Converses amb August. L’alcalde, el capellà i el 'jefe de puesto'

Publicat dijous 14 de Gener de 2021 11:27


Converses amb August. Dijous 14 de gener

El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda


L’alcalde, el capellà i el “jefe de puesto”

August, ja sap que ahir vaig fer 60 anys, i com que em sento com el Virgili del banc de la Rambla començo a comparar i recordar coses antigues amb les modernes. Miri, com que m’han col·locat aquí entre el recull de premsa digital, avui li parlaré d’un curiós fenomen que sempre m’he trobat quan he exercit el periodisme. Quan jo era petit, una notícia del NO-DO deia: Su excel·lència el Generalísimo Don Francisco Franco Bahamonde, acompañado del Ministro de Turismo Don Manuel Fraga Iribarne, el subsecretario de Infraestructuras Don José Suñer, el ilustrísimo presidente de la Diputación, Don Federico Gerona de la Figuera, el alcalde de Tarragona, Don Agustí Martí Pla... i ja havia passat un quart d’hora i encara no sabies que feia tota aquella rua d’uniformes, bigotis i capes.

Ahir reia llegint una nota de premsa, i que no s’enfadi ningú del Circ de la Font, que els estimo a tots i això només és una paròdia. Ho farem a l’estil del 1967. “Esta mañana, el ilustrísimo alcalde de Tarragona, Don Pablo Ricoman Vallehonrado, acompañado del séptimo teniente de alcalde de Tarragona, el ilustrísimo consejero de Patrimonio, Juventud, Cooperación y Vivienda, Don Hermán Pinedo y Sánchez, junto con la presidenta del Patronato Municipal de Turismo, María Cinta Pastor Sales, se reunieron con el director general de Turismo de la Generalidad de Cataluña, Octavio Bono y Gisperto... Escolta, ja portava un quart llegint i encara no sabia si tota aquesta tropa anava a ballar una sardana o a treure neu amb una pala.

La segona part sempre està relacionada amb qui patrocina vaja, qui ha posat la pasta per aquesta paella comunitària. Si als anys seixanta podies llegir a una notícia de EFE que l’edifici s’havia construït “Al amparo del régimen de Viviendas de Protección Oficial del Instituto Nacional de la Vivienda, perteneciente al Ministerio de la Vivienda” o “la actuación està enclavada en el Primer Plan de Desarrollo Económico y Social puesto en marcha por Laureano López Rodó”.

Ahir llegia la informació sobre això que encara no sabem que estava dins el marc de subvencions del Pla de Foment Territorial de Turisme, impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, readaptat pel Museu d’Història de Tarragona sobre l’inicial, que era del Patronat de Turisme, projecte que compta amb una inversió de l’Ajuntament de Tarragona.

Resumint, que si treiem noms, càrrecs i organismes: el que deia la nota era que es crearà un centre de visitants.

Bon diaaa!