Converses amb August. Cap de setmana de poli i savinosa

Publicat dilluns 30 de Novembre de 2020 11:56


Converses amb August. Dilluns 30 de novembre

El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda

Cap de setmana de poli i savinosa

August, no sé si vostè va tenir tant de follon per construir la Vila dels Munts a Altafullus com tenim aquí amb el tema de la Savinosa. A veure, un lloc elevat davant del mar, ja construït, amb accés des de la platja, 20 anys de ser Matrimoni Mundial... cony! Polítics, us dono una idea: un parc temàtic de l’imperi romà. A vostè, emperador, el posaríem a l’entrada, allà a la platja de l’Arrabassada a cobrar l’entrada i a lligar, que tot i que no ho sembli, vostè és italià.

Hi hauria un restaurant on es podrien fer bacanals -orgies no, que s’ha de treballar molt i és una cosa molt desorganitzada- com el Parlament de Catalunya. Els edificis que ja hi són, com que són tan vells no caldria fer molta cosa perquè semblessin de l’època imperial. Traslladaríem el banc del Virgili allà, davant del mar, i la gent podria passejar entre els edificis. En comptes d’enderrocar els edificis, el que faria seria enderrocar el de l’ajuntament i recuperar l’altra capçalera del circ. Els velluts vermells, els mobles i els quadres es traslladarien a un dels edificis de la Savinosa, que seria el nou ajuntament i també traslladaria la Diputatio de la Noemí. Ah, respectaria una sala del preventori psiquiàtric per posar als que estudien els recursos de multes.

Perquè, a veure, si dieu que organismes oficials no poden estar al costat d’una discoteca, un casino i un pub, on coi creieu que està l’ajuntament de Las Vegas? Al Catllar?

Bé, assumpte liquidat. Ho heu entès bé, no? Va, crideu al Florentino Pérez i comenceu a construir, coi, que els polítics -en general, que diria la Carmen Maura- sou més lents que el suplicatori europeu.

Ara que parlo de suplicatori. Ja sabeu que ahir es va muntar una de policies allà al carrer Reding que ni que estiguessin envaint Gibraltar. Marededeu senyor, gossos, 40 policies, 15 furgones, cotxes d’alta gamma camuflats, aquells agents que trenquen portes amb un ariet. Que sempre em pregunto que qui paga després al fuster que les substitueix. Es veu que era una cosa de tràfic d’opium, a 80 denaris el gram. Clar, es folraven, però els centurions no han trobat moltes monedes perquè blanquejaven el que aconseguien comprant legins al mercadillo de Corsini cada dijous. Au, bon vent, i barca nova... Esperi, i un port allà a la Savinosa? El que fa la droga, eh!