DIA DE LA RÀDIO: El present, el futur i la pedrera de la ràdio

Publicat dijous 13 de Febrer de 2020 10:24


Dia Mundial de la ràdio

Hem sentit un extracte del missatge del Secretari General de les Nacions Unides, António Guterres, amb motiu del Dia Mundial de la ràdio. Avui, 13 de febrer de 2020, és la jornada en la que els que fem ràdio celebrem el nostre dia. I ho fem després d’un mes molt intens, on un cop més la ràdio ha esdevingut necessària, imprescindible.

La ràdio són veus, i la veu que sentiu us parla en nom de tots els que avui són darrera dels micròfons d’aquesta emissora, Tarragona Ràdio. Departament tècnic, publicitari, administració, esports, informatius... La nostra vocació passa per explicar tot allò què passa a la ciutat, la informació més propera.

I ho fem amb grans dosis d’entusiasme -perquè no dir-ho- ens agrada aquesta feina, som uns privilegiats. Sovint podem transmetre relats de vida extraordinaris, moments d’immensa felicitat. Ens agrada, especialment, donant així ple sentit a la nostra vocació de servei públic, donar veu a aquells que sovint no en tenen. També amplificar causes perdudes, i fer-les nostres.

Ara, també hem viscut moments amargs, situacions tràgiques, com les d’ara fa un mes al polígon sud, a la Canonja. Una realitat que hauríem preferit no haver d’explicar, que no hagués passat mai! Però quan passa, també reclamen amb la màxima fermesa i determinació tota la transparència.

La nostra matèria primera és la informació, i quan la informació ens és negada, quan les fonts oficials ens fallen, quan no estan a l’altura del que s’hauria d’esperar, se’ns fa molt difícil treballar. Avui també és un bon dia, doncs, per exigir això, coresponsabilitat i responsabilitat. El dia de l’accident, la informació oficial va arribar tard, massa tard.

Deixant això de banda. Només ens queda dir-vos que tota la feina que fem cada dia, la de tot l’equip professional que ens envolten, s’apagaria de cop sense els que esteu a l’altra costat. Sí, tu que ara ens escoltes. Sou el motiu que ens fa seguir dia a dia al peu del canó, darrera dels micròfons. Gràcies per ser-hi, per la vostra fidelitat.

Feliç dia de la ràdio!

Parlem de la ràdio, amb la companya Coia Ballesté, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i veterana periodista radiofònica de Catalunya Ràdio. També parlem amb Antoni Pérez-Portabella, professor del estudis de Comunicació Audiovisual i Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili.