i Sant Pau i a Sant Salvador, en aquest cas arribant a una entesa amb Ensenyament per tal de poder utilitzar els equipaments educatius que hi ha en aquests barris.

Josep Maria Prats admet que no és el Pla que li agradaria però que és l’únic possible i que toca de peus a terra.Un documental sobre les dones de la Tabacalera es projecte aquest divendres als Jardins de Vidal i Barraquer

Publicat el: 21/07/2017 per Tarragona Ràdio

El documental ‘Les dones de la Tabacalera’ s’exposa aquest divendres a les 21h, als jardins de Vidal i Barraquer (davant del M6 de la Tabacalera). L’objectiu és recuperar la memòria històrica col·lectiva a la ciutat i dignificar el paper de les dones com a protagonistes de la transformació de la ciutat en general i de la Tabacalera en particular.

L’acte anirà a càrrec de la Plataforma Oppida, que s’encarregarà d’oferir el sopar, i comptarà amb la presència d’antigues treballadores que compartiran les seves experiències.

Amb aquest acte es vol reivindicar el paper d’aquelles dones treballadores des de diferents perspectives i vessants i es vol reivindicar que el conjunt de treballadores, que eren majoria

dins la fàbrica, va tenir un paper fonamental per transformar la realitat de la ciutat des del rol que ocupaven. Es vol remarcar especialment la complicitat i solidaritat entre totes elles.

Aquest acte està emmarcat dins d’un conjunt d’activitats que la Plataforma porta realitzant des de fa mesos, per tal d’aconseguir posar en valor l’espai de la Tabacalera i guanyar visibilitat al barri i a la ciutat.

Tarragona fa efectiva la prohibició de la venda d'animals al carrer

Publicat el: 21/07/2017 per Tarragona Ràdio

La venda d’animals al carrer ha quedat prohibida a Tarragona un cop el plenari de l’ajuntament ho aprovat per unanimitat.

Tarragona disposa d’una ordenança pionera que s’ha elaborat amb l’objectiu d’evitar riscos per les mascotes i molèsties a les persones.

El ple ha resolt, de manera consensuada, les al·legacions presentades per l’entrada en vigor de la normativa sobre tinença responsable d’animals a la ciutat de Tarragona. Es va aprovar el passat desembre i avui s’ha superat el darrer tràmit perquè sigui efectiva.

Per primera vegada, es compta amb una normativa específica reguladora de la tinença, la cura i la protecció dels animals. La consellera de Serveis a la Ciutadania, Ana Santos, explica que es busca assegurar el benestar de les bèsties i la seva convivència amb les persones. Ha agraït la col.laboració de totes les formacions polítiques municipals i entitats animalistes que ho han fet possible.


També s’inclou la prohibició de deixar sols els animals entre les 22h i les 08 h en patis i terrasses. Determina que no es poden maltractar mascotes ni física ni psicològicament i que aquestes han d’estar en espais que no limitin els moviments i que no poden estar lligades permanentment.

A l’estiu els vehicles s’aparcaran a l’ombra per evitar alteracions degut a les temperatures altes de més de 23 graus.

Els gossos de guàrdia no poden estar lligats més de vuit hores i s’ha de retirar els excrements diàriament.


Els propietaris de gossos que hagin causat lesions, han de facilitar les dades de la persona agredida. Cal comunicar l’agressió i presentar la tarja sanitària a l’Ajuntament.

Si és precís, s’ha de sotmetre l’animal agressor a observació veterinària. Els animals, amb els seus propietaris, podran accedir a les platges des de el 16 d’octubre fins 31 de març.

Es podran crear espai acotats per dur les mascotes tot l’any. Els animals no poden veure en fonts públiques, estanys ni rius. L

Els pipi-can són d’ús exclusiu dels gossos i gosses degudament censats i amb microxip.

Els gossos, els gats i les fures han d’estar obligatòriament censats i identificats.


El ple de Tarragona desestima el projecte de Santa Gadea

Publicat el: 21/07/2017 per Tarragona Ràdio

El ple de l’ajuntament de tarragona ha aprovat per unanimitat desestimar el projecte de Santa Gadea per gestionar l'Anella Mediterrània després dels Jocs.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, s’ha mostrat satisfet. Diu que el temps els ha donat la raó.

