en directe

La Tarda de Tarragona Ràdio
de 14:30 a 18:00
cercar per data: cercar per text lliure

Ponent s'avança a Sant Jordi amb una jornada festiva i cultural

Publicat el: 20/04/2017 per Tarragona Ràdio

Ponent s'avança a Sant Jordi amb una jornada festiva i cultural. La Biblioteca Pública de Torreforta i el Pla Educatiu d’Entorn organitzen aquest divendres la diada de Sant Jordi amb diferents activitats, concentrades a la plaça del Tarragonès.

A les 10 h, prop de 500 infants de les escoles de Ponent de la ciutat assistiran a l’adaptació teatral de diferents contes populars. Les representacions aniran a càrrec dels alumnes del CFGS d’Educació Infantil de l’Institut Vidal i Barraquer i de la Casa d’Oficis de Campclar i la Part Alta. Des de primera hora del matí, al mateix escenari on tindran lloc les representacions, s’ubicaran unes lletres gegants que formaran la frase “La poesia és viva”. Cada lletra conté poemes en el seu interior i ha estat treballada i decorada pels alumnes de les escoles i instituts que prenen part a la iniciativa.

A les 17.30 h, l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs presidirà l’acte de lliurament de premis del II certamen literari dels barris de Ponent que porta el seu nom. La tarda també comptarà amb diferents actuacions dels alumnes dels instituts Torreforta i Campclar i, des de les 17 fins a les 19 h, amb diferents tallers de manualitats a càrrec del Punt Òmnia Torreforta, la Ludoteca del Centre Cívic de Torreforta i el Grup del Centre Obert d’Adolescents de Torreforta.

 

L'Ajuntament inicia els tràmits per a la venda forçosa de Ca l'Ardiaca

Publicat el: 24/04/2018 per Tarragona Ràdio

L'Ajuntament iniciarà els tràmits per a la venda forçosa de Ca l'Ardiaca. La Junta de Govern, que es reunirà dijous, incoarà un expedient per a l’alienació forçosa de les finques situades al Pla de la Seu, números 2 i 10. La venda forçosa per licitació arriba, informa el consistori, després que la propietat hagi incomplert les reiterades ordres d’execució d’arranjament de l’edifici dictades per l’Ajuntament de Tarragona.

Cal recordar que Ca l’Ardiaca està inclosa en el Registre municipal de solars per decret de l’alcaldia del 5 d’agost de 2015. El 15 d’octubre de l’any passat va finalitzar el termini de venciment de dos anys previst per la llei per procedir a l’expropiació, la venda o la substitució forçoses.

Després de l’acord de la Junta de Govern d’iniciar aquest expedient per a l’alienació forçosa de les finques de Ca l’Ardiaca, es donarà audiència a la propietat per si volen presentar al·legacions, a continuació es resoldrà l’expedient i l’Ajuntament iniciarà el procediment de licitació per a la venda forçosa de l’edifici.

 

El Ball de Bastons de Tarragona fa 365 anys

Publicat el: 24/04/2018 per Andrés Tejedera

El ball de bastons de Tarragona compleix 365 anys. L'entitat que va néixer al 1653 busca, ara, finançament per poder renovar-se i poder complir molts anys més.

El Ball de Bastons és la més antiga de tot l'estat, fins i tot es té constància d’algun acte abans, al 1633. Al 1908 ja va començar a figurar a la programació de les festes de Santa Tecla. La dècada dels 70 va ser la més important amb sortides a Castelló, Tàrrega, Cartagena o Madrid entre d’altres. El 22 de setembre de l’any 1977 la ciutat de Tarragona va recuperar oficialment el Ball de Bastons.

La seva presidenta explica als micròfons de Tarragona Ràdio, la campanya per recaptar fons que estan duent a terme.

A través del seu web es poden fer donatius, i també es pot col·laborar amb la compra de samarretes i mocadors per finançar el seu aniversari.

