Converses amb August. Tarraco 1 - Emporiom 0

Publicat dijous 19 de Novembre de 2020 10:16


Converses amb August. Dijous 19 de novembre

El periodista Moisés Peñalver conversa cada dia amb l'emperador August. Es veu que tenen moltes coses a dir-se, i fan un repàs a la realitat de la ciutat de Tarragona filtrada pel sedàs de l'humor, es clar! 

Foto: ©️ Pep Escoda

Tarraco 1 – Emporiom 0

Bon dia, August.

El veig nerviós. Sí, clar, això de sortir a la tele sempre fa canguelis. Miri si no el Puig que ha passat uns nervis per gravar la sèrie Les bodes de Canà. Vaja, ja és més famós que la Pantoja, una cantant d’Hispalis que va ser la dona d’un gladiador.

Doncs al teatre de la caixa de llum faran un joc on els plebeus hauran d’escollir si és més bonic Tarraco o Emporion. El títol li agradarà: “Batalla monumental”, vaja, com la guerra que vostè va fer amb el Pacorro l’any 38, però en comptes d’utilitzar llances aquí la cosa està en guanyar menjant llengües d’alosa, fetgets d’eriçó o mugrons de lloba al sofà de casa. Com que quines porqueries? I ho diu vostè que menja amb un ali-oli fet amb peix podrit. A més, si no s’havien inventat encara les crispetes de microones què vol que li faci jo. No, els “doritos” tampoc.

No serà fàcil guanyar amb el programa de la cadena Íber Corporatio Trio, perquè jo pensava que vindrien a visitar-lo a vostè per representar a Tarraco, però no, han agafat un monument més antic, una mena de caseta que li diuen “del transformador” que hi ha a la plaça Corsinu, al costat dels de Correus Publicus, que ja estava amb al pleistocè. I allà a Emporion hi ha un barreja de cultures, perquè a més dels nostres, els romans, també hi vivien grecs i fenicis. Sí, fenicis, els que posen els basars per tot el món i que sempre diuen a la porta això de «al fondo a la delecha». Els grecs eren coneguts per un altra cosa, però no ho puc dir, perquè De Gispertus em fotria fora.

Doncs es faran uns comicis per votar el monument que més gràcia faci als plebeus. Què? Si, clar, si es tracta de monuments antics, el seu seria el fanal del centre de la plaça Corsinus. Agustí Mallol? No, emperador, el concurs no va de persones antigues.

Au, sort!