en directe

El Matí de Tarragona Ràdio
de 07:00 a 13:30
cercar per data: cercar per text lliure

L’Ajuntament recuperarà el festival d’estiu i tornarà a programar al Camp de Mart

Publicat el: 01/12/2017 per Laura Casas

L’Ajuntament de Tarragona recuperarà el festival d’estiu al 2018, amb un nou enfoc, i tornarà a programar al Camp de Mart. La voluntat del consistori passa per dissenyar una temporada potent durant aquests mesos, unificant les propostes que arribin per part d’altres agents culturals. Aquí s’englobarien iniciatives com el Festival Internacional de Teatre o els concerts i activitats programades a la Tarraco Arena Plaça, entre d’altres. Recordem que aquest 2017, i com aposta de Josep Maria Prats, conseller de Cultura fins el passat octubre, no hi ha hagut festival d’estiu per reforçar el FITT i els espectacles al carrer.

Begoña Floria, ara a les regnes de la conselleria, ha explicat a Tarragona Ràdio que es recuperarà el festival d’estiu però que se li donarà un tomb, amb canvi de nom i també de continguts. El Camp de Mart es posarà a punt, amb millores als accessos, grades i camerinos, i podrà recuperar l’activitat cultural.

Floria celebra que la carpa de l’auditori del Camp de Mart no estigui tan malmesa com es pensava. Segons els tècnics que l’han avaluat, pot durar uns cinc anys més i això els dóna marge per poder actuar amb tranquil·litat.

Javi Chacón posa bona nota en la seva nova etapa a l' At Camp Clar

Publicat el: 13/12/2017 per Joan A. Pérez

Javi Chacón posa bona nota en la seva nova etapa a l' AT Camp Clar.

El tècnic tarragoní després de una amplia etapa al Racing de Bonavista el van incorporar enguany al conjunt de ponent. Després d’ un complicat inici de lliga les coses sembla que van millorant.

 

Acaba de sumar la seva millorar ratxa amb 9 punts de dotze possibles. Ocupa despres de la jornada del cap de setmana la cinquena plaça a la tercera catalana. L' objectiu d' un ambiciós Chacón és poder optar al primer i segon lloc de la lliga i optar a l' ascens de categoria

 

 

la seva primera i única experiència a les banquetes era del Racing Bonavista, desprès d’ un any en blanc li va sortit enguany la possibilitat de dirigir al Camp Clar.

Es mostra content amb la llibertat que li estan deixant treballar

 

 En la propera jornada juguen al camp de la Cultural Bonavista que a la classificació suma 3 punts més , serà un partit especial per a Chacón ja que s’ enfrontarà al darrer equip en el que va estar com a jugador

 

Ferran Torres , lider amb el Coviran Granada a la LEB Plata

Publicat el: 13/12/2017 per Joan A. Pérez

 

 

 

L' Ex del CBT es va perdre aquest cap de setmana l' únic partit oficial amb els andalusos des de que va començar la temporada degut a una lesió no es va vestir de curt per jugar a casa contra el León . És el sise jugador de la plantilla en punts, en suma 75 en 11 partits.

 

 

l' ex del Club bàsquet Tarragona explica que té un grau de exigència similar al que tenia amb el conjunt del Serrallo, però amb diferents objectius.

Diu que un cop va decidir plegar del quadre blau, sabia on volia anar

 

 

excepte en el partit de l' última jornada ho ha jugat tot, diu que tot i li ha arribat tard, està content de poder dedicar- se en exclusiva al bàsquet .

Vol aprofitar l' oportunitat i gaudir del moment al Granada.

 

 

la seva participació al joc de l' equip és inferior a la que tenia al CBT, a més a canviat el seu ´rol´` en l' equip, ara es dedica més en defensa, en destaca el pivot d' hospitalet l' ampli ventall de companys que poden aportar punts en l' equip

 

 

el calendari a la LEB Plata on juga el Coviran Granada farà que el jugador de casa nostra només tingui tres dies per desconectar en aquets nadals, coincidint amb finals e inics d' any

L’atur de llarga durada i les dificultats per accedir al mercat laboral, principals esculls de l’economia tarragonina

Publicat el: 13/12/2017 per Laura Casas

L’alt nivell d’atur, de llarga durada, i les dificultats per accedir al mercat laboral són els principals esculls de l’economia tarragonina. Portem tres anys de creixement econòmic, de l’ordre del 3%, però la demarcació de Tarragona encara registra un índex d’atur elevat, dos punts per sobre de la mitjana catalana. Un 55% és de llarga durada i hi ha molta temporalitat en la nova contractació. Amb tot, hi ha optimisme pel bon comportament de sectors com el turisme i les exportacions i importacions, que van a l’alça.

Són les principals conclusions de l’informe de conjuntura econòmica del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre corresponent al tercer trimestre d’enguany. Joaquim Margalef, professor de la URV i autor de l’estudi, detalla els principals reptes de l’economia tarragonina, que encara acusa els alts nivells d’atur assolits en els pitjors anys de la crisi.

Pel que fa a la construcció, el sector es va recuperant però lluny d’arribar als nivells de l’any 2008. Un altre dels esculls de cara a consolidar el creixement econòmic és la baixa inversió pública per part de totes les administracions.

El Consell Municipal d'Infants es reuneix per presentar els temes que es treballaran durant el curs

Publicat el: 13/12/2017 per Tarragona Ràdio

A les sis de la tarda, els integrants es trobaran al Saló de Plens de l'Ajuntament.
La sessió començarà amb la incorporació dels nous membres, de 5è, 6è de Primària i de primer d'ESO. L'eix central serà la presentació de les propostes que es treballaran durant tot el curs.
Al mes de juny, n'hauran d'exposar les conclusions. Entre els temes a treballar hi destaquen àmbits com el medi ambient i l’ecologia, els animals i les mascotes. També es farà incidència en els espais de temps lliure dels infants i els adolescents de 8 a 15 anys. Per finalitzar el Plenari, es llegirà i es farà entrega del manifest de celebració del Dia Universal de la Infància, que ha comptat amb la participació dels membres del Consell Municipal d’Infants i que ha elaborat el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya. El Consell Municipal d’Infants és un òrgan de participació infantil, on els nens i nenes de la ciutat poden exercir el seu dret, com a ciutadans que són, a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes.
Actualment hi formen part 42 infants, 32 de primària i 10 de secundària, provinents de 15 centres educatius de la ciutat.

Agents de la Guàrdia Civil protegiran l’interior de les centrals nuclears catalanes a partir de l’any vinent

Publicat el: 13/12/2017 per ACN
La Guàrdia Civil s’encarregarà de la seguretat interior de les centrals nuclears catalanes a partir de l’any vinent per repel·lir un possible atac “maliciós” exterior, segons ha confirmat aquest dimarts el president de l’Associació Nuclear d’Ascó i Vandellòs (ANAV), José Antonio Gago. Aquesta mesura, que s’adopta en el marc de l’alerta antiterrorista, implicarà l’estada de 35 agents dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) en cadascuna de les dues centrals. Els efectius s’hi estaran en torns de 15 dies, per la qual cosa el contingent estarà format per un total d’uns 140 agents. L’ANAV assumirà els més de 8 MEUR d’anuals que costarà aquesta activitat policial -a raó d’uns 61.000 euros per agent- i el seu allotjament dins les centrals.
El primer contingent de 35 guàrdies civils s’instal·larà a Ascó (Ribera d’Ebre) a principis de l’any vinent, després que l’Associació Nuclear hagi invertit 1 MEUR en l’adequació d’una caserna al recinte. A Vandellòs (Baix Camp), s’espera que el desplegament es produeixi a l’estiu. Malgrat això, la vigilància dels accessos i dels perímetres seguirà comptant amb vigilància privada, així com presència exterior dels Mossos d’Esquadra. 

“Sempre estarem a favor de tot el que sigui protegir la instal·lació, i un atac maliciós contra una nuclear és una cosa que sempre vols evitar”, ha assegurat el director de l’ANAV. Segons Gago, amb els mitjans actuals no se sap fins a quin punt es podria evitar una “amenaça seriosa”, per la qual cosa s’ha mostrat convençut que la “força pública” a l’interior és el millor mode de reacció, malgrat el cost que els suposarà. 

D’altra banda, José Antonio Gago ha desvinculat aquesta decisió de l’actual situació política a Catalunya i ha justificat que la Guàrdia Civil ja està desplegada a la central de Trillo (Guadalajara), i que en els pròxims mesos també ho farà a les d’Almaraz (Càceres) i Cofrents (València). 

