Check-in: Horta de Sant Joan. Als peus dels Ports, que ja van enamorar a Picasso

Publicat dimecres 08 de Juliol de 2020 09:39


Check-in. Dimecres 08 de juliol

Horta de Sant Joan, al Parc Natural dels Ports, on tot allò que vulgueu imaginar, és fa possible. Senderisme, escalada i natura, però també cultura en majúscules, amb el centre Picasso, on resseguirem la petjada del geni a Horta, així com les litografies dels quadres que va pintar al territori. Pel poble, ens passejarem pels edificis del nucli antic i el paisatge que envolta tot el municipi. Un poble tranquil, agradable per al turisme rural. I una excel·lent restauració amb productes del territori, i de tota la comarca de la Terra Alta i el Matarranya.

I abraçarem lo Parot, un arbre gegant situat a uns 500m de la sortida d’Horta en direcció a Bot, s’hi accedeix per un camí que arrenca a mà dreta a peu de carretera, en el punt quilomètric 3. Hem de seguir 50 metres fins les edificacions, d’on surt un senderet que ens porta cap al bancal inferior a la dreta, on es troba l’arbre.

Lo Parot va ser declarat arbre monumental l’any 1990. Està situat a una altitud de 480 m, té un volt de canó a 1,30 m del terra de 7,45 m i un volt de soca de 15 m. El diàmetre de la capçada actual és de 9 m, tot i que abans de la Guerra Civil ocupava tot l’ample del bancal on està situat, sobrepassant-lo.
Hem conegut també la seva gastronomia, terra de bons vins, amb elements tant típics també com e
l corder o, els amelats, panadons i mantecats, que podem acompanyar amb una deliciosa mistela, aiguardent i excel·lent vi ranci. 

Hem parlat amb Carles Aguirre, regidor, festes, comerç i esports