El pont de mahoma 162. Sara Díaz (Bailando con Sarrios): 'Vaig pujar l'Aneto a les escales de casa durant el confinament'

Publicat dijous 25 de Febrer de 2021 11:20


El pont de mahoma. Dijous 25 de febrer

Pont de Mahoma 162. Dos blocs de muntanya, ens preparem pel desconfinament... Avui fa un any del primer cas de coronavirus a Catalunya. 365 dies després, la pandèmia sanitària ha canviat les nostres vides, les ha condicionat, com també ha passat en les nostres activitats esportives i de muntanya. En aquest any, els confinaments totals, municipals, comarcals o de país, ens ha redirigit cap a les zones de muntanya més properes.

Avui saludem Sara Díaz, coneguda ja del programa, us hem parlat del seu bloc, “Bailando con sarrios” amb detallades descripcions d'ascensos a Catalunya, l'Estat, Europa i part d'Amèrica. Hi ha un rànquing dels 212 pics pirinencs, classificats en 11 categories o sectors.  Us el recomanem per a poder preparar els vostres cims, per si s’aixeca el confinament comarcal.

La Sara, a més, és la dona que a nivell de l’estat va ser més activitat a casa durant el confinament, el març de 2020. L’aplicació esportiva comunitària, Strava, on es poden penjar activitats exteriors compartides amb els amics, així ho certifica. Es va convertir en la dona més activa d’Espanya durant el mes i mig de confinament total. El rodet de bicicleta de casa seva, a la Vall d’Aran, es va convertir en un petit Tourmalet, i les escales de casa el seu particular Pont de Mahoma, ascendint tants esgraons com metres té l'Aneto. Avui ens ho explicat des de la Val d'Aran, on resideix, i l'hem contactat mentre feia una travessa d'esquí amb pell de foca, a Beret

I us recomanarem un segon bloc per a poder preparar les vostres activitats de muntanya. Neix al nostre territori i es diu, Sense límits. La última proposta que han penjat ens presenta una ruta salvatge, moderada, per sobre dels 800/900 metres entremig d’alzines, garrigues i carrasques, entre el coll del Cortiella, la Garranxa, i la serra del Molló. El seus autors, l’Olívia Molet i el Salva Arbona. Ella, a més, companya fotògrafa. No cal que us diguem, doncs, que les fotografies i ressenyes són un dels referents del bloc.

Us hem recomanat el darrer llibre d'Edu Sallent: «Aquell vol de papallones: amics, moments i escalades» (editorial Desnivel). Aquest dijous 25 de febrer, es presenta a l'auditori Teatre de Calldetenes (Barcelona), on es donarà la benvinguda al meravellós últim llibre de Sallent, publicat en català. 

Avui que hem encetat el programa amb la certesa, ja confirmada fa 7 dies per la seva família i pel Govern del Paquistan, de la desaparició d’Ali Sadpara, l’islandès John Snorri i el xilè Juan Pablo Mohr, al K2 hivernal. El company Sebastià Poy els ha deidicat la seva poesia. 

Benvinguts al Pont de Mahoma 162!