en directe

Fórmula Musical
de 00:00 a 06:30
cercar per data: cercar per text lliure

Tarragona aculll una primera Jornada Felina aquest dissabte

Publicat el: 21/04/2017 per Tarragona Ràdio

L'Ajuntament de Tarragona acull aquest dissabte la primera Jornada Felina organitzada per la Coordinadora Felina de Tarragona. Està dirigida als professionals i voluntaris de protecció felina. La jornada l’obrirà la regidora de Polítiques d'igualtat i Serveis a la Persona de l'ajuntament i coordinadora de la comissió de l'ordenança específica de protecció animal recentment aprovada a la ciutat, Ana Santos. Des de les deu del matí fins a les sis de la tarda, es debatran cinc ponències sobre la gestió de colònies, el proteccionisme i el maltractament animal.

La presidenta de Plataforma Gatera, Agnès Dufau, explicarà l'experiència de la gestió felina a Barcelona. Aquesta gestió és un model a seguir després de gairebé una dècada de realització de Gestió Ètica de Colònies en estreta col·laboració entre associacions i ajuntament. La col·laboració es vehicula mitjançant el marc normatiu de l'ordenança específica de protecció animal

Un dels punts claus de la Gestió Ètica de Colònies per controlar la població felina i millorar la convivència és el mètode CER (Captura/Esterilització/Retorno). El veterinari del Grup d'Estudi de Medicina Felina d'Espanya (GEMFE), Salvador Cervantes, analitzarà els punts claus a nivell veterinari per controlar una colònia mitjançant el CER.

L'existència de gats al carrer és producte de la pèrdua i de l'abandó. Per evitar tots dos, és important lluitar contra les causes, ja que només el 5 % dels gats que arriben a les protectores porten el xip, encara que la seva implantació és obligatòria per llei a Catalunya. Alba Jornet de FAADA explicarà les dificultats que representa per a la protecció animal que en la comunitat coexisteixin dues bases de dades diferenciades de registre d'animals, ANICOM, pública i gratuïta, i AIAC, privada i propietat del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya.

La clau per a la gestió dels gats de les colònies és la coexistència pacífica. Durant molts anys, s'ha considerat la retirada i tancament dels gats lliures com la “solució” als problemes de convivència. L'activista Araceli Tembleque, de Progat Catalunya i Gestió Ètica Animal, explicarà per què aquesta gestió és ineficaç i inacceptable a nivell legal, ètic i econòmic.

A Espanya els gats sofreixen un índex de violència molt elevat. La província de Tarragona no és cap excepció, i els casos de maltractament se succeeixen pràcticament a diari. Encara que la violència més important quant a volum és la institucional que exerceix l'administració pública, la violència particular també és un problema molt greu.  La doctora i criminòloga Núria Querol, presidenta del programa Viopet i consultora del FBI a EUA, on el maltractament animal ha estat catalogat com a delicte contra la societat, s'endinsarà en l'estreta relació entre la violència contra els animals i la violència interpersonal i de gènere.

 Coordinadora Felina de Tarragona, la plataforma de les associacions gateres de la província

Amb més de 40 associacions felines en les seves files, la Coordinadora Felina uneix a activistes i voluntaris per avançar en protecció felina al territori. Aquest avanç es produeix mitjançant l'assessorament a les entitats públiques i privades sobre l'adequació de la gestió felina a la legislació catalana de protecció animal vigent, i la implantació de convenis que regulen la Gestió Ètica de Colònies.

La plataforma també impulsa la creació de noves ordenances específiques de protecció animal. A la província de Tarragona són moltes les localitats on encara no hi ha ordenances específiques de protecció animal o són obsoletes, per la qual cosa no estan adaptades a la legislació autonòmica.

Aquesta plataforma ha creat una extensa xarxa de treball i de sinergies entre els actors del proteccionisme provincial, aconseguint una notòria evolució en la gestió felina en la Tarragona. 

 

La promoció externa, objectiu a curt termini del Comitè marca Ciutat

Publicat el: 18/10/2017 per Tarragona Ràdio

El Comitè Marca Tarragona acorda les línies estratègiques de la marca ciutat pels propers anys amb la promoció externa com  a objectiu a curt termini.
L'ens s'ha reunit aquest dilluns presidit per Inmaculada
Rodríguez, que substitueix Alejandro Fernández després de la marxa del regidor.
El tema central de la trobada ha estat definir les línies
estratègiques de la marca Tarragona.
Fins ara s'han fet dos estudis de mercat, entrevistes en profunditat i
s'ha definit el posicionament de la ciutat basat en la història i la mediterraneïtat.
El gran problema de posicionament de la ciutat, segons els estudis, radica en
el gran desconeixement de la marca Tarragona fora dels límits de la ciutat.
El principal objectiu a curt termini és, per tant, la promoció externa per pal·liar la situació actual.
La campanya “Tarragona, un secret al Mediterrani” ha estat la primera d'altres accions estratègiques però se'n preveuen més.
La intenció és aprovar aquestes línies estratègiques en la pròxima reunió, planificada per a principis de 2018.

Almenys un ferit, diversos arbres caiguts i desperfectes a Tarragona per l'episodi de pluges

Publicat el: 18/10/2017 per Tarragona Ràdio

L'episodi de pluges que afecta aquest dimecres Catalunya ha deixat almenys una persona ferida i diversos arbres caiguts a la ciutat de Tarragona.

La persona ferida s'hauria trencat una cama pel cop d'un banc, que s'ha enlairat pel fort vent,

al carrer Gasòmetre de la ciutat.

Els aiguats haurien fet caure diversos arbres, un al tram final de la Rambla nova, que a hores d'ara està tallat al trànsit.

A la zona de Boscos haurien caigut una vintena més d'arbres i també hi ha diversos carrers tallats.

A més, un accident a l'AP-7 a l'altura de Tarragona ha obligat a tallar els dos carrils de la marxa en sentit Barcelona, arribant a provocar més de 3 quilòmetres de cues.

Les fortes pluges caigudes aquest dimecres a la tarda també haurien afectat

el Circ i el Pretori, que aquest dijous no podran obrir portes.

Una tanca del Circ ha caigut i també s'han trencat vidres de la Sala del Sarcòfag del Pretori, que

restarà tancat al públic per poder arranjar

els desperfectes.

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’episodi de pluges generalitzades que afecten el país des d’aquest dimecres al matí i que es preveu que es mantinguin durant la tarda i el vespre o nit.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al terç sud es preveu que les precipitacions puguin superar els 40 l/m2 en 30 minuts fins al vespre.

 

A la demarcació de Tarragona les precipitacions van acompanyades de fortes ratxes de vent que estan provocant la caiguda d’arbres a la via. En aquest sentit, es recomana extremar les precaucions en la conducció.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit hi ha diverses carreteres tallades a conseqüència de les pluges, com ara la TV-3301 a Bot o la TV-3531 a Gandesa.

També s’han produït afectacions puntuals del trànsit derivades de petites esllavissades a les vies a la

T-741 a Flix, a la C-13 a Camarasa, a la C-233 a Flix i a la

T-334 a Horta de Sant Joan.

Proteccio Civil també ha emès diverses Prealertes del Pla d’Emergències en el transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT. Un EUROMED hauria quedat aturat a 2 quilòmetres de Tarragona per manca de tensió amb 175 passatgers que ja han estat transbordats a un altre tren i segueixen el seu viatge. També hi ha hagut tall de la circulació de trens a la línia R15 entre Riudecanyes i Reus per manca de tensió a conseqüència de la caiguda d’un arbre a la catenària, afectant 40 passatgers que han continuat el seu viatge per carretera.

Derivat d’aquesta incidència hi ha un tren aturat amb 40 passatgers afectats.

 El telèfon d’emergències 112 ha rebut 168 trucades derivades dels episodis de pluja des del Tarragonès. Els Bombers de la Generalitat han rebut una norantena d’avisos a la Regió d'Emergències de Tarragona, la majoria per retirar arbres, branques o elements de la via pública caiguts. A Gandesa, els Bombers han desplaçat 3 dotacions per una inundació als baixos d’una residència de Gandesa. Com a mesura preventiva, i mentre s’efectuen les tasques d’esgotament d’aigua, els usuaris han estat traslladats a la planta superior. Fins al lloc també s’hi han desplaçat 6 patrulles

dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM, que no ha hagut de fer cap assistència.

Bassa denuncia pressions telefòniques directes a empreses perquè treguin la seu de Catalunya

Publicat el: 18/10/2017 per ACN

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha denunciat aquest dimecres que s’han produït “trucades directes” a empreses perquè canviïn la seu social fora de Catalunya. “La majoria de les empreses que s’han posat en contacte amb el Govern ens han dit que ho feien d'una manera temporal per les pressions que rebien”, ha assenyalat la consellera en roda de premsa a Tarragona. Bassa ha avançat que estan investigant aquestes situacions i que faran públic “quines empreses han rebut les trucades i d’on les han rebut directament”.

BASSA PRESSIONS

Bassa també ha considerat com una “pressió” el decret aprovat pel govern espanyol que facilita el canvi de seus perquè, segons ha criticat, permet actuar en dos dies sense tenir en compte el parer dels accionistes. La consellera ha admès que el Govern està “preocupat” per la situació, però ha insistit que fins ara només s’han produït canvis de seu social i fiscal que no tenen impacte en l’ocupació ni els resultats productius.

La CUP rebutja la presència de vaixells de l'exèrcit al Port

Publicat el: 18/10/2017 per Tarragona Ràdio

La CUP rebutja la presència de vaixells de l'exèrcit al Port i demana que s’emportin el creuer amarrat al Moll d’Andalusia i que acull agents de la Policia Nacional i de la Guardia Civil.

La CUP recorda que aquest vaixell va participar en les maniobres militars contra la població civil que la Policia Nacional i la Guardia Civil van desenvolupar en diversos punts de Catalunya i que van tenir el resultat de prop de 900 ferits per agressions indiscriminades. La formació anticapitalista denuncia que aquest dimecres, dos dragamines de l’Armada han arribat al Port de la ciutat escortats per la Guardia Civil mentre sonava a tot volum l’himne de l’Armada espanyola.

Des de la CUP de Tarragona rebutgen enèrgicament la presència de vaixells de guerra al port de la ciutat, encara que sigui de passada, i alhora demanen a l’Ajuntament que rebutgi la presència del vaixell-hotel de policies i guàrdies civils al Port.

La Casa Sant Josep inaugura les instal·lacions dos mesos després de la seva obertura

Publicat el: 18/10/2017 per Joan López Soler, Tarragona Ràdio

La nova casa Sant Josep s'ha inaugurat aquest dimecres, dos mesos després de la seva posada en marxa. L'equipament social de la xarxa Santa Tecla dóna servei a un total de 40 menors d'edat i adolescents tutelats per l'administració. El nou centre està dividit en llars independents d'entre 8 i 12 places.
El director del CRAE, Ricard Fernández, destaca que amb el canvi s'opta per treballar amb grups més reduïts per afavorir un ambient més familiar. Una de les novetats més importants, diu, és que joves d'edats diferents conviuran en un mateix espai. En aquesta línia Fernández diu que hi ha una bona resposta davant d'aquest canvi.

L'edifici, ubicat al carrer Estanislau Figueras, disposa de planta soterrani, planta baixa i quatre plantes. Ha tingut un pressupost de 5 milions d'euros. Aquest dimecres la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, n'ha visitat les instal·lacions.

carregar més

Els últims programes i entrevistes 

El Partit del Nàstic 

Diumenge 15 d'octubre 2017. Còrdova 1 - Nàstic 5

Publicat el: 15/10/2017 21:45h

Partit sencer. Còrdova 1 ... 

 

El Matí de Tarragona Ràdio 

Servei ATENPRO de Creu Roja per combatre la violència de gènere

Publicat el: 16/10/2017 11:50h

El 80% de les víctimes de violència de gènere ateses per Creu Roja no es podia relacionar amb la família. L’aïllament social és un de les conseqüències d’aquesta xacra, juntament amb la viol&...

Servei ATENPRO de Creu Ro... 

 

Albert Abelló, portaveu del PdeCAt

Publicat el: 16/10/2017 11:41h

Seguim amb el cicle d’entrevistes de portaveus. Avui en conversa amb el del PdeCAt, Albert Abelló

Albert Abelló, portaveu d... 

 

El Pont de Mahoma 

El pont mahoma. Silvia Vidal escala en solitari a Alaska, amb el permís del óssos grizzlies

Publicat el: 28/09/2017 12:27h

36 dies portejant material i 17 dies en paret. 53 dies en una vall remota d'Alaska, plena d’óssos, negres i grizzlies, carregant 150 kg de material i menjar. Va recórrer 20 vegades el camí d’accés a la paret (des de...

El pont mahoma. Dijous 28... 

 

Ja tardes!!! 

Blade Runner protagonista de l'espa La Terra és Plana amb en Bet@

Publicat el: 18/10/2017 20:11h

La Terra ës Plana.  

 

Capsa i Tertúlia Formativa amb La Tornada: Com Trobar Concerts!! Divendres 20:00h a la Capsa de Música.

Publicat el: 18/10/2017 20:21h

La taula rodona es realitzarà amb Guillem Solé (cantant de Buhos Oficial), Jimmy Piñol (bateria deLAX'N'BUSTO) i Sisco Piñol (Au va Management).

Com Trobar Concerts!! 

 

Paraula de Jazz 

130º PARAULA DE JAZZ: Leyendas del Jazz: La Batería III (17.10.2017)

Publicat el: 17/10/2017 22:16h

En los programas temáticos titulados LEYENDAS DEL JAZZ (saxo alto, trombón), en el programa de hoy seguimos con la continuación, 3ª parte (programas anteriores 101: 15 noviembre 2016 y 124: 30 Mayo 2017). Tratamos éste ins...

130º PARAULA DE JAZZ. Dim... 

 

Mi Rollo és el Rock!! 

MI ROLLO ES EL ROCK 150: Doble Rombo y Ldi.

Publicat el: 17/10/2017 18:33h

No hay mejor celebración para los 150 Mi Rollo Es El Rock en Tarragona Ràdio que 2 bandas de la ciudad nos elijan para sonar por vez primera. Es el caso de Patricio y su vicio, que el Viernes tocan en Kalea (Salou). Cerramos el programa con ...

MI ROLLO ES EL ROCK 150 

 

Un, dos i seguit. Divendres 20:30h 

Un, dos i seguit. Divendres 13 d'Octubre . Programa 1056.

Publicat el: 13/10/2017 20:50h

Un, dos i seguit. Divendr... 

 

Toc de Castell 

Toc de Castell. Dimecres 04 d'Octubre

Publicat el: 06/10/2017 21:55h

Toc de Castell. Dimecres ... 

 

Passió Ovalada 

Nova Temporada de Passió Ovalada a Tarragona Ràdio. Dilluns 02 d'Octubre

Publicat el: 02/10/2017 22:42h

Passió Ovalada Dilluns 02... 

 

La Playa 

La Playa, programa musical amb Cristián Manríquez. Divendres, 13 d'Octubre 17:00h

Publicat el: 13/10/2017 20:37h

La Playa. Divendres, 13 d... 

 

Dents i Ungles 

Dents i ungles. Gonzalo Hermo

Publicat el: 09/10/2017 17:34h

L'agitada tardor avança i la poesia amb dents torna a aquesta emissora en una tercera temporada que iniciem celebrant el vessant més desconegut i imprevisible de l'existència. Aquest és el punt de vista que ens proposa Cel...

Dents i ungles. Dijous 05... 

 

L'Escaner amb Enric Pujol 

L'escaner amb Enric Pujol

Publicat el: 01/01/1970 01:00h

El periodista tarragoní Enric Pujol fa cada dilluns un comentari sota el títol l’escàner al Sempre Nàstic envers l’actualitat del club grana. També enceta unes píndoles històriques sota el nom de Flash Nàstic en que repassa en cada partit del Nàstic efemè...

Déu ha estat just 

 

Déu ha estat just

Canal Mare Terra

La Veu TV (‘La veu que et veu’) està impulsada per la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i Mare Terra Fundació Mediterrània amb l’objectiu de donar veu a aquells col·lectius, entitats i persones que no...

Ajuntament de Tarragona

www.tarragonaradio.cat