Dents i ungles. Audre Lorde

Publicat dimarts 01 de Desembre de 2020 10:41


Dents i ungles. Audre Lorde

Tanquem novembre amb Audre Lorde, poeta afroamericana i una de les feministes negres radicals més importants del segle passat. Els seus llibres van abordar una àmplia varietat de temes, incloent la sexualitat, la raça, el gènere, la classe, la malaltia, les arts o la criança, i han servit com a fonament i font d’inspiració per a les activistes socials a l’hora de reflexionar sobre la complexitat de les relacions de desigualtat i els sistemes d’opressió. Amb ella recorrem qüestions de total rellevància als nostres dies com són la violència policial, el racisme, l’homofòbia o el sexisme.

 

Textos: El unicornio negro (2019 [1978]) (Trad. Jimena Jiménez); Zami una biomitografía: una nueva forma de escribir mi nombre (2009 [1982]) (Trad. María Duarte)

 

Música: Abbey Lincoln, Max Roach (“Driva’man”); Didier Lockwood, Francis Lockwood (“Impro Opus 2”); Kaki King (“Can’t Touch This or That or You or My Face”, “Notes and Colours”, “Thoughts Are Born”); Dede Priest, Johnny Clark’s Outlaws (“You are gonna rise”, “You are love”); Michael Hedges (“Aerial Boundaries”); Zoë Keating (“Forest”); Nina Simone (“Sinnerman”).