Anna M. Bofarull ens descobreix el rodatge de 'Sinjar' al Kurdistan

Publicat dimarts 07 de Abril de 2020 10:28


Anna Bofarull

La directora tarragonina Anna M. Bofarull ha finalitza aquest mes d'abril el rodatge de la seva tercera pel·lícula, Sinjar, al Kurdistan iraquià.
Bofarull i el seu equip van rodar des del  17 de febrer i fins la setmana pasada en una zona a tocar de la frontera amb Síria. 
Fa uns dies aterraven a la base militar de Saragossa en un avió de l'exèrcit provinent de Bagdad. a la capital iraquiana hi van arribar amb helicòpters Chinook de les forces armades espanyoles procedents de la ciutat de Duhok.
L'equip el formaven set dones, sis catalanes i una alemanya (l'actriu d’origen kurd Halima Ilter) que també ha pogut tornat a Berlín.  Van ser repatriades pel ministeri d'Exteriors després de quedar atrapades al Kurdistan pel tancament de fronteres arran del coronavirus. 
Han rodat durant sis setmanes per diferents zones de la regió. La darrera a l’interior d’una casa, on també van confinar-se davant de les mesures de restriccions per frenar el covid-19 que també es van adoptar al país. 

Pel que fa a la pel·lícula, el projecte va arrencar fa quatre anys quan va començar a escriure el guió del nou llargmetratge que entrellaça la història de tres dones que han patit la barbàrie d’Estat Islàmic. La pel·lícula compta amb un pressupost d’un milió d’euros, amb participació de gent del Kurdistan i també de Catalunya, la Generalitat i TV3.

En el repartiment de Sinjar hi actors professionals que Bofarull ha conegut als camps de refugiats de la regió. També hi ha actors catalans com Nora Navas i Guim Puig, que s'incorporen a la part del rodatge que es farà a Barcelona. 

Sinjar és el tercer llargmetratge de la directora tarragonina, que espera poder estrenar-lo el 2021. Una directora i guionista tota terreny, polifacètica, que ja ha vist a la gran pantalla dues criatures seves: Sonata per a violoncel i Barcelona 1714, la última es va estrenar ara fa un parell d’anys.