Check-in: Gandesa: De la Catedral del vi, a la Fontcalda i els vestigis de la Batalla de l'Ebre

Publicat dilluns 06 de Juliol de 2020 11:18


Check-in. Dilluns 06 de uliol

Viatgem a la capital de la Terra Alta, a Gandesa, de tant sols 3.100 habitants. Evidentment, és visita obligada el seu celler cooperatiu, modernista, que va néixer el 1918, fruit de l’esforç dels viticultors. El seu valor arquitectònic ha fet que es consideres una de les Catedrals del vi, obra de Cèsar Martinell. Catalogat com a Bé cultural d'Interès Nacional, i una de les Set Meravelles de Catalunya. Us recomanarem els vins més típics de la comarca, amb DO. 
També visitarem el Centre d'Estudis que és una exposició permanent de la Batalla de l'Ebre, creat a Gandesa, epicentre d'una contesa bèl·lica que durà 115 dies i deixà més de 100.000 baixes. L'exposició es troba a l'edifici de les antigues Escoles Públiques, una construcció que era convertida en Hospital de Sang en lo llarg de la batalla.
Ruta senderista, paisatge i Batalla de l'Ebre: Una ruta d'una durada prevista d'entre dues hores de dificultat adaptable on es recorren alguns dels llocs i cotes més famosos a les serres de Cavalls i Pandols, a vegada que es gaudeix i s'aprèn a conèixer i interpretar la natura i el paisatge de la Terra Alta. 
Seguirem la petja, també, de Pablo Picaso, que va viure als Ports, i abraçarem arbres, sobretot oliveres, monumentals. També parlarem de Joan Perucho.  

Parlem amb RAQUEL ESTRADA, primer tinent d'alcalde de l’ajuntament de Gandesa i tècnica de màrqueting del Consell Regulador de la Terra Alta.