El pont de Mahoma 158. La 'Selecció natural' dels Ports, amb Genís Hernández i Marcel Millet

Publicat dijous 26 de Novembre de 2020 11:24


El pont de mahoma. Dijous 26 de novembre

Avui hem fet el programa des de la vora del riu Gaià, a la resclosa de El Catllar.  Es tracta d'una àmplia zona humida, dins de la Xarxa Natura 2000 i de l’Espai Natural del riu, que s’alimenta de l’aigua del cabal de manteniment o cabal ecològic que s’allibera des de l’embassament del Gaià, riu amunt. 
Des d’aquest espai fluvial, us hem parlat del
Besiberri Sud, de la ruta des de l’estany Gèmena, que han fet aquesta setmana una colla d'amics del programa. 

També hem conegut 'Selecció natural', una via d’escalada de 330 metres (A6/7a) oberta recentment a la zona del Cap del Gos, a les Roques de Benet, als PortsJa hi ha qui la cataloga com una de les vies més difícils i compromeses en artificial del món. 
El prodigi l'han fet aquest juliol un equip que barreja experiència i joventut, amb Genis Hernández, Jan Casas, Mikel Casas, Ton Diaz Prieto i Marcel Millet
El darrer, Millet, és un dels noms imprescindibles de l'escalada als anys 80 al massís de Montserrat. Si mai s'escriu un llibre sobre l'evolució del món de l'escalada, la clàssica i el naixement de l'esportiva, el seu nom caldria escriure'l ben descatat. 

Els artífexs de 'Selecció natural', a més, defensen un projecte NON EXPANSION de mínima agressió a la roca, per acceptar la dificultat tal com es presenta, sense modificar-la ni adaptar-la a les habilitats, assumint el compromís que ofereix. O sigui, buscant l'autenticitat i el compromís amb la via.