Converses amb August. Coses rares de Tarragona

Publicat dimarts 23 de Febrer de 2021 11:18


Converses amb August. Dimarts 23 de febrer

El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda

Coses rares de Tarragona

Bon dia, August! Miri que hi ha coses rares a Tarragona. 1. La passarel·la del Miracle, que et surt més a compte anar caminant a Salou. Em pregunto on estava el problema de posar un ascensor i un pontet per a vianants per superar la via del tren. 2. La Savinosa, un lloc preciós en un turó davant el mar, emblemàtic i històric, tancat a la ciutat. Mentre es posen d'acord els que ja tenim una edat oblidem la possibilitat de gaudir d'aquest lloc. Poseu un hotel o un pub irlandès, però feu alguna cosa. 3. Aquell palau de Ca L'Ardiaca que hi ha al pla de la Seu, davant la catedral, que té pinta de ser l'obra que ocuparà el primer lloc en quan al temps que passa des del projecte a la realitat després de la piràmide de Kheops. Però, el que sí que és estrany és que un tarragoní sigui un militar a Corea del Nord. Aquest home no coneixia un altre lloc per passar les vacances? Crec que no existeix al món un cas tan estrany... espera, no, sí que hi ha un altre. Efectivament, es diu Miguel Bosé, un home que creu en els extraterrestres. I què tenen a veure els Ovnis amb Cau de Benòs? Doncs que ell diu que ha tingut trobades amb els alienígenes. Com? No, emperador, no es refereix als guiris que salten dels balcons dels hotels de Salou.


Dins de les coses rares de Tarragona, la Tabacalera i l'edifici del Banc d'Espanya em fascinen. Pagaria per viure allà! Tranquil Fortuny que era una broma. Com estan a l'ajuntament en el tema de la pasta... clar, del que deuen pagar de la llum que gasten els ordinadors en plens de nou hores, clar que si Cao de Benòs fos conseller a l'Ajuntament, encara durarien més. Les baralles entre PP i l'ultra comunista deixarien en un joc de nens els crits entre la Floria i l'home de Pau. Au, m'acomiado a la coreana. Annyeong.