El pont de Mahoma 156: 'Novato' i Edu Marín comenten 'Arco Iris' amb Armand Ballart

Publicat dijous 22 de Octubre de 2020 11:22


El pont de Mahoma. Dijous 22 d'octubre

Avui hem parlat d'una gesta brutal en escalada artificial. La que han fet Novato Marín i el seu fill Edu, amb la primera ascensió en lliure a la via Arco Iris, que han proposat com a8c+.
Amb els seus 200 metres, és la via més llarga i dura de Montserrat, també de les més difícils del continent. 
Ruta oberta el 1979 en estil artificial per Armand Ballart i German Folch, a la paret dels Diables. Els hem juntat a tots tres al programa, i han comentat la via.  

Aquesta setmana (ahir) s'han complert 65 anys el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Va néixer el 21 d’octubre de 1955. Aprofitant aquest efemèride, us volem recordar un dia més la importància de la preservació de l’entorn i el respecte cap a les muntanyes. N'hem parlat amb Pep Gelabert, més de la meitat d’aquests 65 anys (35) com  a Agent Rural al parc Nacional.
El nostre company Ricard Fernández, ens ha llegit un fragment d'un llibre clàssic de muntanya. 

Hem fet el programa des d'un lloc emblemàtic i simbòlic. A les portes de la Quinta de Sant Rafael, a Tarragona, edifici modernista que havia estat dels germans Puig i Valls. Un dels germans, Rafael, enginyer forestal, gran defensor del medi natural i ideòleg de la Festa de l’arbre. N'hem parlat amb Jordi Mena i Josep Suñé. 
Benvinguts al Pont de Mahoma 156