en directe

La Tarda de Tarragona Ràdio
de 14:30 a 17:00
cercar per data: cercar per text lliure

Tarragona aculll una primera Jornada Felina aquest dissabte

Publicat el: 21/04/2017 per Tarragona Ràdio

L'Ajuntament de Tarragona acull aquest dissabte la primera Jornada Felina organitzada per la Coordinadora Felina de Tarragona. Està dirigida als professionals i voluntaris de protecció felina. La jornada l’obrirà la regidora de Polítiques d'igualtat i Serveis a la Persona de l'ajuntament i coordinadora de la comissió de l'ordenança específica de protecció animal recentment aprovada a la ciutat, Ana Santos. Des de les deu del matí fins a les sis de la tarda, es debatran cinc ponències sobre la gestió de colònies, el proteccionisme i el maltractament animal.

La presidenta de Plataforma Gatera, Agnès Dufau, explicarà l'experiència de la gestió felina a Barcelona. Aquesta gestió és un model a seguir després de gairebé una dècada de realització de Gestió Ètica de Colònies en estreta col·laboració entre associacions i ajuntament. La col·laboració es vehicula mitjançant el marc normatiu de l'ordenança específica de protecció animal

Un dels punts claus de la Gestió Ètica de Colònies per controlar la població felina i millorar la convivència és el mètode CER (Captura/Esterilització/Retorno). El veterinari del Grup d'Estudi de Medicina Felina d'Espanya (GEMFE), Salvador Cervantes, analitzarà els punts claus a nivell veterinari per controlar una colònia mitjançant el CER.

L'existència de gats al carrer és producte de la pèrdua i de l'abandó. Per evitar tots dos, és important lluitar contra les causes, ja que només el 5 % dels gats que arriben a les protectores porten el xip, encara que la seva implantació és obligatòria per llei a Catalunya. Alba Jornet de FAADA explicarà les dificultats que representa per a la protecció animal que en la comunitat coexisteixin dues bases de dades diferenciades de registre d'animals, ANICOM, pública i gratuïta, i AIAC, privada i propietat del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya.

La clau per a la gestió dels gats de les colònies és la coexistència pacífica. Durant molts anys, s'ha considerat la retirada i tancament dels gats lliures com la “solució” als problemes de convivència. L'activista Araceli Tembleque, de Progat Catalunya i Gestió Ètica Animal, explicarà per què aquesta gestió és ineficaç i inacceptable a nivell legal, ètic i econòmic.

A Espanya els gats sofreixen un índex de violència molt elevat. La província de Tarragona no és cap excepció, i els casos de maltractament se succeeixen pràcticament a diari. Encara que la violència més important quant a volum és la institucional que exerceix l'administració pública, la violència particular també és un problema molt greu.  La doctora i criminòloga Núria Querol, presidenta del programa Viopet i consultora del FBI a EUA, on el maltractament animal ha estat catalogat com a delicte contra la societat, s'endinsarà en l'estreta relació entre la violència contra els animals i la violència interpersonal i de gènere.

 Coordinadora Felina de Tarragona, la plataforma de les associacions gateres de la província

Amb més de 40 associacions felines en les seves files, la Coordinadora Felina uneix a activistes i voluntaris per avançar en protecció felina al territori. Aquest avanç es produeix mitjançant l'assessorament a les entitats públiques i privades sobre l'adequació de la gestió felina a la legislació catalana de protecció animal vigent, i la implantació de convenis que regulen la Gestió Ètica de Colònies.

La plataforma també impulsa la creació de noves ordenances específiques de protecció animal. A la província de Tarragona són moltes les localitats on encara no hi ha ordenances específiques de protecció animal o són obsoletes, per la qual cosa no estan adaptades a la legislació autonòmica.

Aquesta plataforma ha creat una extensa xarxa de treball i de sinergies entre els actors del proteccionisme provincial, aconseguint una notòria evolució en la gestió felina en la Tarragona. 

 

Ascó I atura el reactor per una fuita d'aigua sense risc exterior

Publicat el: 27/04/2017 per Tarragona Ràdio

La central nuclear d'Ascó ha aturat el reactor per una fuita d'aigua en una vàlvula d'un dels generadors de vapor. Segons informa la planta, no hi ha risc a l'exterior.

