Converses amb August Si no hi ha tavernes, “botellonus!”

Publicat divendres 16 de Octubre de 2020 09:57


Converses amb August. Divendres 16 d'octubre

El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda


Si no hi ha tavernes, “botellonus!”

Bon dia, emperador, per dir alguna cosa... M'han tancat les tavernes de Tarraco i no he pogut prendre ni un trist cafè, així que he portat una tauleta i esmorzaré amb vós, August. Em sortirà barat perquè, en ser una estàtua, menjarà menys que la nobilitas Cayetana de Toletum, aquella manaire dels Paters-Putatius

August aquesta pesta enfonsarà l'imperi. Ara tanquen els propinaes, les tavernaes... fins i tot els McDonaldus Cauponaes de tortes ràpides de farro i farinetes, tot i que aquest tenen la central al ric imperi viking de l'emperador Trump. Fins i tot la Tarraco Viva, ara s’hauria de dir Tarraco morta, bé o Interrompuda. S'adona que ens estan fent viure com si fóssim berebers, que ens hem de  protegir la boca i el nas amb el turbant perquè no ens entri la sorra del desert?

Parlant de desert, precisament vinc ara del circus de la Font i tots els xiringuitos estan tancats, excepte un de molt gran, crec que li diuen la Taverna de l'Ajuntament. Dos centurions m'han acostat una pedra al front per veure si tenia la pesta i després m'han fet posar una poció de druida a les mans. M'he queixat dient que no anava a cap ple dels magistrats, ni a veure el duumviri Paulus Ricomanus, només a parlar dels sestercis de la ràdio amb la sacerdotessa Varas. Per cert, que avui he de veure el redemptor de la ràdio, Saveriu de Gispertus, l'encarregat de contractar esclaus. I haurem de reunir-nos a unes termes perquè les tabernes del costat del riu també estan tancades.

En fi, marxo. Què és aquest xivarri que sento pujar per la muralla? Són centurions amb el fuet a la mà. No, home no, que això no és un botellónus! Ei, ei, a l'emperador no li pegueu per no portar mascareta, no veieu que és una estàtua? Ai, mare de Déu, cada vegada recluten més centurions entre els esclaus per la Legio Movilis. Bon dia!