Check-in: Prades: Nits fresques i muntanyes; amb patates i cervesa amb DO

Publicat dimarts 07 de Juliol de 2020 10:53


Check-in. Dimarts 07 de juliol

A les faldes de la muntanyes que porten el seu nom. Ens trobarem la creu de terme que des del segle XIII ha donat la benvinguda als visitants. Com aquesta, se n’han conservat dues més que actualment estan repartides per l’entramat de l’urbanisme més modern.
Abans d’entrar a la zona emmurallada, gaudirem d’uns moments d’una de les vistes més característiques i atractives de la vila: les restes d’unes muralles que, amb el pas del temps, s’han anat fonent amb les cases i el portal més impressionant del poble. 
Tot travessant l’arcada de grans dovelles ben escairades, i sense perdre de vista el notable matacà que s’hi afegí a sobre, accedirem al nucli antic per l’entrada principal, un espai declarat conjunt històric. Tot el poble, el seus productes, com la coneguda patata amb denominació d’origen, són un reclam. També la "variedad Nugget" de lúpol, amb la que va sortit al mercat la cervesa Complot. Però també, la seva gent i, sobretot, el seu entorn. Hem fet un tomb per l'entorn, fins a l'ermita de la Mare de Déu de l'Abellera, i fins al Tossal de la Baltassana. 

Hem conversat amb la seva alcaldesssa, Lídia Bargas.