L'incident s'ha notificat al Consejo de Seguridad Nuclear aquest dimecres a les 23.05h de la nit. S'ha detectat un lleuger augment del cabdal als embornals de l'edifici de contenció . Quan no s'ha pogut descartar que l'increment d'aigua vingués de la tanca de pressió, s'ha procedit a iniciar preventivament la seqüencia d'aturada.

Els tècnics treballen en la resolució de la incidència.

 

Balanç econòmic positiu per PIMEC

Publicat el: 27/04/2017 per Cristina Pascual

La confederació patronal ha aprovat els comptes de 2016 amb un resultat global que supera el milió d’euros, una xifra similar al 2015. Pel que fa als pressupostos d’enguany, PIMEC ha parlat d’un augment de 14 milions i mig d’euros, un increment del 28% respecte l’any passat.

El president de la confederació catalana, Josep González, ha assegurat que es mostren satisfets de la marxa de l’economia i creu que les millores es reflectiran en el creixement d’un 3% del PIB. Ha criticat les condicions de contractació salarial, insistint en la necessitat d’augmentar del salari mínim i introduir millores en els contractes fixos per evitar l’auge de la contractació temporal. Així mateix ha denunciat la injusta fiscalitat que, diuen, pateixen les empreses catalanes.

Absolt l'aficionat del Nàstic per cantar Els Segadors a valència per falta de proves

Publicat el: 27/04/2017 per Tarragona Ràdio

L'aficionat del Nàstic jutjat el passat 18 d'abril per haver-se negat a pagar una multa imposada per cantar l'himne dels Segadors a les immediacions de l'Estadi valencià de Mestalla
ha estat absolt.
Segons un comunicat del col·lectiu Sageta de Foc, el mateix afectat ha notificat de la seva absolució després que no s'hagin pogut aportar proves.
Els fets van passar el 19 de desembre de 2013 a València, abans del partit de tornada de Copa del Rei que disputaven el Valencia i el Nàstic.
La Policia Nacional va identificar dos joves seguidors del Nàstic, que aleshores tenien 22 i 23 anys, per cantar l’himne català abans d'entrar al camp. Els agents van posar una multa de 3.000 euros als dos joves i un d’ells es va negar a pagar-la.

Tarragona registra la taxa d'atur més alta de Catalunya amb 75.800 aturats, segons l'EPA

Publicat el: 27/04/2017 per Tarragona Ràdio

El nombre de persones sense feina a Tarragona al primer trimestre d'aquest any s'ha situat en 75.800 aturats. Segons l'Enquesta de Població Activa que ha fet pública aquest dijous l'institut Nacional d'Estadística, Tarragona és la demarcació catalana que registra una major taxa d'atur, concretament del 19,98%, dos punts i mig més que el quart trimestre de l'any anterior.

Per darrera se situa Girona, amb una taxa d'atur del 17,03% i 12.600 aturats menys que Tarragona.

Pel que fa a l'ocupació, Tarragona registra una taxa del 58,36% amb 303.700 ocupats.

A Catalunya, l'atur ha augmentat en 18.200 persones al primer trimestre del 2017 i la taxa s'enfila quatre dècimes, fins al 15,28%, amb un total de 576.700 aturats.

Per contra, l'ocupació cau en 4.700 persones en els primers tres mesos de l'any.

Això suposa el 0,15% menys, sent el segon trimestre consecutiu on s'observa destrucció de llocs de treball a Catalunya.

Al conjunt d'Espanya, l'atur ha pujat en 17.200 persones durant el primer trimestre de l'any, un 0,4% més que l'anterior. El total de desocupats se situa en 4.255.000 persones i la taxa d'atur en el 18,75%, una dècima més que al gener.

