Converses amb August. INEM destruït

Publicat dimarts 16 de Febrer de 2021 10:40


Converses amb August. Dimarts 16 de febrer

El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda

INEM destruït

Bon dia, August? Què fa amb un àbac a la mà? Ah, sumar i restar escons per saber qui serà president de la Generalitat i del Parlament? Home, a mi em faria gràcia, però abans de presentar-me trucaria a una empresa asseguradora perquè quan veus les barbes del teu veí retallar... ja sabeu. . Piiiii, piiiii, piiiii. (só telefònic). (Alocució de l’anunci de Línea Directa de Matías Prats) "Matías, que jo vull ser president del Parlament i voldria saber quin preu te una assegurança de Responsabilitat civil". Sí, sí, ah, només feu a tercers? Que a tot risc no feu en aquests casos? I quan costaria més o menys aquesta assegurança? Ja, 155 euros al mes. Caret, no? (Alocució de Matias sobre si tinc els 15 punts).

No sé si dir per la ràdio el que diu l'August. Que tornarem a anar a eleccions? Home, no foti. Però, ben pensant, a mi m'agradaria poder fer unes eleccions sense tenir por. Ni de les porres, ni dels virus. Perquè jo tinc un veí que volia votar, però deia que entre una papereta i la seva vida, s'estimava més estar viu. Com és la gent! Quina manca de generositat cap a la democràcia. Per cert, que vaig anar a votar a un d'aquests pavellons amb carrils habilitats
Que, per cert, per votar vaig haver de fer cua. Jo diria que hi havia uns 100 metres i va coincidir que a la meitat estava l'oficina de l'INEM, del SEPE o del SOC, perquè quan comencen a inventar sigles, és estrany que no li diguin OTITIS. I vaig sorprès. Està destruïda com si fos una botiga de pernils de Damasc bombardejada. I, mentre portava a la mà la papereta, vaig pensar: «Osti, tu, aquests socialistes han estat capaç d'acabar amb l'atur, quins cracs». Mira, ja no hi ha ni oficina. Llavors un que hi havia a la cua va dir no sé què de què havien aprofitat la pandèmia per renovar les instal·lacions. El que no sé és si renovaran els cervells de qui dirigeix el ministeri, que segons com t'ho miris també semblen venedors de pernils... de fum. Bé, crec que avui no he faltat a ningú, no? Estic perdent facultats. Bon diaaa!