El pont de Mahoma 157. Als peus del Pont del Diable, 20 anys de patrimoni

Publicat dijous 12 de Novembre de 2020 11:26


El pont de Mahoma. Dijous 12 de novembre
Pont de Mahoma 157. Avui fem el programa des del Parc ecohistòric del Pont del Diable. Monument romà envoltat de natura que aquest mes celebrarà el 20 aniversari com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
Des d'allà us hem recomanat diferents rutes per la zona del Ports, com la fageda més merional del continent. També escalar a la zona de l'Espolon Guerrero, a la Juncosa del Montmell. Una via de 170 metres (IV+).
Al Pont del Diable hem coincidit amb l'equip de gravació del programa de TV3 ‘Batalla monumental’ que presentarà Roger de Gràcia com a mestre de cerimònies, amb Candela Figueras i Ivan Medina com a reporters. Un programa que s’estrenarà a Televisió de Catalunya en un parell de mesos. Gravaran aquí, al parc ecohistòric, però també en altres localitzacions monumentals de la ciutat i l'antiga Tarraco.  
El primer capítol serà una ‘batalla monumental’ entre Tarragona, amb el Pont del Diable, i les restes arqueològiques d'Empúries. Els teleespectadors podran votar pel seu monument favorit, entre una dotzena de llocs de tot el país.
Han comptat amb la col·laboració de la Tarragona Film Ofice, i amb experts aqueòlegs locals, com el catedràtic Joaquin Ruiz de Arbulo, o l'arqueòloga judit Ciurana, entre d’altres.
Al Pont de Mahoma n'hem parlat amb Joan Vaqué, realitzador del programa.