Check-in. Maçanet de Cabrenys

Publicat dijous 02 de Juliol de 2020 11:33


Check-in
Avui viatgem a Maçanet de Cabrenys, municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Forma part també de la comarca de l'Alta Garrotxa, sense rang administratiu. Als peus del vessant oriental de la Serra de les Salines, que acull un tram del sender GR-11. Hi neixen els rius Arnera i Rinadal. 
Visitarem l'església de Sant Martí, del segle XII o XIII, que pertany al romànic tardà, o la capella de Sant Sebastià,que es va construir després del focus de pesta a la fi del segle XVI. També el santuari de la Mare de Déu de les Salines, sota el puig amb aquest mateix nom (1.100 metres). Va ser construït el 1271 i reformat durant el segle XVIII, tot respectant-ne l'estil romànic. Se'n té notícia, però, des del 954.
Amb una gran quantitat de massa forestal, és el segon municipi amb més terme de tota la comarca. Els diversos rius que passen pel llarg de tot el terme fan que hi hagi una gran quantitat de gorgs. Maçanet de Cabrenys també és molt conegut pels diversos esports de muntanya que s'hi practiquen com són el BTT, senderisme i running entre d'altres.
A Maçanet de Cabrenys es celebra les festes el primer diumenge de juliol i l'11 de novembre, dia del patró, sant Martí. El primer diumenge d'agost se celebra l'aplec de les Salines, al santuari de dalt de la muntanya.
Parlem amb l’alcaldessa, Mercè Bosch