L’alcalde Ballesteros ha assegurat que no acceptar la proposta de Santa Gadea és el triomf de la normalitat.

La proposta s’ha aprovat de forma consensuada.

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma. Especial Broad Peak

Publicat el: 10/07/2017 11:42h

EL PONT DE MAHOMA: Òscar Cadiach es retira al coll del Broad Peak per l’excés d’acumulació de la neu a la part alta de la muntanya. En una trucada al pont de Mahoma a les 7h del matí (les 10 al Pakistan), l’al...

El Pont de Mahoma. Especi... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Programa especial amb l’associació Càmpings Tarragona

Publicat el: 20/07/2017 11:07h

Els set càmpings de Tarragona invertiran entre 3 i 4 milions d’euros per modernitzar i renovar les instal·lacions. Feia més d’una dècada que tenien les obres congelades a l’espera del desenvolupament del POUM ...

Programa especial amb l’a... 

 

Eloi Moreno, primer esportista amb Síndrome de Down en aconseguir el cinturó negre de judo

Publicat el: 19/07/2017 10:58h

L'esportista del Dojo Tarraco, Eloi Moreno, és el primer esportista amb Síndrome de Down en aconseguir el cinturó negre de judo, ha assolit l'objectiu després de convèncer els tres jutges de la Federació Catalana ...

Eloi Moreno, primer espor... 

 

Ja tardes!!! 

Dissabte 22 de Juliol Vermut Santa Cristina Sound amb Mr. Pin-Up

Publicat el: 19/07/2017 20:09h

Vermut Santa Cristina Sou... 

 

Paula Valls i Irene Ortíz al festival Sota La Palmera de Divendres!!

Publicat el: 18/07/2017 19:51h

Paula Valls. Dimarts 18 d... 

 

Toc de Castell 

Nova Temporada del Toc de Castell. Dimecres 19 de Juliol

Publicat el: 19/07/2017 20:59h

Toc de Castell. Dimecres ... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 14 de Juliol. Programa 1049

Publicat el: 17/07/2017 17:25h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 146, entrevistamos a Apelo, BON ESTIU!!

Publicat el: 12/07/2017 21:20h

Grupo histórico en el ROCK tarraconense, 17 años contemplan a APELO que nos presentaron su 2º disco "Sin miedo y con rabia". Descubrimos a L.E.D.S. "cruzando el charco" hasta México. Último programa, 32º, de nuestra T...

Mi Rollo Es El Rock 146 

 

Dents i ungles 

Dents i ungles. Com elles

Publicat el: 10/07/2017 10:43h

  Com elles va començar sent un espectacle que es va estrenar a l’abril de 2014. Des d’aleshores l’han portat pels escenaris Mireia Vidal-Conte, Odil Arqué i Marc Romeva, amb la direcció de Sebastià ...

Dents i ungles.  

 

Paraula de Jazz 

127º PARAULA DE JAZZ: Especial verano (II) - 20.06.2017

Publicat el: 21/06/2017 09:55h

Esta noche en Paraula de jazz hacemos el último viaje de nuestra CUARTA TEMPORADA. En este tiempo de música hablaremos de los Festivales de Jazz que se celebran en las localidades francesas de Vienne y Marciac.   También tenemos ...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Palabra de Friki 

Nova Temporada de Palabra de Friki. Dilluns 18 de Juny

Publicat el: 26/06/2017 16:51h

Palabra de Friki. Dilluns... 

 

Passió Ovalada 

Darrer Programa de la Temporada de Passió Ovalada. Fins a la propera!!!!

Publicat el: 05/06/2017 23:24h

Passió Ovalada. Dilluns 0... 

 

ReAcciona 

L’Escola l’Antina de Torredembarra al Re-Acciona amb Inés Solé

Publicat el: 28/04/2017 20:14h

En aquest cas, un de molt especial per què ens traslladem a l’Escola l’Antina de Torredembarra i estem amb els alumnes de cinquè de primària que estan fent un projecte sobre els refugiats preciós al qual han sabut i...

RE-ACCIONA 2017-04-26 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat