Dia a dia del toc de queda a França i l'anomalia de Suècia

Publicat dilluns 19 de Octubre de 2020 11:14


Còvid a Europa

Després del primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats, avui fem una mirada perifèrica. Més encara el dia que el Procicat estudirà altres mesures, com que els estavliments que obren 24 hores, tanquin a les 22h. Des d'Interior, s'insisteix que el toc de queda no està ara sobre la taula però no es descarta endurir les mesures si no es compleixen. 
Us explicarem dos models: El de França, que ha declarat l’emergència sanitària a tot el país.
Toc de queda durant quatre setmanes a París i vuit ciutats franceses més entre les 9 del vespre i les 6 del matí. Les ciutats, a banda de la capital, són Marsella-Aix en Provence, Lió, Lille, Grenoble, Montpeller, Tolosa, Rouen i Saint-Étienne. Parlem amb un company periodista tarragoní que treballa a Euronews, a Lió, Paco Fuentes

Al principi de la pandèmia molts van criticar a Suècia. Ara, sembla haver controlat el coronavirus. Després de sortejar altes taxes de mortalitat quan es va resistir a un confinament a la primavera, el país europeu ara té una de les taxes més baixes de casos nous diaris al continent. Encara no se sap si és una anomalia. Anem a la ciutat d’Uppsala, on resideix la companya periodista Berta González que treballa de professora.