Converses amb August. August contra Asklēpiéion

Publicat dimarts 12 de Gener de 2021 10:28


Converses amb August. Dilluns12 de gener

El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda

August contra Asklēpiéion

Ho sento, August, però avui li donaré un disgust: vinc a anunciar-li que li ha sortit competència. Sí, sí, és per culpa d'aquells de la televisió dels ibers, que volen comparar-lo amb l'estàtua del grec Asklēpiéion, a Empòrion. Sí, m'ha costat una pasta el logopeda. Doncs, aquest de la tele fan veure que decidir entre vostè i el grec és un joc per escollir quin és el monument més important de Catalunya, però realment és una prova per saber si el poble està preparat per votar per Twitter, que és el que ens tocarà als comicis de les calendes del febrer. Però no cal que pateixi, vostè està molt millor que ell, on va a parar. Home, normal, perquè vostè és jove, només té noranta anys i ell és més vell que el fanal de la plaça Corsini. Miri que hauríem de demanar al conseller Fortuny que treies l'àbac i calculés els anys que té.

Per cert, que m'he fixat que té alguns dits de la mà mutilats. Devia ser un càstig del pretor de l'època per castigar als regidors d'Urbanisme que tenien la mà més llarga que les llums d'un Boeing 155. Sí, és un model d'avió que fabricaran els socialistes al Ripollès.

Doncs, August, per la televisió vam poder veure tot Tarraco amb explicacions del còmic Ferminus i el docto Ruiz Arbulus. És clar que a Empòrion també van sortir defensors, aquell economista que viu a les Índies, i que porta túniques de colors, el Salus Martinus. Va defensar el Marenostrum i les vistes... res, que va trobar una casa be de preu -en ser economista ja se sap- i es va posar a viure allà. Jo crec que és l'únic habitant de les ruïnes i ves que no sigui el guarda d'aquell poble de vestigis.
Però va, anem per feina: tenen a Emporion el Tóful, i un barri que es digui Serrallo? Un president d'un port que sigui de Riudoms? Un Loro Park amb ermita inclosa? Al Pep Escoda o un escriba que es digui Peñalver? Shhh, calli, calli, del Teatre Romà no digui res que perdem.

Au, Bon dia!