161º Paraula de Jazz. Programa del 13-11-2018

Publicat dijous 22 de Novembre de 2018 22:14


Paraula de Jazz. Programa del 13-11-2018

Benvolguts escoltadors i escoltadores de Paraula de Jazz, el primer programa d’aquesta sisena temporada, el dediquem en gran part a la 34ena. edició del Festival de Jazz de Belgrade que va presentar un programa espectacular, amb bandes i musics de diferents origens i estética musical molt diversa, que ens fa evident una vegada més, que el talent i la creativitat dels musics de jazz, es per tot arreu, i es un goig i un privilegi tenir la possibilitat de gaudir en persona d’aquests concerts, i una gran satisfacció compartir-ne una part amb totes i tots vosaltres.

 

També fem un petit homenatge, -que ampliarem- al gran trompetista Roy Hargrove, que malauradament ens va deixar el passat 2 de novembre als 49 anys...massa aviat. En jazz reposi.

 

Al Belgrade Jazz Festival hi van actuar musics de Serbia, els EEUU, Israel, Canada, Suecia, Noruega, Gran Bretanya, Espanya, Hungria, Australia, Alemanya, Angola, Dinamarca, Turquia, Austria, Finlandia, Italia,  Corea del Sud i Cuba.

 

Avui doncs en fem un petit tast, i escoltarem música interpretada per, Fish in Oil de Serbia, Bobby Shew amb la big band de Louie Bellson, -a Belgrade va actuar amb la Big Band de la R.T. Serbia, les germanes Ingrid i Christine Jensen, el quintet liderat per Ben Wendell, el quintet italo-americà de Enrico Rava i Joe Lovano i la cantant serbia Irina Karamarkovic, a més, com ja hem dit de Roy Hargrove liderant el seu quintet. I deixem per una altra ocasió, doncs, Marco Mezquida, Omer Avital, Lan trio, Miklós Lukács, The Necks, Julia Hülsmann, Jimi Tenor, Kompost 3, Youn Sun Nah, Chucho Valdés, Cortex, The Thing, Kurt Elling, Uros Spasojevic i Ugljesa Novakovic...Que hi farem!

 

Us desitgem que gaudiu, escoltant aquest programa, al menys tant com natros, preparant-lo per compartir-lo amb totes i tots vosaltres.

 

Moltes gràcies i fins aviat.  Salut i Llibertat.  Paraula de Jazz.