Gerard Estebanell jugador del infantil del CBT, convocat per la selecció espanyola SUB14

Publicat el: 27/04/2017 per Joan A. Pérez

 

 

participara en una concentració de 60 jugadors als que sel´s hi realitza un seguiment en un programa que fa la Federació espanyola i que es diu , ''operacion Talento ''

 

Estebanell forma part de l' infantil del club bàsquet Tarragona que dirigeix Gorka Bertran , el mateix entrenador ha explicat el programa que duen a terme des de Madrid i que a portat a que s' acabi fixant en el jove jugador del CBT

 

 

 

estebanell és un jugador que en l' equip té un rol protagonista en l' equip tant en l' infantil com en el cadet on també intervé cada cap de setmana, Gorka Bertran parla de les característiques del jugador en el parquet

 

 

 

ja a participat amb anterioritat en convocatòries de la catalana

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

Sempre Nàstic!! 

Sempre Nàstic en directe a Tradicionarius. Dilluns 24 d'abril

Publicat el: 24/04/2017 21:29h

Sempre Nàstic. Dilluns 24... 

 

El Partit del Nàstic 

Dissabte 22 d'abril. Getafe 1- Nàstic 1

Publicat el: 22/04/2017 19:17h

Partit sencer Getafe 1- N... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Exhibició Aèria de l'equip Bravo 3 de Repsol

Publicat el: 26/04/2017 12:44h

Ahir us explicavem que més de 3000 persones ja s'han inscrit a la 27a bicicletada popular de Tarragona d'aquest diumenge. Com ve sent habitual, el dissabte anterior hi haurà l’Exhibició Aèria amb l’equip Bravo 3 de ...

Exhibició Aèria 

 

Ja tardes!!! 

Laboratorio de Beats del Mediterráneo al Tràfic d'abstraccions amb Núria Calvó

Publicat el: 26/04/2017 20:40h

Al Tràfic d'Abstraccions rebrem la visita de Juan Antonio Moreno i tres companys més de Laboratorio de Beats del Mediterráneo. Ens presenten la sessió electrònica de qualitat que tindrà lloc aquest divendres a la ...

Tràfic d'abstraccions amb... 

 

El Pont de Mahoma 

El Pont de Mahoma 82. Llibreria Quera, 100 anys com a institució del muntanyisme

Publicat el: 20/04/2017 11:14h

Com relata el gran geògraf i referent indiscutible, Eduardo Martínez de Pisón, en els seus orígens, la cultura i el muntanyisme anaven de la mà, i encara hi van ara, malgrat algunes massificacions i algunes pràcti...

El Pont de Mahoma. Dijous... 

 

Paraula de Jazz 

119º PARAULA DE JAZZ: Zona Abierta (25.04.2017)

Publicat el: 26/04/2017 18:28h

Esta noche, Paraula de jazz os propone compartir un programa con la música que nos viene desde el Festival Babel Med Music, que se celebró en Marsella los días 16, 17 y 18 del pasado mes de  marzo. Es un Festival donde la m&uacut...

PARAULA DE JAZZ. Dimarts ... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

Mi Rollo Es El Rock 134, entrevista/acústico de CONDUCT OF FLIES

Publicat el: 25/04/2017 16:43h

Rock oscuro, una música llena de sentimiento, emociones, sensaciones, música compacta no exenta de virtuosismo, majestuosa ópera prima el "Structures" de Conduct Of Flies.  Nos lo presentaron en exclusiva, acústico incluid...

Mi Rollo Es El Rock 134 

 

Passió Ovalada 

Passió Ovalada: Arriben les finals 2017. Dilluns 24 d'Abril

Publicat el: 24/04/2017 22:14h

Passió Ovalada. Dilluns 2... 

 

Palabra de Friki 

Nova Temporada de Palabra de Friki. Dilluns 24 d'Abril

Publicat el: 24/04/2017 19:19h

Palabra de Friki. Dilluns... 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 21 d'Abril. Programa 1037

Publicat el: 21/04/2017 18:36h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

Dents i ungles 

Dents i ungles. Gloria Fuertes

Publicat el: 07/04/2017 19:23h

Poesia i saviesa, humor, tendresa, surrealisme, crítica social... Gloria Fuertes ens ofereix pensament profund amb un llenguatge senzill, molt proper a l'oralitat. Aquesta setmana celebrem el centenari d'una poeta autèntica i sonora, un...

Dents i ungles. Gloria Fu... 

 

ReAcciona 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat