Analitzem les eleccions a Portugal amb Josep Sánchez Cervelló

Publicat dimecres 27 de Gener de 2021 11:02


Josep Sánchez Cervelló, historiador, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili

Aquest dijous arrenca la campanya electoral i, si el TSJC no diu el contrari el dia 8 de febrer, hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya el 14-F. El referent més proper el tenim el cap de setmana, diumenge passat, amb les eleccions a Portugal, on milions de portuguesos van desafiar les pitjors dades de la pandèmia. 

Els comicis van revalidar el mandat de l'actual president de la República, Marcelo Rebelo de Sousa. El polític conservador és el guanyador de la primera volta de les eleccions presidencials de país amb el 61% dels sufragis. La candidata socialista però recolzada pels ecologistes d’Ana Gomes, va quedar en segon lloc amb un 12,9%, superant per molt poc a l'ultradretà André Ventura amb 11,9%. L'abstenció ha estat històrica amb gairebé el 61%, uns 10 punts més que la registrada el 2016 (un 51,3%).

En parlem amb Josep Sánchez Cervelló, historiador, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, i especialista en temes portuguesos. 


És autor de diferents publicacions com «
La República de Portugal: una història desconeguda», «Lliçons portugueses en la democratització espanyola (1974-1976)», «La Historiografia portuguesa i sobre Portugal dels temps present», o «Portugal i Espanya: trobades i desencontres (1640-2002)» Entre d’altres.