El carril bici educatiu de Tarragona estarà operatiu abans del pròxim 1 de desembre. Les obres entre la plaça Imperial Tarraco i el campus Sescelades de la URV entren en el tram final. De fet, només resten alguns carrers per modificar, com l’avinguda Roma, i el traçat dels gairebé dos quilòmetres de carril ja es pot veure al barri de Sant Pere i Sant Pau. En els pròxims dies, els operaris de l’empresa Bigas Grup SL, adjudicatària del contracte, finalitzaran les obres a l’avinguda Marqués de Montoliu, entre altres.

Sobre el paper, la construcció hauria d’estar recepcionada com a màxim el dia 1 de desembre. És la data límit que marquen els fons europeus FEDER, que han servit per cofinançar el carril bici. De fet, l’aportació europea és del 60% del total del pressupost, uns 450.000 euros.

El quiosc de la Imperial desapareixerà aquest divendres dia 8

El carril bici i la desaparició del quiosc de la Imperial, que se situa al mig del traçat, han estat temes de debat durant la tertúlia política d’aquest dimarts a Tarragona Ràdio. El quiosc, segons ha indicat el conseller de Territori, Xavi Puig (ERC), “no té espai en el projecte del carril bici i li buscarem una alternativa”. L’establiment finalitza aquest divendres la concessió de 50 anys, que no ha estat renovada.

La portaveu socialista, Sandra Ramos, ha criticat aquest fet i ha indicat que “era qüestió de voluntat política i planificació salvar el quiosc”. Puig, per la seva banda, ha deixat clar que el carril bici “s’ha hagut de moure a la calçada per protegir els peatons”. La desaparició del quiosc ha aixecat polseguera en les darreres setmanes a les xarxes socials, on fins i tot s’ha engegat una campanya per evitar el tancament.

La consellera de Junts, Cristina Guzmán, acusa El PSC de fer una causa de la desaparició del quiosc. Diu que quan els negocis acaben la concessió deixen de funcionar.

El conseller de Ciutadans, Sergio Piriz, qüestiona el carril bici de Pere Martell i explica que el projecte general no s’ha plantejat de manera adequada.