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Diumenge 10 de Desembre 2017. Nàstic 2 - Sevilla Atlético 1

Publicat el: 10/12/2017 19:44h

Partit sencer. Nàstic 2 -... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

CAMPANYA 21D: Xavier Milian, candidat per Tarragona de la CUP

Publicat el: 12/12/2017 12:52h

Encetem el cicle d’entrevistes de campanya a Tarragona Ràdio de cara al 21 de desembre. Ho fem amb el candidat per Tarragona de la CUP, el reusenc Xavier Milian. Historiador i periodista, substitueix l’anterior candidat, Sergi Saladi&ea...

Xavier Milian, candidat p... 

 

Investigadors de l’Institut Català d’Investigació Química han patentat un material blau que ‘atrapa’ el diòxid de carboni

Publicat el: 12/12/2017 10:19h

La primer Spin-off de l’ICIQ ja és una realitat. Investigadors de l’Institut Català d’Investigació Química han patentat un material blau que ‘atrapa’ el diòxid de carboni, un dels principal ...

La primer Spin-off de l’I... 

 

Campanya de Nadal de l'Associació de Botiguers de Tarragona

Publicat el: 12/12/2017 09:57h

L’Associació de Botiguers de Tarragona participen, amb les altres 9 associacions comercials, a la campanya de Nadal que ha impulsat l’Ajuntament. A banda, faran diverses promocions internes i una tarjeta de fidelització. En parle...

Montse Cossialls 

 

Paraula de Jazz 

137º PARAULA DE JAZZ: Zona oberta a la Llibertat (12.12.2017)

Publicat el: 12/12/2017 22:18h

PARAULA DE JAZZ: Zona obe... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma 97: Parlem del llibre d'Òscar Cadiach i de la fitxa Operativa d’Elements de Risc de Montserrat

Publicat el: 30/11/2017 11:37h

Òscar Cadiach recull la seva trajectòria alpinística en un llibre de 300 espectaculars imatges, que posa l’accent en el Broad Peak, muntanya del Pakistan que va coronar el 27 de juliol culminant la cursa dels 14 vuitmils sense o...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Ja tardes!!! 

Anem per Sales. Agenda de concerts a Tarragona!!!

Publicat el: 12/12/2017 22:03h

Setmana del 11 fins al 17 de Desembre

Anem per Sales. Dimarts 1... 

 

El grup Pele Macleod ens presenta al Ja tardes el seu disc: Veritat Tossuda

Publicat el: 12/12/2017 22:08h

El grup estarà en concert a la Sala Absenta de Reus aquest dijous a les 00.00h

Pele Macleod. Dimarts 12 ... 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 04 de Desembre

Publicat el: 04/12/2017 22:26h

Passió Ovalada a Tarragon... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Dissabte 02 de Desembre . Programa 1063.

Publicat el: 04/12/2017 22:37h

Un, dos i seguit. Dissabt... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. Felícia Fuster

Publicat el: 11/12/2017 09:47h

En una societat que idolatra la joventut i on sembla que tot s’hagi de fer de forma precoç sobta que als seixanta anys algú es pugui convertir en una revelació literària. Aquest va ser el cas de Felícia Fuster, poe...

Dents i ungles. Felícia F... 

 

Re-Acciona!! 

Eduardo Garcia, director de l’Associació Pro Búsqueda al Reacciona

Publicat el: 30/11/2017 21:45h

Un nou Reacciona, amb una entrevista molt especial. Parlarem amb l’Eduardo Garcia, director de l’Associació Pro Búsqueda, una associació que es dedica a l’investigació de nens i nenes desapareguts durant el co...

Reacciona. Dijous 30 de N... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres 01 de Gener 17:00h

Publicat el: 01/12/2017 21:30h

La Playa. Divendres 01 de... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 151: Números Rojos, El Toubab y Gigatrín

Publicat el: 26/10/2017 17:18h

El inicio del Mi Rollo Es El Rock 151 en Tarragona Ràdio estuvo dedicado a la vuelta de OT con Operación Mutante y Sherpa, a la 155 con Piperrak y Malsujeto (cover de Maria del Mar Bonet) y una entrevista entre amigos, con la banda má...

Mi Rollo Es El Rock 151 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat