Dia Internacional dels Museus: Conversem amb la directora del MNAT, Mònica Borrell

Publicat dilluns 18 de Maig de 2020 10:39


mnat

Tarragona celebra els Dia Internacional dels Museus més atípic. Tots els recintes segueixen tancats, menys l’Arxiu Històric, que ha reobert aquest dilluns, i el Museu Nacional Arqueològic, que ho farà aquest dimarts. Ara bé, alguns d’ells s’han afanyat a preparar una programació virtual per no faltar a la cita del 18 de maig i per mantenir el contacte amb els usuaris.

A Tarragona Ràdio hem parlat amb els responsables de diferents museus de la ciutat per veure en quina situació es troben. La directora de l’Arqueològic, Mònica Borrell, ha explicat que aniran obrint espais i jaciments amb una previsió molt realista. El més fàcil és posar en marxa el Tinglado 4 per accedir a l’exposició de síntesi, aplicant mesures de seguretat i amb un control de l’aforament. Faran portes obertes gratuïtes fins el 31 de maig. 

Les obres al Teatre Romà es reprenen aquesta setmana. De fet, les visites al monument encara no es reactiven perquè cal senyalitzar i fixar els protocols d’accés i higiene. Amb tot, Borrell espera que cap a l’1 de juny tots els equipaments del MNAT ja estiguin oberts.