Analitzem la sentència del Suprem que va condemnar al líders del Procés, un any després

Publicat dimecres 14 de Octubre de 2020 10:21


La Tertúlia. Dimecres 14 d'octubre

Avui fa just un any de la sentència del Suprem que va condemnar al líders independentistes del Procès. 12 mesos després, també, de les mobilitzacions contra la sentència que van ser inèdites a nivell de la ciutat de Tarragona, també a les altres tres capitals catalanes i a Sabadell.
Avui, l'ambient als carrers és molt diferent. D’una banda, la pandèmia sanitària ho condiciona tot, també possibles mobilitzacions. De l’altra, les causes judicials encara pendents. Hi va haver al votant de 200 detinguts per aldarulls i atemptat a l'autoritat, a tot Catalunya, dels quals una vintena van ingressar en presó preventiva. 
La desmobilització de l’independentisme també és un fet palpable 12 mesos després, com s’ha vist en les darreres protestes. 
Després coneixerem les causes de dos tarragonins, Laura Solé i Joan Tortosa, detinguts a la ciutat, i David Solé, tarragoní detingut a Barcelona.
Ho analitzem tot plegat amb Fruitós Richarte, exmagistrat i professor de Dret de la URV i amb Ignasi Company, advocat penalista