 

El Balcó del Mediterrani es convertirà en una gran barra de dansa clàssica

Publicat el: 24/04/2018 per Tarragona Ràdio

Més de 150 alumnes de les escoles de dansa de la ciutat s'apleguen al balcó per fer els seus exercicis clàssics en una barra excepcional. La direcció artística anirà a càrrec de l'Associació per al foment de la Dansa a Tarragona. Es realitzarà el pròxim divendres 27 d'abril a les 6 de la tarda i estarà precedit per la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra el pròxim diumenge 29 d'abril.
Amb motiu d'aquest dia, s'organitzen altres exhibicions de diversos estils de dansa amb la participació de ballarins de totes les edats. La voluntat d'aquestes activitats és fer de punt de trobada entre els alumnes de les escoles i la ciutadania. També es busca representar la pluralitat d'estils, des de la clàssica fins a la contemporània, i aconseguir un ambient festiu per a tota la ciutat.

La festa de la bicicleta torna a Tarragona el 13 de maig

Publicat el: 24/04/2018 per Andrés Tejedera

La festa de la bicicleta arriba el diumenge 13 de maig amb un recorregut de 17 kilòmetres i un infantil de 2 i mig. L'activitat començarà i acabarà al carrer Vidal i Barraquer i passarà pel Polígon Francolí, l'avinguda Roma, rodejarà les muralles fins el passeig marítim.

A partir del 27 d'abril es podran fer les inscripcions i després es recolliran en qualsevol instal·lació esportiva de la ciutat i al Carrefour. Està previst que hi participin uns 4.000 ciclistes.

El Gerent Esportiu del Patronat d'Esports de Tarragona, Ramon Cuadrat, ha posat èmfasi en el caràcter festiu d'aquesta bicicletada i la vincula directament amb els jocs mediterranis.

Un dia abans d'aquesta bicicletada, el 12 de maig, es farà una exhibició aèria a les 6 de la tarda que es podrà veure des del Balcó del Mediterrani. Durant l'espectacle, pilots professionals aniran explicant totes les maniobres que es podran veure al cel de Tarragona. El cap de relacions externes de Repsol, Pep Beltran, destaca la presència de més pilots per fer l'activitat més espectacular.

Tothom que sigui al balcó del mediterrani podrà veure també els assajos el divendres 11 de maig a les 6 de la tarda.

 

La Tàrraco Tapes arrenca amb força i omple els restaurants

Publicat el: 24/04/2018 per Laura Casas

La Tàrraco Tapes arrenca amb força en la seva vuitena edició. La ruta gastronòmica està en marxa des del passat dijous i s’allargarà fins l’1 de maig en 37 establiments de la ciutat. El primer cap de setmana i durant el dia de Sant Jordi s’ha assolit una gran afluència de clients, més dels que tenien previstos. Ofereixen les seves elaborades degustacions a 2,5 euros amb cervesa o aigua inclosa. A més, un total de nou restaurants ofereixen un menú integral de tapes amb dos mitjanes Estrella a un preu de 30 euros.

Des de la pizzeria Mestral, a la Plaça de la Font, David Casaramona ha explicat a Tarragona Ràdio que estan superant les previsions inicials. El seu farcellet de pasta està tenint una molt bona acollida.

Núria Tous, de L’Oliveta, a la Rambla Nova, diu que la ruta de tapes està sent tot un èxit des del primer dia. Bones previsions per continuar servint moltes de les seves croquetes especials.

Mario Moscoso, del Cinc Sentits, situat al carrer Lleida, destaca també la gran afluència de clients en els primers dies d’iniciativa gastronòmica.

Si es manté aquest ritme s’espera superar les 50.000 tapes servides l'any passat.

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018  

El Partit del Nàstic 

Oviedo 1 -Nàstic 0. Diumenge 15 d'abril

Publicat el: 15/04/2018 23:17h

Resum Partit Oviedo 1 -Nà... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Especial Sant Jordi des de la Rambla Nova

Publicat el: 23/04/2018 14:23h

Programa especial de Sant Jordi del Matí de Tarragona Ràdio des de la Rambla Nova.

