Check-in: L'Espluga de Francolí, grans museus i un santuari paleolític únic al peu de les muntanyes

Publicat dilluns 29 de Juny de 2020 09:54


Check-in

Segona setmana de programació d’estiu a la sintonia de Tarragona Ràdio, que s’allarga fins passat Santa Tecla. Aquesta dies us oferirem 90 viatges que en aquesta temporada seran de proximitat. Volem contribuir des de l’emissora pública a dinamitzar el territori. Aquest estiu, a consumir a casa, fem de la distància proximitat!

Avui viatgem fins a la Conca de Barberà. Coneixerem l’Espluga de Francolí. Anirem als peus de les muntanyes de Prades. Coneixerem les coves prehistòriques de la Font Major, on el febrer d’aquest any es descobria el primer santuari paleolític de fa 15.000 anys a Catalunya amb més de 100 gravats. Passarem pel celler modernista, el Museu de la Vida Rural, farem la Ruta Templera i Hospitalera i tastarem els famosos carquinyolis. A l’Espluga, a més, s’hi ha conservat una de les úniques fassines industrials de finals del segle XIX de Catalunya. La Fassina Balanyà de l’Espluga produïa aiguardent a partir de la brisa del raïm que s’obtenia dels mateixos pagesos o del celler cooperatiu del municipi. Són només, alguns del reclams del viatge d’avui...

Hem parlat amb Ester Majós sobre els reclams turístics de municipi i, sobretot, de la Cova de la Font Major. I amb Gemma Carbó, que ens ha parlat del Museu de la Vida Rural.