Converses amb August. Els avisadors de balcons i els carros de ferro

Publicat divendres 30 de Octubre de 2020 09:38


Converses amb August. Divendres 30 d'octubre
El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda

Els avisadors de balcons i els carros de ferro

Ave emperador. Li he de reconèixer que vaig de cul. Porto tres rellotges, dos calendaris i un transistor per saber quan puc venir a visitar-lo i que no em multin. Avui no puc sortir de Tarraco, ni tan sols per anar a Centelles, però dilluns a partir de les sis ja puc sortir, però si vaig caminant cap als Munts hauré de fer via en tornar perquè a les deu de la nit ja he d’estar a la domus. Per què em mira així? Ah, que vostè és com Renfe, que no coneix les hores. No hi havia pensat. Bé, perquè ens entenem, quan ja no pugui estar amb la cara al sol perquè es posa l’astre rei, no, no em refereixo al preparatus, no pot estar al carrer perquè els centurions el poden multar. I ja no pot sortir de l’ínsula fins que el cel torni a estar vermell i no es confongui amb Iqoxe una altra vegada, clar.

Recordi que si no li donen fuetades els policies de palau, pot ser insultat i denunciat pels avisadors de balcons, un nou cos de seguretat que es va crear el 14 de març passat. És poc efectiu, però entreté molt als que no tenen laboro o ja estan en l’època d’Imsersus i viuen la daurada jubilatio.

Si abans parlava de Renfus, l’empresa que porta això dels Carros sobre ferros, ahir va venir un important pretor de Toletum per dir que tot va bé per les nostres terres en el cursor del Marenostrum. Fa tant que diuen que es posarà en marxa, que començo a pensar que potser els ibers ja seran independents abans de poder veure una quadriga de vapor sobre aquell carril a la Vila Aixuta de l’Olzina. Com? Sí, sí, ja ho diu bé, com aquella part de la calçada que ha d’arribar a Ilerda per la muntanya de Lilla, però es veu que els obrers només poden foradar amb escuradents la roca de la Comuna de l’Alt Camp dels de Miramar. El duumvir del Mont Blanc està enfadat perquè vol que les quadrigues i els carros amb viandes puguin passar pel tunnel, però, de moment, amb el pretors de Toletum l’únic que fem és passar pel tub. Au, cuidi’s.