El pont de Mahoma 144: Des del nivell del mar a les muntanyes

Publicat dijous 04 de Juny de 2020 11:09


El pont de Mahoma. Dijous 04 de juny

Hem escollit un dia rúfol, plujós, per compartir amb tots vosaltres el programa número 144; el que ens ha permès obrir les portes a la temporada d’estiu de la cordada radiofònica. Amb la brisa fresca de la platja de l’Arrabassada, us hem saludat des de la guingueta ‘La Nova estrella’. És el primer xiringuito que va obrir al litoral de la ciutat de Tarragona, just la primera setmana de la fase 1 de la desescalada.

Des del nivell del mar, amb Sebastià Poy, Josep Maria Bonachí i Josep Suñé (Lluís Comes a la part tècnica) us hem portat fins a la Serra de l’Esteve i les Moles del Teix, per enfilar-nos per les seves imponents crestes fins al Tossal de l’Alzina i el Castell de l’Esteve, llocs molt poc freqüentats, i on la natura s’ha obert pas en aquesta dies de confinament. L’àliga cuabarrada també ha trobat el seu recer, que cal protegir.

El Sebastià ens ha regalat, com en cada programa, una poesia a mida. Avui l’ha dedicat als primers vuitmilistes. Hem parlat de l’Annapurna (8.091m) , la històrica ascensió liderada per Maurice Herzog, el 3 de juny de 1950 (fa 70 anys).