Especial Sant Jordi 01 

 

El Museu Arqueológico Nacional de Madrid acull la presentació de la XX edició del Festival Tarraco Viva

Publicat el: 13/04/2018 13:55h

El Museu Arqueológico Nacional de Madrid ha collit aquest divendres la presentació de la XX edició del Festival Tarraco Viva. És la primera vegada que el Festival de Reconstrucció Històrico Romana es presenta a Ma...

Presentació de la XX edic... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de mahoma. Fons documental del Centre Excursionista de Tarragona

Publicat el: 19/04/2018 12:11h

Ha plogut molt des de l’any 1895, quan es va fundar la Secció Excursionista de l'Ateneu Tarraconense de la Classe Obrera, organitzant excursions i visites a espais propers a la ciutat. Entre el 1914, any en què es celebrà a Tarr...

El Pont de mahoma. Dijous... 

 

Ja tardes!!! 

Made in America amb Ian Lints dedicat a Holman Autry Band

Publicat el: 24/04/2018 00:00h

Made in America amb Ian L... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 20 d'abril. Programa 1079.

Publicat el: 20/04/2018 21:58h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres 20 D'Abril 17:00h

Publicat el: 20/04/2018 21:54h

La Playa. Divendres 20 D'... 

 

Paraula de Jazz 

152º PARAULA DE JAZZ: Festival Dixie de Tarragona (I) - (17.04.2018)

Publicat el: 17/04/2018 21:16h

Esta noche, Paraula de jazz os propone un primer recorrido por la programación del GATESHEAD INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL, de la mano de PEP CARDONA. Este festival de la localidad del Nordeste de Inglaterra, se ha celebrado en la semana del 6 al 8 d...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Passió Ovalada 

El Senior Femení del Rugby Tarragona al Passió Ovalada. Dilluns 09 d'Abril

Publicat el: 09/04/2018 22:30h

El Senior Femení del Rugby Tarragona ha quedat Sotscampió de 2a Catalana Kopparberg tancant una excel.lent temporada. Arkaitz, Aurora, Johan i Jose Antonio han compartit amb natros la seva Passió per l'Oval!

Passió Ovalada. Dilluns 0... 

 

Re-Acciona!! 

Al Re-Acciona parlem amb Itziar i Mar del Cau de Llunes, una Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona

Publicat el: 16/03/2018 21:49h

En el programa d’aquesta setmana hem parlat amb la Itziar i la Mar del Cau de Llunes, una Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona. Amb elles hem parlat del feminisme actual, de la seva lluita contra els canvis estructurals que necessi...

Re-Acciona. Dijous 15 de ... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. María Sánchez

Publicat el: 06/03/2018 22:15h

María Sánchez és veterinària de camp i poeta. El seu primer llibre està fet d'anotacions autobiogràfiques a partir de memòries familiars, històries d'animals i detalls de dies viscuts. Reflexions sob...

Dents i ungles. María Sán... 

 

Tarragona Història 

Tarragona Història, avui parlem del Port Romà de Tarraco

Publicat el: 27/03/2018 11:00h

A l’espai que fem en col·laboració amb el Museu d’Història i l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament. Avui parlem del Port Romà de Tarraco, amb el catedràtic d’història, Joaquim Ru...

Tarragona Història 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 156: Zerokoma y Patricio y Su Vicio.

Publicat el: 09/01/2018 17:36h

3 hermanos te lo dicen a gritos, RNR para sentirse vivos: ZEROKOMA. Carlos, Jaime y Jose Revert Valls, desde su Ontinyent natal nos presentan uno de los discos del año "GALONES". Hablando el mismo idioma, el del ROCK, los tarraconenses PATRICIO Y S...

Mi Rollo Es El Rock 156 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat