El partit entre Real Madrid Castilla i Nàstic servirà per saber, realment, com està l’equip de Raül Agné. Surt molt reforçat dels dos partits a casa, on la comunió amb l’afició ha estat total i els resultats han estat molt positius. Ara, el Nàstic torna a jugar lluny de Tarragona amb les aspiracions de seguir demostrant que són un equip que lluitarà per l’ascens. Tot i la dificultat que sempre suposa jugar lluny de casa en una categoria tan igualada com aquesta, els grana es trobaran un camp de grans dimensions i amb una gespa híbrida -combinació de natural i artificial-.

El principal problema serà el rival. Un altre filial i serà el tercer consecutiu. Un dels jugadors del Nàstic que ha estat titular tots els partits, Javi Ribelles, destaca que el Castilla voldrà tenir la pilota, però que seran encara més verticals que els altres rivals. El filial madrileny té jugadors que han jugat al primer equip, a la selecció absoluta espanyola i que han jugat junts molt de temps. Una de les millors pedreres del panorama futbolístic que, a més, ve d’encaixar una dura derrota contra l’UCAM Múrcia. Motivació no els faltarà.

La moral amb la qual arriba l’equip de Raül Agné és un dels principals factors per creure que poden tornar a casa amb els tres punts. No serà un partit tan accidentat i lent com va ser el de la primera jornada a Sanlúcar de Barrameda contra l’Atlético Sanluqueño. El camp és diferent i el rival també. El que esperem que tampoc s’assembli és el resultat, ja que al primer partit de la temporada, el Nàstic no va passar de l’empat a 0.

El rival

L’entrenador del Nàstic, Raül Agné, es va referir al Castilla com el filial més complicat contra el que s’han enfrontat fins ara. Diu que tenen l’ADN del primer equip, que és la verticalitat, la valentia i la mentalitat d’anar a atacar. També va tenir bones paraules pel seu míster, Raúl González. Creu que és “el millor jugador espanyol de la història” i un jugador “molt intel·ligent”. Pensa que això es veurà reflectit en el Castilla, amb un molt bon joc ofensiu.

El Castilla és un dels equips més forts de la categoria i, a més, depén de l’equip que més títols ha guanyat a nivell europeu. La diferència de capital és gran, però durant els 90 minuts, el futbol no entén de negoci.

El pla d’Agné

En la roda de premsa prèvia, Agné ja ho va deixar clar: hauran de tenir la pilota. En cas contrari, creu que els poden arribar a tancar a la seva àrea i que això pot ser el pitjor pels grana. Diu que han de fer un plantejament valent, amb jugadors al mig del camp amb bon tracte de la pilota i sent protagonistes.

Baixes: Per part del Castilla, els jugadors Miguel Gutiérrez i Antonio Blanco apunten a estar convocats amb el primer equip. Per tant, seran dos jugadors que no podrien defensar els seus colors contra el Nàstic.

Les baixes del Nàstic són només dues, amb les lesions de Carlos Albarrán i Andrei Lupu.

Possibles onzes

El del Real Madrid Castilla: Luis López; Santos, Ramón, Gila, González; Dotor, Morante, Arribas, Aranda, Jaume Jardí; Latasa.

El del Nàstic de Tarragona: Manu García; Pol D., Quintanilla, Aythami, Joan Oriol; Fullana, Pedro del Campo, Buyla, Robert Simón; Pablo Fernández, Pedro Martín.

https://twitter.com/NASTICTARRAGONA/status/1439231139030437891?s=20

Antecedents entre els dos equips

El primer partit entre els dos equips, segons el web Resultados Dutbol, va ser la temporada 1979/80 amb un Castilla 1 -1 Nàstic. En total, s’han enfrontat sis vegades. També ho van fer a la temporada 2003/04 al Playoff d’Ascens de Segona B i a la Segona Divisió el curs 2005/06. Els grana han guanyat dos dels tres partits al Nou Estadi, però encara no han guanyat quan han visitat la ciutat esportiva del Real Madrid. L’any 1979 van empatar, el 2004 van caure per 4 a 0 i el 2006 també van perdre per 1 a 0. Aquest és el darrer partit entre els dos equips.