El Pont de Mahoma 134. 'Línies de Somnis' el llibre d'Ester Sabadell

Publicat dijous 14 de Novembre de 2019 11:07


El Pont de Mahoma. Dijous 14 de novembre

De quin material deuen està fets els somnis? Què ens impulsa a perseguir-ne? Per quina refotuda raó no ens quedem còmodament estirats al sofà de casa, amb el caliu de la llar de foc? I quan ja els hem assolit? Què passa amb els somnis? Perquè s’esvaeixen com els núvols, com una fina boira? Què ens queda d’ells, on van a parar?

Vivim encadenant somnis, petits i grans, possibles i impossibles. Aquesta és la llei, i també  l’energia que impulsa centenars de milers de vides! Què faríem sense somnis, sense il·lusió!

Els que llegiu la revista Vèrtex, coneixeu bé els articles que des de fa 7 anys escriu l’escaladora i alpinista, Ester Sabadell. Ara, a més, els teniu recopilats en un llibre que es diu «Línies de Somnis». Els somnis poden ser col·lectius o individuals, com els de la gran Sílvia Vidal, autora del pròleg del llibre.

Un títol, com el del company de cordada Òscar Cadiach, que es presentava el cap de setmana passat a la Fira del Llibre de Muntanya de Vic, de la qual us en parlàvem a l’anterior programa. 

«Quan contemplem un paisatge pur, sense contaminacions humanes, percebem un munt de sensacions que no deixen de ser un reflex del nostre estat emocional.» Avui reflexionarem i ens farem preguntes al voltant d’aquesta reflexió, que figura al llibre de Sabadell. Un altre alpinista, Lisi Roig, il·lustra el llibre amb dibuixos també onírics. Un llibre, dedicat a Eli Vergés, que ens deixava ara fa uns mesos. 

Anirem cap a la Val d’Aran, per conversar amb els tècnics de predicció del centre Lauegi, del Consell General d’Aran. Ja ha caigut les primeres nevades i cal estar atents al perill d’allaus. Parlem amb un dels seus científics, Ivan Moner

I parlant de neu, Masella ha estat la primera estació d’esquí en obrir remuntadors, aquest dimecres. La temporada, doncs, es preveu llarga i bona. Neva ara mateix a bona part del Pirineu. Ja hi podeu anar aquest cap de setmana, amb el 100% de pistes obertes.  

Com sempre, tindrem un poema a mida dels nostre rapsode particular, Sebastià Poy, i el Josep Maria Bonachí ens portarà de ruta per l’entorn.  

Òscar Cadiach, ens ha saludat des d'
Arrabalde i Manganeses, les zones d'escalada esportiva a la província de Zamora, equipades pel Club Muntanyenc benaventano, a les localitats de Arrabalde i Manganeses de la Polvorosa. Ens ho ha explicat un dels seus membres. 
Benvinguts al Pont de Mahoma 134