Analitzem els 4 mesos de l'accident a IQOXE amb sindicats i veïns de Bonavista

Publicat divendres 15 de Maig de 2020 12:09


Conversa amb els sindicats

Conversa amb els veïns de Bonavista

Aquest dijous fa just quatre mesos de l’accident a IQOXE i sindicats i veïns afirmen que la lluita no ha acabat i preveuen noves mobilitzacions. El greu sinistre a la planta química de la Canonja, que va deixar tres morts i un gran neguit entre la població, encara té oberts molts interrogants i els canvis arriben amb comptagotes. UGT i CCOO admeten que la patronal AEQT ha millorat la predisposició a escoltar però no pensen el mateix de l’empresa afectada, que just aquesta setmana ha rebut el vistiplau del Govern per reprendre l’activitat en una de les plantes que van sortir pràcticament indemnes de la deflagració.

El secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona, José Manuel Martín, ha explicat a Tarragona Ràdio que celebren la represa de la producció però que en faran un seguiment exhaustiu perquè es compleixi la normativa. Diu que la vaga al sector del 19 de febrer va marcar un punt d’inflexió però avisa que si les negociacions amb AEQT i Treball no avancen, tornaran amb noves mobilitzacions.

Carles Garcia Gual, secretari general de seguretat i salut de FICA-UGT Tarragona, denuncia que els sindicats se senten exclosos de les meses tècniques. Afirma que l’informe de la Generalitat sobre l’accident s’ha tancat en fals perquè encara manquen els resultats de la investigació.

Els veïns de Bonavista segueixen reclamant un protocol d’actuació clar en cas d’accident i un pla de seguretat específic. La seva presidenta, Loli Gutiérrez, avança que reprendran les mobilitzacions quan sortim del confinament, i amb la suma de més zones de la ciutat i de fora. També hem parlat amb el viceprsident, Vicente Ozaez.

Uns veïns que celebren que IQOXE torni a l’activitat sempre i quan la seguretat estigui garantida. De fet, demanen que hi hagi un equilibri entre economia i salut. Denuncien que quatre mesos després del greu accident encara hi ha expedients que no han estat resolts.