Converses amb August. Pelis i polis

Publicat dimarts 01 de Desembre de 2020 10:53


Converses amb August. Dimarts 01 de desembre

El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda

Pelis i polis

Ave César August. Ja sap que potser sortim a una pel·lícula que estan rodant als carrers de Tarragona. Què? No, no, res de muralles, circ ni Camp de Mart, ho graven a Camp-clar. Sí, sí, escolti que Ikea va anunciar venir a la ciutat i també va escollir aquell barri. No li diré ja que algunes marques de cotxes, el Bricodepot i també els que deixen marques i no precisament de cotxes, sí sí, també tenen la seu allà, a Camp-clar. Que dic jo que aviat un pis al carrer Riu Brugent valdrà el mateix que una vila a Altafulla. No, home, no, no s’enfadi.

També han gravat al Palau de Congressos, convertit en una comissaria de Mossos per a la ficció, tot i que jo he pensat que si tenim en compte la gent que ha donat conferències allà, potser sí que el conseller d’Interior hauria de començar a pensar en aquesta solució.

Ara que hi penso, ahir parlàvem de què s’ha de fer a la Savinosa. Ja està! La central de Mossos d’Esquadra de Catalunya. Que tanquin Egara, que pel que serveix... Estem tot el dia criticant com actuen els policies... que es veu que encara no s’han adonat que el carrer està ple de camaretes que graven. Escolti, emperador, o millor una ciutat de vacances per a policies autonòmics, a l’estil dels anys daurats del Paquito de Meirás. Podríem tenir per allà figurants a l’estil del José Luis López Vazquez i l’Alberto Closas, per recordar temps ja oblidats i que pertanyen a un passat franquista i fosc. Com? Escolti, emperador, que no puc dir això per la ràdio... ja, ja m’imagino que no estan tan oblidats. Doncs, August, aquí el deixo amb la cara al sol, i marxo que vaig a fer artesania per la fira del divendres. Que quina artesania faig? Caganers de la propera presidenta de la Generalitat. Au!