El Pont de Mahoma 135. Les vies en solitari de Genoveva Seydoux, i la sortida del sol a Colldejou i al Nepal

Publicat dijous 28 de Novembre de 2019 11:19


El Pont de Mahoma. Dijous 28 de novembre 2019

Escolta íntegrament l'entrevista a Genoveva Seydoux

Avui al Pont de Mahoma contemplarem la sortida del sol des del Cim de la Mola de Colldejou. Tant la sortida com la posta, són moments irrepetibles, que en cada jornada són absolutament diferents. Els colors, embriagadors, amb tons ataronjats i coure, que van amplificant-se amb cada minut transcorregut, acompanyen el naixement del nou dia.

Aquest precís instant és tant potent que fugen els pensaments propis, ens mimetitzem amb l’entorn i desapareixem per un instant, com per art de màgia, induïts per la força implacable de la natura. Què millor que el naixement del nou dia, lluny de tot i de tothom, per a poder posar el comptador a zero, i engegar màquines de nou. Ara, imagineu-vos la sortida del sol penjats d’una corda a 50 o 100 metres d’altura, després d’haver dormit en una hamaca clavada a la roca, a les parets de la Mussara.
Us descriurem també aquesta sensació, i què implica escalar sol, buscar la solitud com companya i l’escalada com a forma de vida. Obrir una via com «La veu de la Revolta», 15 dies a la paret, o «teràpia vertical» 9 dies dalt la via.

Fa quatre anys va anar a viure a Marçà per fugir de la ciutat on la pol·lució mantenia en nivells màxims i una qualitat de vida que no ho era la seva sensibilitat química múltiple i la fatiga crònica que pateix. Des del Priorat, amb escapades a la Mussara, però també a la Miloquera, ha mantingut a ratlla les molèsties. A més, ha trobat l’equilibri necessari per gaudir de la vida integrant-se amb un entorn i unes parets on la càmera fotogràfica d’aquesta fotoperiodista tarragonina també ha trobat grans objectius i paisatges.
Avui coneixerem Genoveva Seydoux, (@Genofoto), o el Gràfic. Així la trobareu a les xarxes. 
I encara buscarem uns altres colors, els d’un trekking pel Nepal, fins els peus del Gyachung Kan, a tocar del sostre del món, el set mil més alt de la terra. Hi anirem amb Elvira Loma, que el passat octubre va prendre part del trekking del company Òscar Cadiach. 
L'hem anat a trobar a la petita població de Cuevas de Almudén (Terol) des d'on també ens ha fet cinc cèntims de l'obra de teatre "8 mujeres" que avui porten a la capital a través de la companyia amateur degana en aquesta demarcació Traudes de Cuevas de Almudén
Benvinguts al Pont de Mahoma 135!